Miten teet pizzan kotona?
Tein kavereille pizzaa ja samalla juteltiin siitä, miten monenlaisia tyylejä pizzan tekemiseen ihmisillä on. Minä kylmäkohotan pohjataikinaa yhdestä kolmeen vuorokautta, mutta kastikkeeksi laitan ihan vain tomaattipyreen ja ketsupin sekoitusta. Täytteitä laitan yhtä tai kahta lajia ja niitäkin vähän, koska pidän rapeaksi paistuneesta pizzasta. Juustona käytän lähinnä mozzarellaa, jonka revin pallosta. Jos jääkaappiin on jäänyt jotain kannikoita, niin raastan kyllä ne mukaan. Paistan pizzan tavallisessa uunissa tavallisen pellin päällä, mutta niin kuumassa kuin uunista lähtee. Viisi minuuttia riittää paistoajaksi, kun uuni on tarpeeksi kuuma. Millaista pizzaa teillä tehdään?
Kommentit (21)
Vanhat kovettuneet juustonjämät menee roskiin. Pizaan tulee tuoretta mozzarellaa pallona sekä raasteena. Pohjan ostan kaupasta, joko Dennis fantasia tai Sara Lee. 260 astetta ja noin 10 minuuttia, riippuu siitä kuinka paljon laitetaan täytteitä. Tänään onkin pizzapäivä.
Pitsapohjalle tekee hyvää pitkä kohotusaika. Itse teen taikinan kylmään veteen, mutta kohotan taikinan huoneenlämmössä, 5-6 tuntia on riittävästi. Täytteiden määrä vaihtelee, nyt on menossa "vähemmän on enemmän" -kausi. Sähköuunin pitsatoiminto on kyllä hyvä, tulee rapea pohja. Tänään syödään pitsaa, taikina on kohoamassa.
En tee oikeaa pizzaa ollenkaan kotona, vaan käyn hakemassa sen pizzeriasta. Mulla on tavallinen kiertoilmaton uuni, joten siinä ei voi paistaa oikeanlaista pizzaa - toki joku pitsa voisi onnistua. Yleensä kotivirityksistä tulee lähinnä pizzanmakuisia piirakoita tavallisessa sähköuunissa.
Joskus saatan tehdä tortillakuoren päälle pizzantapaista, onpahan tarpeeksi ohut pohja.
Kaikessa muussa voin oikoa, mutta pohjan teen hyvistä jauhoista, pienellä hiivamäärällä ja pitkällä kylmäkohotuksella. Maku ja rakenne ovat aivan toisenlaiset, kuin puolen tunnin pikataikinassa.
00- jauhot ehdottomat, ohut pohja eikä liikaa täytteitä ja pizzakivi 👊
Teen pannupitsaa, spelttipohjaan tai ruisjauhoja vehnäjauhon sekaan. Mieluiten kylmäkohotan taikinan jos ehdin. Pannupitsan tapaan paksu pohja ja runsaasti täytteitä sekä juustoa.
Minä teen lämpimään veteen ja tunnin kohotuksella. Ohut pohja, 3-4 täytettä joista yleensä 2 juuston päälle. Mozzarellaa en yleensä käytä vaan edamia/goudaa ja parmesaania.
Kylmäkohotusta en ole pizzassa kokeillut, mutta focacciassa sitä käytän. Pitääkin kokeilla.
Tykkään tehdä lähemmäs 2 sentin pizzapohjan. Ja paljon täytettä! Näin isäni sen on aina meille tehnyt :)
Tortillalätylle ketsuppia, juustoraastetta sekä täytteet. Hetki mikrossa ja OMMONMOMMON!
Vierailija kirjoitti:
Ostan pi#kka pizzapohjan.
En ole parempaan pakastealtaan tuotteeseen törmännyt. Kotona et voi hyvää pizzapohjaa saada aikaiseksi ellei sinulla ole esim leivinuunia joka on ympärivuorokautisesti tulilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan pi#kka pizzapohjan.
En ole parempaan pakastealtaan tuotteeseen törmännyt. Kotona et voi hyvää pizzapohjaa saada aikaiseksi ellei sinulla ole esim leivinuunia joka on ympärivuorokautisesti tulilla.
Muutoin kannattaa lähteä ihan suosiolla piirakkalinjalle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan pi#kka pizzapohjan.
En ole parempaan pakastealtaan tuotteeseen törmännyt. Kotona et voi hyvää pizzapohjaa saada aikaiseksi ellei sinulla ole esim leivinuunia joka on ympärivuorokautisesti tulilla.
Muutoin kannattaa lähteä ihan suosiolla piirakkalinjalle.
Tästä tuli mieleen sellainen ouside juttu. Itselläni on salainen resepti piirakalle joka on peruja yhden ss-joukoissa aikainaan koulutksen saaneen perheen peruja :)
En pidä yhtään rapeista, ohuista pitsapohjista, vaan juuri niistä enemmän kai (ohutta) piirakkaapohjaa muistuttavista.
Tomaattikastikkeen asemasta mieluummin bearnaisekastiketta ja aina ja ehdottomasti paljon täytteitä - en yhtään toisaalta ihmettele, jos muut näitä paremminkin piirakoina pitävät.
Kylmäkohotuksella vuorokauden jääkaapissa ja durum vehnästä pohja. Samalla keittelen ja maustan tomaattikastikkeen: kokonaisia tomaatteja purkista, sipulia ja valkosipulia, laakerinlehtiä, pippuria, kuivattua chiliä, suolaa, rakuuna, basillika ja oreganoa. Tätä teen useamman litran, että pakastelen pienempiin pusseihin ja käteviä kastikepohjia.
Ohut pohja ja pari pellillistä. Täytteitä sopivasti sinne tänne, juusto (emmenthal ja mozzarella) tomaattikastikkeen päälle ja täytteet sitten. Uunissa 225 astetta ja parikytä minsaa. Tulee sopivan rapsakka.
Kuulostaa tosi hyvälle. 00-jauhoilla ja pizzakivellä saat rapean ohuen pohjan. Valitettavasti ketsuppi kastike on hyvän pizzan raiskaus. Tomaattimurska, pyre, valkosipuli, pippuri ja basilika sauvasekoittimella tasaiseksi ja sellaisenaan pohjalle.
Rikon kolme kananmunaa ja sekoitan pussillisen juustoraastetta niihin. Sitten levitän leivinpaperin päälle ja uuniin n. 15 minuutiksi. Sitten laitan täytteet päälle ja takaisin uuniin noin 15 minuutiksi. Karppipizza.
Pohja kuivahiivasta. Kaksi nostamista. Teen pari pellillistä
Kastike oliiviöljy, valkosipuli, tuore tomaatti, tuore basilika, tomaattipyre, balsamico, mausteet
Paljon juustoa. Myös mozzarellaa.
Uunissa 250 astetta 10 min. Usein ilmakuivattu kinkku ja rucola uunin jälkeen
Täytevaihtoehtoina savukinkku ja tomaatti. Tonnikala (abba) ja tomaatti
Grandiosaa