Listataan menneille vuosille tyypillisiä ruokatrendejä
Siis trendejä kokkauksessa ja leivonnassa (Ei siis esim "karppaus")
Minä aloitan: Tuntuu, että viine vuosikymmenellä valkosuklaa oli tosi pinnalla, ja kaikki leipoivat valkosuklaakakkuja tai tekivät valkosuklaavaahtoa. Minusta kukaan ei koskaan onnistunut tekemään esim hyvää valkosuklaakakkua, kun se valkosuklaan maku jotenkin katosi prosessissa. Trendikin sittemmin hiipui.
Kommentit (78)
Avokado - pasta ja kaikki ne salaatit parin viimevuoden aikana.
90-luvulla oli avokadon puolikkaita joissa oli katkarapuja ja valkosipulia.
En oo huomannut tota mainitsemaas valkosuklaajuttua. Itse käytän kyllä kuitenkin valkosuklaata tosi usein leivonnaisissa, esim puolukkamuffinssien päällä tai mansikkakakussa. Laktoosin takia aika harvoin missään leivonnaisissa juhlissa tms on valkosuklaata..
Lehtikaali ja avokadopasta ovat jyränneet vuosia.
Nomparellit olivat muotia täytekakuissa 80-luvulla.
Herkkua olivat myös metsästäjän-, Wienin- ja kalifornianleike.
Lapsuudessani joka juhlassa oli tosi makea säilykehedelmätäytekakku, jossa vahva kiille päällä. Hannatädin kakkujakaan ei kai kukaan enää tee?
Porsaankyljys oli usein sunnuntairuokaa. Harvinaista nykyään?
Shellin ravintoloista sai 80-luvulla simpukankuorilla tarjoiltua katkarapuherkkua.
Samalla vuosikymmenellä nautittiin paljon kermaista herkkusienikeittoa.
Vierailija kirjoitti:
Lapsuudessani joka juhlassa oli tosi makea säilykehedelmätäytekakku, jossa vahva kiille päällä. Hannatädin kakkujakaan ei kai kukaan enää tee?
Porsaankyljys oli usein sunnuntairuokaa. Harvinaista nykyään?
Juuri fiilistelin ysärikeittokirjassa noita hedelmillä päällystettyjä täytekakkuja, ja minusta ne olivat niin kauniita, että ansaitsevat uuden tulemisen. Aion leipoa kesän juhliin sellaisen, mutta jollakin modernilla twistillä.
70-luvulla parasta olivat lämpimät voileivät. Voita, ketsuppia, sinappia, makkaraa, tomaattia j juustoa päällä. Tehtiin uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lapsuudessani joka juhlassa oli tosi makea säilykehedelmätäytekakku, jossa vahva kiille päällä. Hannatädin kakkujakaan ei kai kukaan enää tee?
Porsaankyljys oli usein sunnuntairuokaa. Harvinaista nykyään?
Juuri fiilistelin ysärikeittokirjassa noita hedelmillä päällystettyjä täytekakkuja, ja minusta ne olivat niin kauniita, että ansaitsevat uuden tulemisen. Aion leipoa kesän juhliin sellaisen, mutta jollakin modernilla twistillä.
Kerro täällä, jos keksit modernin otteen hedelmäkiilteeseen! Kiinnostaa 😋
tex mex, taco, tortillat jne. 90-luvun alussa
80-luvun unelmatorttu oli niin nam!
Ja voi sitä oranssin marinaadin määrää kun tuli ensimmäiset hunajamarinoidut broilerin filesuikaleet kauppoihin!! Joskua ihan 90-luvun alussa. Tunnenpa erään bimbonkin joka järkyttyi kun näki broilerin nakuna. Hämmästeli miksei se oo oranssi.
90-luvulla dipattiin porkkaanaa ja kukkakaalia kermaviilikastikkeenseen.
Silloin tulivat kauppoihin shipsikastikkeiden makujauheet.
90-luvulla myytiin kaupoissa paljon kotiviinipaketteja.
90-luvun suosikkidrinkki oli peltikatto ja GT.
Leikkeiden panerointi on musta niin vanha tapa, että sen vois huoletta lopettaa, ainakin lounasruokaloissa! Monissa on järkyn paksu se paneeraus, eikä koko ruoassa maistu kuin huonolaatuinen öljy *puist*
2000-luvun alkupuolella intialainen ruoka taisi olla pinnalla kotikokkailussakin.
Juoko Sinistä Enkeliä tai Herkkää enää kukaan? Se oli taattua kasaria :)
1990-luvun lopulla wokit olivat iso trendi. Niitä sai monesta ihan lounasravintolastakin sekä tehtiin kotona finduksen pakastevihanneksiata ja kanasuikaleista. Sitten sushi ja japanilainen jyräsi kiinalaisen ruoan
Täytekakut, joissa pinnalla fondant eli sokerimassasta askarrellut pinnoitteet ja koristelut, jotka toki näyttää kauniilta mutta on inhottavia syödä.