Risotto
Kommentit (9)
Risotosta puheenollen miksi risottoresepteissä käsketään kuullottamaan riisiä alussa? Tätä olen aina ihmetellyt, terv. ei ap :)
Vierailija kirjoitti:
Risotosta puheenollen miksi risottoresepteissä käsketään kuullottamaan riisiä alussa? Tätä olen aina ihmetellyt, terv. ei ap :)
Riisi ottaa vastaan paremmin maut tämän jälkeen
Kuullotan riisin kattilassa, oikeaoppisestihan tässä vaiheessa pitäisi lisätä myös sipuli, mutta sipulia en laita ollenkaan. Lisään valkoviinin. Lisään kasvislientä, oikeaoppisesti pitäisi lisätä pieni määrä kerrallaan, mutta olen tullut siihen tulokseen ettei sitä huomaa lopputuloksesta ollenkaan vaikka laittaa isomman määrän kerralla. Lopuksi lisään parmesaania ja mausteita fiiliksen mukaan. Olen joskus korvannut valkoviinin sitruunamehulla ja tuli aika hyvää. Kuohuviiniä voisi ehkä kokeilla myös, tai en tiedä eroaisiko se yhtään valkoviinistä.
Kuullotan oliviöljyssä sipulia ja valkosipulia. Myöhemmin myös riisiä. Lisään 2dl valkoviiniä. Sekoittelen. Lisään gondista tehtyä lientä parissa erässä. Sekoittelen. Lopuksi voita ja parmesaania.
Parasta olisi, jos olisi tuoreita sieniä. Nyt ei ole.
Kaveriksi teen tänään pekoniin käärittyä broileria. Parsaa tekisi myös mieli, mutta ei ole sesonki. Jotain salaattia vielä.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Kuullotan oliviöljyssä sipulia ja valkosipulia. Myöhemmin myös riisiä. Lisään 2dl valkoviiniä. Sekoittelen. Lisään gondista tehtyä lientä parissa erässä. Sekoittelen. Lopuksi voita ja parmesaania.
Parasta olisi, jos olisi tuoreita sieniä. Nyt ei ole.
Kaveriksi teen tänään pekoniin käärittyä broileria. Parsaa tekisi myös mieli, mutta ei ole sesonki. Jotain salaattia vielä.
Ap
Miksi vastaat itsellesi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuullotan oliviöljyssä sipulia ja valkosipulia. Myöhemmin myös riisiä. Lisään 2dl valkoviiniä. Sekoittelen. Lisään gondista tehtyä lientä parissa erässä. Sekoittelen. Lopuksi voita ja parmesaania.
Parasta olisi, jos olisi tuoreita sieniä. Nyt ei ole.
Kaveriksi teen tänään pekoniin käärittyä broileria. Parsaa tekisi myös mieli, mutta ei ole sesonki. Jotain salaattia vielä.
ApMiksi vastaat itsellesi?
Jaksuhali
Kukaan ei ole maininnut oikean riisilaadun tärkeyttä eli riisin tulee olla ns risottoriisiä, esim.Arborio jota itse aina käytän.
Toinen juttu on, että sen lisättävän nesteen on oltava kuumaa jotta ne riisit kypsyy tasaisesti ja lisäksi sekoittele sitä riisimassaa runsaasti jotta tärkkelys irtoaa. Hapon saat sitruunamehusta, viini ei ole tarpeen.
Lopussa sitten voiköntsä ja parmesaanraastetta.
Ainiin, älä tee riisistä ylikypsää mössöä, mieluummin hieman al dente eli purupintaa hampaille.
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei ole maininnut oikean riisilaadun tärkeyttä eli riisin tulee olla ns risottoriisiä, esim.Arborio jota itse aina käytän.
Toinen juttu on, että sen lisättävän nesteen on oltava kuumaa jotta ne riisit kypsyy tasaisesti ja lisäksi sekoittele sitä riisimassaa runsaasti jotta tärkkelys irtoaa. Hapon saat sitruunamehusta, viini ei ole tarpeen.
Lopussa sitten voiköntsä ja parmesaanraastetta.
Ainiin, älä tee riisistä ylikypsää mössöä, mieluummin hieman al dente eli purupintaa hampaille.
No eikö se nyt ole ihan itsestään selvää?
Ihan reseptin mukaan, lemppari on sitruunarisotto. Mitä tarkoitat miten teen?