Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten kauan anjovisfileet säilyvät jääkaapissa?

Vierailija
11.08.2016 |

Ostin anjovista caesarsalaattia varten. Laitoin loput fileet lasiastiaan, miten kauan niitä uskaltaa siellä säilyttää? Pakkauksessa ei ollut mainintaa.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
2/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
4/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nostan vielä, jos joku anjovisten käyttäjä tietäis..

Vierailija
5/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anjovis on aika härskin hajuista. Mitähän ne säilyisi? Muutaman päivän ainakin, syö vaikka leivän päällä tai tee pitsaa.

Vierailija
6/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Anjovis on aika härskin hajuista. Mitähän ne säilyisi? Muutaman päivän ainakin, syö vaikka leivän päällä tai tee pitsaa.

No kun ne ovat olleet jo pari päivää... Ärsyttävää, kun pakkauksessa ei mainita, eikä Abban sivuilla myöskään.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit huoletta käyttää reilun viikon ajan aukaisusta, mikäli olet laittanut ne aukaisun jälkeen heti jääkaappiin ja käyttämäsi lasiastia oli ns. peruspuhdas! Nimim. Anjoviksenystävä

Vierailija
8/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voit huoletta käyttää reilun viikon ajan aukaisusta, mikäli olet laittanut ne aukaisun jälkeen heti jääkaappiin ja käyttämäsi lasiastia oli ns. peruspuhdas! Nimim. Anjoviksenystävä

Joo, ihan koneessa pesty on! Kiitos tästä. Ajattelin tehdä muna-anjovisleipiä välipalaksi, mutta mietitytti vain tuo säilyvyys. Pitää tehdä huomenna vielä sitä caesarkastiketta.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos lasiastiassa on tiivis kansi päällä, niin ehkä viikon verran.

Tee muna-anjovisvoileipiä, tai sekoita pari anjovisfileetä lihapullataikinaan, pehmentää pullia ja syventää makua. 2 fileetä/ 400 g jauhelihaa ei tee pullista anjovispullia. Tavallisessa jauhelihakastikkeessakin voit käyttää anjovista mausteena. 

Nizzan salaattiinkin (Salade Niçoise) anjovikset kuuluu, joten saat ne kyllä käytettyä. 

Olen havainnut että suolaliemeen säilötyt sardellit ovat säilyvämpiä kuin anjovikset ja niitä voi käyttää samalla tavalla. 

Vierailija
10/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asia, johon monikaan ei välttämättä kiinnitä huomiota, on jääkaapin lämpötila, sillä sillä on isohko merkitys tuotteiden säilyvyyteen. Kuudessa asteessa tuote säilyy merkittävästi kauemmin kuin jossain kymmenessä; joissain nykyjääkaapeissa on vielä erikseen kätevä nollalokero, jossa mm. kala- ja lihatuotteet säilyvät normaalia pitempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin kauan säilyy kunnes maistuvat härskiltä, kyllä sen erottaa. Käytä siis aistejasi.

Tuote sisältää reippaasti suolaa joten pilaantuminen ei tapahdu muutamassa päivässä.

Aikoinaan olin kaupassa töissä ja sillejä myyntiin kappaleittan niin kauan kuin ämpäri oli tyhjä, sellaisissa metallisissa astioissa tulivat. 

Vierailija
12/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Asia, johon monikaan ei välttämättä kiinnitä huomiota, on jääkaapin lämpötila, sillä sillä on isohko merkitys tuotteiden säilyvyyteen. Kuudessa asteessa tuote säilyy merkittävästi kauemmin kuin jossain kymmenessä; joissain nykyjääkaapeissa on vielä erikseen kätevä nollalokero, jossa mm. kala- ja lihatuotteet säilyvät normaalia pitempään.

Minä pidän jääkaapin lämpötilan jossain +1-+2 asteessa. Kuusi astetta kuulostaa kyllä liian lämpimältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
11.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Asia, johon monikaan ei välttämättä kiinnitä huomiota, on jääkaapin lämpötila, sillä sillä on isohko merkitys tuotteiden säilyvyyteen. Kuudessa asteessa tuote säilyy merkittävästi kauemmin kuin jossain kymmenessä; joissain nykyjääkaapeissa on vielä erikseen kätevä nollalokero, jossa mm. kala- ja lihatuotteet säilyvät normaalia pitempään.

Totta, käytän itse tuollaista lokeroa (pika)riimilihan ja vakuumigraavilohen laittoon, myös savukalan säilytykseen hyvä, ylipäänsä liha-, kala- ja äyriäistuotteet säilyvät siinä tosi hyvin!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän yksi