Brasilialainen liha: taas yksi syy lisää lopettaa suomalainen maatalous
Täällä on moneen kertaan todisteltu, että Suomessa ei tarvita maataloutta. Voimme aina ostaa Brasiliasta valmiiksi mätää pihvilihaa, turha panostaa kotimaiseen tuotantoon. Tätä lihaa on toimitettu mm. kouluille ruokaa valmistaville laitoskeittiöille.
Kommentit (9)
Nam nam.
Terv. suomalainen tuottaja.
Kuka on vaatinut suomalaisesta maataloudesta luopumista ja millä perustein? Itse olen kuullut vain kahta juttua, joista ensimmäinen on maataloustukien lakkauttaminen tai supistaminen (Ruotsin esimerkin mukaan, tällä hetkellä valtaosa suomalaisesta maataloudesta tekee tappiota tai plusmiinusnollaa) ja toinen eläinten oikeuksien parantaminen. Mutta vaatiiko joku luopumista?
Vierailija kirjoitti:
Lihaa saa muualtakin kuin Brasiliasta. Sitä paitsi, ei kaikki lihantuotanto Suomesta mihinkään katoa, vaikka maailman suurimmista kansallisista maataloustuista luovuttaisiinkin.
Mielestäni maahan tuotavan lihan pitäisi täyttää samat kriteerit eläintenpidolle kuin Suomen laki sanoo. Voisi nousta tuotantokustannukset vähän muuallakin.
Brasilialaisessa lihatuotteissa on koteloituneita parasiitteja, kapeita heisimatoja, tuttavallisemmin lapamadon toukkia. Levitessään ihmisen suolistosta lihaksiin ja aivoihin toukka-vaiheessa nämä madot ovat eräs yleisimmistä aivoinfarktin ja epilepsian syistä kehitysmaissa.
Naudan heisimato on nimeltään:
Taenia saginata (synonym Taeniarhynchus saginata), commonly known as the beef tapeworm
Sian heisimato
Taenia solium is the pork tapeworm
Googlatkaa:
Taenia solium map kuvahakuna ja saatte tietää mistä maista tuoksussa lihassa on eläviä ja kuolleita suolistomadon toukkia.
Tässä WHO kartta Brasilialaisesta lihasta löytyvän aivoja tuhoavan parasiitin levinneisyydestä:
http://www.who.int/taeniasis/Endemicity_Taenia_Solium_2015.jpg?ua=1
(Katsokaa myös vaurioituneiden aivojen magneettikuvat)
50 miljoonaa tautitapausta vuosittain.
Minä en tällaista myrkkyä lapsilleni syöttäisi.
Pitäisi saada saastuneen lihan tarjoajat vastuuseen.
Ravintolat ovat näistä pahimpia. Lihan alkuperä pitää saada menuun annoskohtaisesti.
Lukekaa mielummin suoraa faktat. Ei siis 50 miljoonaa vaan miljoonia 50 miljoonasta.
En tajua, miksei maahantuotavalta lihalta vaadita samoja kriteerejä kuin suomalaiselta lihalta.
Alkaahan se Suomenkin kansa nousta barrikadeille, kun ruoka loppuu.
Lihaa saa muualtakin kuin Brasiliasta. Sitä paitsi, ei kaikki lihantuotanto Suomesta mihinkään katoa, vaikka maailman suurimmista kansallisista maataloustuista luovuttaisiinkin.