Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaa hyviä ja helppoja pastareseptejä! Mielellään EI -tomaattikastikepohjaisia! Auttakaa mammat!

Vierailija
11.03.2018 |

Kaikkia raaka-aineita voi käyttää, ei rajoitteita. En vain yleensä tykkää tomaattipohjaisista. Saa olla kastikkeita tai pasta sekoitettuna muihin aineisiin sekä saa olla uuniversioita.

Kiitos!

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parasta on mikä vaan tuorepasta johon sekoittaa Lidlin valmiin peston (myydään nykyään sellaisessa valkoisessa gourmet-purkissa).

Vierailija
2/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pestopohjaiset kiinnostavat myös...tuntuu vaan vähän tylsältä jos on pasta+pesto...

Ainakin näitä aineita haluaisin pastaan oppia käyttämään: katkaravut, kermapohjaiset (joskus tein carbonaraa...tuli mautonta munakokkelia), kana, sienet, valkosipuliset pastat, vuohenjuusto, feta, avocado...oikeastaan KAIKKI houkuttaa

Yleensä pastaruokani on siis jauhelihakastike ja pasta...tylsää ja tulee korvista ulos

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitruunapasta on meillä nykyään suosikki

sitruunaa

tuorepastaa

voita

valkkaria

parmesania

timjamia

kermaa

suolaa

pippuria

Vierailija
4/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miilunpolttajan pasta, Kanaa alfredo

Vierailija
5/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pestopastaa tulisin minäkin ehdottamaan, tai jotain kanapekonipastaa, kermapohjaisena.

Vierailija
6/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan perus cheese&Mac. Keitetään makaronit. Joukkoon kermaa ja juustoraastetta. Annetaan juuston sulaa sopivasti pienellä lämmöllä. Maustetaan mustapippurilla ja paprikajauhetta ja tarvittaessa suolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No vaikkapa pekonipasta: paistetaan pekonia ja sipulia, keitetään pasta, sekoitetaan joukkoon pari raakaa kananmunaa, ruokakermaa (esim. Savujuusto), mustapippuria, suolaa, pekonit, sipulit ja parmesaania. Kanapastan voi tehdä samalla repeptillä, samoin lohipastan esim. lämminsavulohesta (kananmunat tosin jättäisin pois). Myös tonnikalalla onnistuu.

Kanaliemestä, siihen sulatetusta Koskenlaskija-sulatejuustosta, paistetusta kanasta, sipulista, paprikasta ja oliiveista tulee kans hyvä pastakastike.

Vierailija
8/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä makaronit tai spagetti pussiin ohjeen mukaan. Sitten silppuat sekaan mitä tahansa lisuketta, mistä itse tykkäät, kypsennettyä tai jotkut käy raakanakin. Superhelppo on jauheliha/kana tai joku sopiva kala ja pussillinen herne-maissi-paprikaa, 400 grammaa jauhelihaa pussilliseen makaronia. Oma suosikkini on öljyssä paistetut herkkusienet ja sipuli Mausteeksi suolaa ohjeen mukaan ja tarvittaessa omia lempimausteita. Sorry, mä en ikinä lue tai käytä ohjeita tai mittaa mikään, vaan teen aina silmämääräisesti ja mutun mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista broilerisuikaleita ja silputtua pekonia ja sipulia. Heitä joukkoon kermaa, koskenlaskijaa (ja aurajuustoa). Tarjoile pastan kanssa.

Vierailija
10/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja hei pasta carbonara on helppo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos hyviltä vaikuttaa!

Lisää vaan!

Ps. miksi joku alapeukuttaa kaikkia, mikä tässäkin keskustelussa jotain mammaa häiritsee? 😂

Vierailija
12/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän perheen suosikki on pekonipasta.

Paista silputtu pekoni, silppua sekaan purjoa. Lisää kukkuralusikallinen jauhoja ja kääntele hetki, kaada joukkoon purkki kermaa. Valuta purkkiin vettä, huljuta ja lisää sekin. Muhittele vartti, mausta mustapippurilla, lorauksella balsamicoa ja fondinapilla.

Tonnikalapasta on todella helppo ja nopea. Valuta hiukan öljyä tonnarista pannulle, kuullota siinä silputtu sipuli. Lisää kaksi purkkia tonnareita ja ourkillinen kermaa. Laita kermapurkkiin lusikallinen jauhoja ja hiukan vettä, ravista hyvin ja kaada jauhovesiseos pannulle. Sekoita, mausta tillillä, valkopippurilla, suolalla.

Samalla logiikalla onnistuu katkarapupasta ja savulohipasta. Ensin kuullotat hiukan sipulia, sitten lisäät kerman ja suurusteeksi jauho-vesiliuoksen, mausteet ja kalan tai katkikset.. Katkarapuja ei sitten kuulu keitellä pitkään, ne sitkistyvät.

Tomaattipohjaisetkin kastikkeet ovat kyllä mahtavia, esimerkiksi pasta alla norma ja pasta puttanesca. Jippo on panna kastikkeeseen teelusikallinen sokeria, se pyöristää makua ja vie kitkeryyttä.

Tässä ei ole mainittu olennaista juttua, joka pitää aina muistaa, kun kokkaa munakoisoa. Se pitää "hikoiluttaa", jotta ei ole kitkerää ja sitkeää. Eli ihan ekana siivutat munakoison 1-2 sentin siivuiksi ja ripottelet siivuille molemmin puolin suolaa ja annat olla vähintään vartin niin, että pintaan kihoaa nestettä. Kuivaa neste ja suolat pois talousrullalla ja kuutioi ja paista.

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/munakoisopasta-eli-pasta-alla-norma

https://www.viimeistamuruamyoten.com/pasta-puttanesca/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kana ja vuohenjuustoa kermakastikeella on mun nannaa.

Kasvisbolognese on kanssa hyvää. Porkkanaa,sieniä,sipulia.

Kannattaa joskus kans kokeilla keittää pasta liemikuution kanssa.

Vierailija
14/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos hyviltä vaikuttaa!

Lisää vaan!

Ps. miksi joku alapeukuttaa kaikkia, mikä tässäkin keskustelussa jotain mammaa häiritsee? 😂

Koska tomaattikastike on pyhä! No eei. Itekin ihmettelin tota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avokadopasta.

Keksin itse.

Vierailija
16/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellainen on mihin laitetaan avokaadoja kypsentämättä, se on tosi hyvä. Googlaa. En nyt muista mitä siuhen tuli,

Vierailija
17/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en voi sietää tomaattikastiketta tai pastaa. Niin ja tosiaan jotain juustoa mä yleensä myös sotken mukaan mössöihini.

Vierailija
18/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kana ja vuohenjuustoa kermakastikeella on mun nannaa.

Kasvisbolognese on kanssa hyvää. Porkkanaa,sieniä,sipulia.

Kannattaa joskus kans kokeilla keittää pasta liemikuution kanssa.

Miten valmistat tuon kanavuohipastan? Kuulostaa namilta!

Vierailija
19/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Spaghetti carbonara.

Pekoni pilkotaan pienksi ja paistetaa. Itse laitan pieneksi silputtua sipulia ja valkosipulia, ei taida kuulua orihinaaliin ohjeeseen.

Spaghetti keitetän ja huuhdellaan. Kun pasta takaisin kattilassa, joukkoon rikotaan pari kananmunaa ja sekoitetaa kynnes kananmuna alkaa hyytyä spaghetin ympärille. Lieden pitää siis olla tietty lämmin, mutta ei niin etyä se pasta palaa pohjaa. Sekoittaa pitää vimmatusti. Sitten paistettu pekoni sinne sekaan, samoin parmesan -raaste ja rutkasti mustapippuria. Sekoitetaan tietyy.

Suomalaiset tykkää laittaa kermaa kaikkeen ja sitä voi tähänkin laittaa jos tuntuu liian kuivalta muuten. Ei kuulu alkuperäiseen, mutta ei pilaakaan jos on kermaisen pastaruoan ystävä. Muuttaa vähän ruoan luonnetta.

Vierailija
20/36 |
11.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkkusuikaleita, sipulia kuulotetaan pannulla ja sekaan lisätään ruokakermaa, ja jos on niin joku sulatejuusto toimii myös. Saa hautua sen ajan kun apsta kypsyy. Sekoitetaan keitetyn pastan kanssa. 

Toinen versio kinkun tilalle broilersuikaleita.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kolme kuusi