Kertokaa hyviä ja helppoja pastareseptejä! Mielellään EI -tomaattikastikepohjaisia! Auttakaa mammat!
Kaikkia raaka-aineita voi käyttää, ei rajoitteita. En vain yleensä tykkää tomaattipohjaisista. Saa olla kastikkeita tai pasta sekoitettuna muihin aineisiin sekä saa olla uuniversioita.
Kiitos!
Kommentit (36)
Pestopohjaiset kiinnostavat myös...tuntuu vaan vähän tylsältä jos on pasta+pesto...
Ainakin näitä aineita haluaisin pastaan oppia käyttämään: katkaravut, kermapohjaiset (joskus tein carbonaraa...tuli mautonta munakokkelia), kana, sienet, valkosipuliset pastat, vuohenjuusto, feta, avocado...oikeastaan KAIKKI houkuttaa
Yleensä pastaruokani on siis jauhelihakastike ja pasta...tylsää ja tulee korvista ulos
Sitruunapasta on meillä nykyään suosikki
sitruunaa
tuorepastaa
voita
valkkaria
parmesania
timjamia
kermaa
suolaa
pippuria
Miilunpolttajan pasta, Kanaa alfredo
Pestopastaa tulisin minäkin ehdottamaan, tai jotain kanapekonipastaa, kermapohjaisena.
Ihan perus cheese&Mac. Keitetään makaronit. Joukkoon kermaa ja juustoraastetta. Annetaan juuston sulaa sopivasti pienellä lämmöllä. Maustetaan mustapippurilla ja paprikajauhetta ja tarvittaessa suolalla.
No vaikkapa pekonipasta: paistetaan pekonia ja sipulia, keitetään pasta, sekoitetaan joukkoon pari raakaa kananmunaa, ruokakermaa (esim. Savujuusto), mustapippuria, suolaa, pekonit, sipulit ja parmesaania. Kanapastan voi tehdä samalla repeptillä, samoin lohipastan esim. lämminsavulohesta (kananmunat tosin jättäisin pois). Myös tonnikalalla onnistuu.
Kanaliemestä, siihen sulatetusta Koskenlaskija-sulatejuustosta, paistetusta kanasta, sipulista, paprikasta ja oliiveista tulee kans hyvä pastakastike.
Keitä makaronit tai spagetti pussiin ohjeen mukaan. Sitten silppuat sekaan mitä tahansa lisuketta, mistä itse tykkäät, kypsennettyä tai jotkut käy raakanakin. Superhelppo on jauheliha/kana tai joku sopiva kala ja pussillinen herne-maissi-paprikaa, 400 grammaa jauhelihaa pussilliseen makaronia. Oma suosikkini on öljyssä paistetut herkkusienet ja sipuli Mausteeksi suolaa ohjeen mukaan ja tarvittaessa omia lempimausteita. Sorry, mä en ikinä lue tai käytä ohjeita tai mittaa mikään, vaan teen aina silmämääräisesti ja mutun mukaan.
Paista broilerisuikaleita ja silputtua pekonia ja sipulia. Heitä joukkoon kermaa, koskenlaskijaa (ja aurajuustoa). Tarjoile pastan kanssa.
Ja hei pasta carbonara on helppo!
Kiitos hyviltä vaikuttaa!
Lisää vaan!
Ps. miksi joku alapeukuttaa kaikkia, mikä tässäkin keskustelussa jotain mammaa häiritsee? 😂
Meidän perheen suosikki on pekonipasta.
Paista silputtu pekoni, silppua sekaan purjoa. Lisää kukkuralusikallinen jauhoja ja kääntele hetki, kaada joukkoon purkki kermaa. Valuta purkkiin vettä, huljuta ja lisää sekin. Muhittele vartti, mausta mustapippurilla, lorauksella balsamicoa ja fondinapilla.
Tonnikalapasta on todella helppo ja nopea. Valuta hiukan öljyä tonnarista pannulle, kuullota siinä silputtu sipuli. Lisää kaksi purkkia tonnareita ja ourkillinen kermaa. Laita kermapurkkiin lusikallinen jauhoja ja hiukan vettä, ravista hyvin ja kaada jauhovesiseos pannulle. Sekoita, mausta tillillä, valkopippurilla, suolalla.
Samalla logiikalla onnistuu katkarapupasta ja savulohipasta. Ensin kuullotat hiukan sipulia, sitten lisäät kerman ja suurusteeksi jauho-vesiliuoksen, mausteet ja kalan tai katkikset.. Katkarapuja ei sitten kuulu keitellä pitkään, ne sitkistyvät.
Tomaattipohjaisetkin kastikkeet ovat kyllä mahtavia, esimerkiksi pasta alla norma ja pasta puttanesca. Jippo on panna kastikkeeseen teelusikallinen sokeria, se pyöristää makua ja vie kitkeryyttä.
Tässä ei ole mainittu olennaista juttua, joka pitää aina muistaa, kun kokkaa munakoisoa. Se pitää "hikoiluttaa", jotta ei ole kitkerää ja sitkeää. Eli ihan ekana siivutat munakoison 1-2 sentin siivuiksi ja ripottelet siivuille molemmin puolin suolaa ja annat olla vähintään vartin niin, että pintaan kihoaa nestettä. Kuivaa neste ja suolat pois talousrullalla ja kuutioi ja paista.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/munakoisopasta-eli-pasta-alla-norma
Kana ja vuohenjuustoa kermakastikeella on mun nannaa.
Kasvisbolognese on kanssa hyvää. Porkkanaa,sieniä,sipulia.
Kannattaa joskus kans kokeilla keittää pasta liemikuution kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos hyviltä vaikuttaa!
Lisää vaan!
Ps. miksi joku alapeukuttaa kaikkia, mikä tässäkin keskustelussa jotain mammaa häiritsee? 😂
Koska tomaattikastike on pyhä! No eei. Itekin ihmettelin tota.
Sellainen on mihin laitetaan avokaadoja kypsentämättä, se on tosi hyvä. Googlaa. En nyt muista mitä siuhen tuli,
Mä en voi sietää tomaattikastiketta tai pastaa. Niin ja tosiaan jotain juustoa mä yleensä myös sotken mukaan mössöihini.
Vierailija kirjoitti:
Kana ja vuohenjuustoa kermakastikeella on mun nannaa.
Kasvisbolognese on kanssa hyvää. Porkkanaa,sieniä,sipulia.
Kannattaa joskus kans kokeilla keittää pasta liemikuution kanssa.
Miten valmistat tuon kanavuohipastan? Kuulostaa namilta!
Spaghetti carbonara.
Pekoni pilkotaan pienksi ja paistetaa. Itse laitan pieneksi silputtua sipulia ja valkosipulia, ei taida kuulua orihinaaliin ohjeeseen.
Spaghetti keitetän ja huuhdellaan. Kun pasta takaisin kattilassa, joukkoon rikotaan pari kananmunaa ja sekoitetaa kynnes kananmuna alkaa hyytyä spaghetin ympärille. Lieden pitää siis olla tietty lämmin, mutta ei niin etyä se pasta palaa pohjaa. Sekoittaa pitää vimmatusti. Sitten paistettu pekoni sinne sekaan, samoin parmesan -raaste ja rutkasti mustapippuria. Sekoitetaan tietyy.
Suomalaiset tykkää laittaa kermaa kaikkeen ja sitä voi tähänkin laittaa jos tuntuu liian kuivalta muuten. Ei kuulu alkuperäiseen, mutta ei pilaakaan jos on kermaisen pastaruoan ystävä. Muuttaa vähän ruoan luonnetta.
Kinkkusuikaleita, sipulia kuulotetaan pannulla ja sekaan lisätään ruokakermaa, ja jos on niin joku sulatejuusto toimii myös. Saa hautua sen ajan kun apsta kypsyy. Sekoitetaan keitetyn pastan kanssa.
Toinen versio kinkun tilalle broilersuikaleita.
Parasta on mikä vaan tuorepasta johon sekoittaa Lidlin valmiin peston (myydään nykyään sellaisessa valkoisessa gourmet-purkissa).