Jos mä kerron, että syötän lapsilleni voita ja täysmaitoa
ja muutenkin ruuat on normaalirasvaisia, saan haukut.
Jos kerron, että lapseni saavat syödä rajoituksetta sokeria, saan kehut kun en kiellä lapsiltani herkuttelua.
Kommentit (54)
Rasva=veeeeeery bad
Sokeri= ihan ok
Näin se menee.
Höpöhöpö täältäkin. Toki jos lapsesi ovat Berliininmunkin muotoisia, niin kyllähän tietenkin se kertoo jotain ruokavaliostanne, mutta muuten yksikään ei tuollaisista asioista jaksa nipottaa.
Rasva on terveellistä.
Jos juotte maitoa niin kaikkein parasta on käsittelemätön ns. raakamaito. Luomumaito on myös parempi koska sitä ei homogenoida, ainoastaan pastöroidaan.
Tämä aloitus oli kyllä ajatus yleisestä mielipiteestä, ei mitenkään sidottu johonkin perheeseen.
Kun edelleenkin ollaan sitä mieltä, että luonnollinen rasva on kaiken pahan alku. Sokerilla ei sen sijaan ole mitään vaikutusta huonoon terveyteen.
Itse olen kotoisin maalta missä otettiin maito suoraan maitotankista ja aina on syöty normaalirasvaista tavallista kotiruokaa. Harvoin olen ollut sairaana. Vastustuskykyni on hyvä ja olen kaikin puolin terve.
Vierailija kirjoitti:
Rasva on terveellistä.
Jos juotte maitoa niin kaikkein parasta on käsittelemätön ns. raakamaito. Luomumaito on myös parempi koska sitä ei homogenoida, ainoastaan pastöroidaan.
Kaupunkilaisena ostan maitoni kaupasta. Luomumaitoakin ostan, jaksan purkkia ravistaa :) Maidon kulutus maitona on kuitenkin aika pieni. Syödään jogurttia ja viiliä (kesällä itse tehtyä), piimää, juustoa, smetanaa.
Osa ihmisistä on niin luonnosta vieraantuineita että kun ruuassa näkyy rasvaa niin ei voi syödä kun ällöttää...
Kyllä siellä neuvolassa joka kerta kauhistellaan, kun sanon että käytetään täysmaitoa ja voita. Lapsi ei ole ylipainoinen, joten en ymmärrä missä ongelma.
Kysytään tutkijalta: Miksi eläinrasva kohottaa huonoa eli LDL-kolesterolia?
Kysymykseen vastaavat dosentti Matti Jauhiainen ja emeritusprofessori Christian Ehnholm THL:n Kansantautien genetiikan tutkimusyksiköstä.
1. Kolesteroli nousee, koska tyydyttyneet rasvahapot alentavat maksan LDL-reseptoreiden määrää. Se johtaa huonon kolesterolin eli LDL:n määrän lisääntymiseen verenkierrossa.
2. Kova rasva aiheuttaa myös rakenteellisen muutoksen LDL-hiukkasissa. Se tekee LDL-hiukkaset jäykemmiksi, jolloin ne poistuvat huonosti verenkierrosta. Toisin sanoen LDL-hiukkaset kiertävät kehossa kauemmin, ja niille jää enemmän aikaa kertyä verisuonen seinämän alle.
3. Kovan rasvan jäykistämät LDL-hiukkaset klimppiytyvät ja tarttuvat siten verisuonten seinämiin hanakammin kuin sellaiset LDL-hiukkaset, jotka sisältävät enemmän pehmeämpiä eli "juoksevampia" rasvahappoja, kuten kala- ja kasvisrasvoja.
On myös muistettava, että rasvakudoksesta on helpompi poistaa kaksoissidoksellisia, tyydyttymättömiä rasvahappoja huomattavasti tehokkaammin kuin jäykkiä, tyydyttyneitä rasvahappoja. Tällä on selkeä merkitys lihavuuden ongelmatiikkaan ja ravintorasvojen laatuun.
Tuo on jo vanhentunutta tietoa että voi ja täysmaito olisivat muka epäterveellisiä ja vähärasvaiset keinotekoiset tuotteet terveellisiä. Hyvä sääntö ruuan terveellisyyttä mitattaessa on se että kuinka vähän sitä on käsitelty kaikista paras jos ei ole käsitelty lainkaan.
Raakamaito= hyvä
Rasvaton maito= huono
Oikea voi= hyvä
Margariini= huono
Rasvattomat tuotteet= huono
Normaalirasvaiset tuotteet = hyvä
Syö sitä ruokaa mitä isovanhempasikin ovat syöneet.
Vierailija kirjoitti:
Kysytään tutkijalta: Miksi eläinrasva kohottaa huonoa eli LDL-kolesterolia?
Kysymykseen vastaavat dosentti Matti Jauhiainen ja emeritusprofessori Christian Ehnholm THL:n Kansantautien genetiikan tutkimusyksiköstä.
1. Kolesteroli nousee, koska tyydyttyneet rasvahapot alentavat maksan LDL-reseptoreiden määrää. Se johtaa huonon kolesterolin eli LDL:n määrän lisääntymiseen verenkierrossa.
2. Kova rasva aiheuttaa myös rakenteellisen muutoksen LDL-hiukkasissa. Se tekee LDL-hiukkaset jäykemmiksi, jolloin ne poistuvat huonosti verenkierrosta. Toisin sanoen LDL-hiukkaset kiertävät kehossa kauemmin, ja niille jää enemmän aikaa kertyä verisuonen seinämän alle.
3. Kovan rasvan jäykistämät LDL-hiukkaset klimppiytyvät ja tarttuvat siten verisuonten seinämiin hanakammin kuin sellaiset LDL-hiukkaset, jotka sisältävät enemmän pehmeämpiä eli "juoksevampia" rasvahappoja, kuten kala- ja kasvisrasvoja.
On myös muistettava, että rasvakudoksesta on helpompi poistaa kaksoissidoksellisia, tyydyttymättömiä rasvahappoja huomattavasti tehokkaammin kuin jäykkiä, tyydyttyneitä rasvahappoja. Tällä on selkeä merkitys lihavuuden ongelmatiikkaan ja ravintorasvojen laatuun.
Voi jumankeikka mitä tekstiä :D:D:D
Kova rasva on vaarallista. Keinotekoiset tuotteet on eri asia kuin pehmeä rasva.
Vierailija kirjoitti:
Syö sitä ruokaa mitä isovanhempasikin ovat syöneet.
Ja kuole viisikymppisenä sydänkohtaukseen.
Rasvaton maito on väriltään vaaleansinistä sen jälkeen kun siitä on poistettu rasvaproteiinit. Jotta tämä ikävä värihaitta saadaan jälleen valkoiseksi siihen lisätään maitojauhetta jotta saadaan valkoinen väri takaisin.
Vierailija kirjoitti:
Kova rasva on vaarallista. Keinotekoiset tuotteet on eri asia kuin pehmeä rasva.
Miten määrittelet kovan rasvan? Ja mitä on mielestäsi keinotekoinen tuote?
Vierailija kirjoitti:
Rasvaton maito on väriltään vaaleansinistä sen jälkeen kun siitä on poistettu rasvaproteiinit. Jotta tämä ikävä värihaitta saadaan jälleen valkoiseksi siihen lisätään maitojauhetta jotta saadaan valkoinen väri takaisin.
Lähde? Puskaradio!
Tyydyttyneet rasvahapot ovat rasvahappoja, joissa on hiiliatomien välillä vain yksinkertaisia sidoksia. Rasvoja, jotka sisältävät glyserolin kanssa esteröityneinä etupäässä tyydyttyneitä ja transrasvahappoja, kutsutaan kovaksi rasvaksi.
Tiede. Tuo ihmeellinen asia, joka osaa määritellä kovan rasvan 😆
Keinotekoinen tuote on tehty ei-luonnonmukaista aineista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kysytään tutkijalta: Miksi eläinrasva kohottaa huonoa eli LDL-kolesterolia?
Kysymykseen vastaavat dosentti Matti Jauhiainen ja emeritusprofessori Christian Ehnholm THL:n Kansantautien genetiikan tutkimusyksiköstä.
1. Kolesteroli nousee, koska tyydyttyneet rasvahapot alentavat maksan LDL-reseptoreiden määrää. Se johtaa huonon kolesterolin eli LDL:n määrän lisääntymiseen verenkierrossa.
2. Kova rasva aiheuttaa myös rakenteellisen muutoksen LDL-hiukkasissa. Se tekee LDL-hiukkaset jäykemmiksi, jolloin ne poistuvat huonosti verenkierrosta. Toisin sanoen LDL-hiukkaset kiertävät kehossa kauemmin, ja niille jää enemmän aikaa kertyä verisuonen seinämän alle.
3. Kovan rasvan jäykistämät LDL-hiukkaset klimppiytyvät ja tarttuvat siten verisuonten seinämiin hanakammin kuin sellaiset LDL-hiukkaset, jotka sisältävät enemmän pehmeämpiä eli "juoksevampia" rasvahappoja, kuten kala- ja kasvisrasvoja.
On myös muistettava, että rasvakudoksesta on helpompi poistaa kaksoissidoksellisia, tyydyttymättömiä rasvahappoja huomattavasti tehokkaammin kuin jäykkiä, tyydyttyneitä rasvahappoja. Tällä on selkeä merkitys lihavuuden ongelmatiikkaan ja ravintorasvojen laatuun.
Voi jumankeikka mitä tekstiä :D:D:D
*Vastaus, kun argumentit loppuvat etkä edes ymmärrä lukemaasi*
Mutta asiaan, ilmeisesti viestin ensimmäinen lainaaja ei ole käynyt lukion syventävää kemiaa ja biologiaa? Asia on juuri näin kuten kirjoitettu. Ilmiö voidaan selittää helposti siis jo lukion tiedoilla, joten kovien rasvojen puolustajat, oletteko kouluja kenties koskaan käyneet? Aiheeseen liittyen, Atkinsin dieetin (syödään paljon proteiineja ja rasvaa) kehittänyt Robert Atkins sai ironisesti kovan rasvan runsaasta käytöstä aiheutuvan sydänkohtauksen ja kuoli seuraavana vuonna, tosin eri syystä.
Höpöhöpö.