Minkälainen ruuanlaittaja olet?
Äkkiä jotain helposti, sisällöstä viis,
äkkiä jotain helposti, sisältö tärkeää,
joku muu?
Kommentit (17)
Hodarisämpylät ja einesnakit valmistuu kädenkäänteessä. Kastikkeeksi teen ketsuppia.
Helposti, halpaa, ja terveellisempi sisältökin välillä kiva.
Vähän sama mulla kuin ekalla. Joskus kyllä teen niitä lihapulliakin, niitä on kiva pyöritellä kun samalla kuuntelee radiota tai muuta. Toki silloin teen niitä lihapullia ison satsin.
Kaikessa rauhassa suunnitellusti ja hyvin tehden. Laatu on meille hyvin tärkeää, harrastetaan miehen kanssa molemmat ruuanlaittoa ja kokeillaan paljon reseptejä, myös arkisin. Viikonloppuisin kolmen ruokalajin ateriat.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään siitä, että ruoka valmistuu vähällä vaivalla ja voin valmistaa sen esim. uunissa. En jaksa seistä pitkään kattilan ääressä. Laitan uuniin esim. broilerin koivet, riisiä ja juureksia. Teen helpon salaatin ja katan nätisti pöydän. Harvemmin teen esim. lihapullia, koska niiden pyörittelyyn menee aikaa.
No ei niiden pyörittämiseen viittä minuuttia enempää mene, kostuta ensin kädet ja sitten alat vaan... pellillinen siis viidessä minuutissa. Ja laatu ja maku on huikeasti parempi kuin kaupan lihapullissa, joista osasta ei juuri lihaa edes löydy.
Harvoin teen mitään reseptien mukaan tai kovin suunniteltua ateriakokonaisuutta muutenkaan. Teen kuitenkin lähes aina ruoat itse, toki puolivalmisteitakin on mukana. Ei kuitenkaan juuri koskaan valmiita eineksiä.
Kaupassa ostan aineksia fiiliksen ja tarjonnan (esim. tarjoukset ja -30%-tuotteet) mukaan ajattelematta, mitä niistä tekisin. Pakastan paljon ja otan käyttöön tarpeen mukaan.
Usein töistä tullessa, tai illalla seuraavan työpäivän lounasateriaa tehdessä teen nopeita sekoituksia (patatyyppisiä, tosin paistinpannulla sekaisin) sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Jonkinlaiseen terveellisyyteen pyrin kuitenkin, eli en käytä kohtuuttomasti epäterveellisiksi miellettyjä aineksia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tykkään siitä, että ruoka valmistuu vähällä vaivalla ja voin valmistaa sen esim. uunissa. En jaksa seistä pitkään kattilan ääressä. Laitan uuniin esim. broilerin koivet, riisiä ja juureksia. Teen helpon salaatin ja katan nätisti pöydän. Harvemmin teen esim. lihapullia, koska niiden pyörittelyyn menee aikaa.
No ei niiden pyörittämiseen viittä minuuttia enempää mene, kostuta ensin kädet ja sitten alat vaan... pellillinen siis viidessä minuutissa. Ja laatu ja maku on huikeasti parempi kuin kaupan lihapullissa, joista osasta ei juuri lihaa edes löydy.
Laatu ja maku ehkä, hinta ei niinkään. Ja onhan se jonkun syötävä ne vähempiarvoisetkin osat jotta muut saavat sitä laadukkaampaa lihaa hyvällä omallatunnolla.
Pari roiskeläppää mikroon ja sieltä nassuun. Vaivan määrään suhteutettuna halpaa, ihan ok makuistakin. Samalla syön teurasjätteet, jonkunhan sekin on tehtävä - pelastan maailman, lätty kerrallaan!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tykkään siitä, että ruoka valmistuu vähällä vaivalla ja voin valmistaa sen esim. uunissa. En jaksa seistä pitkään kattilan ääressä. Laitan uuniin esim. broilerin koivet, riisiä ja juureksia. Teen helpon salaatin ja katan nätisti pöydän. Harvemmin teen esim. lihapullia, koska niiden pyörittelyyn menee aikaa.
No ei niiden pyörittämiseen viittä minuuttia enempää mene, kostuta ensin kädet ja sitten alat vaan... pellillinen siis viidessä minuutissa. Ja laatu ja maku on huikeasti parempi kuin kaupan lihapullissa, joista osasta ei juuri lihaa edes löydy.
Laatu ja maku ehkä, hinta ei niinkään. Ja onhan se jonkun syötävä ne vähempiarvoisetkin osat jotta muut saavat sitä laadukkaampaa lihaa hyvällä omallatunnolla.
Valmiissa lihapullissa on paljon muutakin kuin ne mainitsemasi vähäarvoiset osat. Itse tehtynä voi käyttää myös niitä "huonoja" osia, mutta ei tarvitse käyttää ravinnoksi kelpaamatonta tavaraa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tykkään siitä, että ruoka valmistuu vähällä vaivalla ja voin valmistaa sen esim. uunissa. En jaksa seistä pitkään kattilan ääressä. Laitan uuniin esim. broilerin koivet, riisiä ja juureksia. Teen helpon salaatin ja katan nätisti pöydän. Harvemmin teen esim. lihapullia, koska niiden pyörittelyyn menee aikaa.
No ei niiden pyörittämiseen viittä minuuttia enempää mene, kostuta ensin kädet ja sitten alat vaan... pellillinen siis viidessä minuutissa. Ja laatu ja maku on huikeasti parempi kuin kaupan lihapullissa, joista osasta ei juuri lihaa edes löydy.
Siis toki osaan tehdä lihapullia ja teenkin niitä joskus, mutta olen vain niin laiska, että yritän aina päästä vähällä vaivalla. Mieluummin teen vaikka samoista aineksista lihamureketta. Muita suosikkiruokiani ovat uunipuuro ja uunilohi. Nopeus on valttia, eikä tarvitse ostaa eineksiä.
Ei todellakaan äkkiä. Ei mulla ole mitään kiirettä, osaan ajoittaa ruuanlaiton niin, ettei kiirettä tule. Olen huolellinen, siisti, järjestelmällinen ruuanlaittaja, teen pelkistä tuoreista raaka-aineista hyvälaatuista ruokaa.
Perinteisiä suomalaisia ruokia. Viikonloppuisin enemmän aikaa vieviä. Arkisin perus huttu
Oon tosi laiska ruuanlaittaja. Salaattia meillä ei ole juuri ikinä. Nyt kesälomalla en ole tehnyt juuri ollenkaan ruokaa, lapsille lähinnä lihiksiä ja roiskeläppiä, ranskalaisia, jätskiä. Tykkäävät niistä eniten, omasta mielestäni maistuvat kamalalta joten itse en syö eineksiä. Normaalina arkena teen helppoja ruokia: makaronilaatikkoa, kiusauksia, keittoja. Meillä on harvoin mitään lisäkkeitä ruuan kanssa, ehkä kurkkua. Lapset on laihoja, itse normaalipainoinen.
Erinomainen, suht perinteinen. Kaikki mitä teen on erinomaista ja oikein kypsytettyä, on ollut aikoinaan vanhemmat jotka on opettaneet arvostamaan hyvää kotiruokaa (köyhästä taustasta huolimatta). Paljon pitkään haudutettavia pataruokia, halpoja ja ruokaisia. Osaan helposti "nyhjäistä tyhjästä" jotain hyvää ja maukasta.
Ehkä paras tarina vuosien takaa on talvinen työmatka kun oli juhlittu aamukuuteen ja kaikki olivat hirveässä koomassa vielä aamukymmeneltä. Puolenpäivän aikaan piti lähteä lentokentälle paluumatkaa varten. Katsoin hetken porukkaa, hain kaupasta pastaa, kermaa, sipulin ja palan kinkkua ja tein ison kattilallisen carbonaraa. Vielä nyt 12 vuoden jälkeenkin nuo asiakkaat muistavat sen miten hyvältä se maistui:D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tykkään siitä, että ruoka valmistuu vähällä vaivalla ja voin valmistaa sen esim. uunissa. En jaksa seistä pitkään kattilan ääressä. Laitan uuniin esim. broilerin koivet, riisiä ja juureksia. Teen helpon salaatin ja katan nätisti pöydän. Harvemmin teen esim. lihapullia, koska niiden pyörittelyyn menee aikaa.
No ei niiden pyörittämiseen viittä minuuttia enempää mene, kostuta ensin kädet ja sitten alat vaan... pellillinen siis viidessä minuutissa. Ja laatu ja maku on huikeasti parempi kuin kaupan lihapullissa, joista osasta ei juuri lihaa edes löydy.
Laatu ja maku ehkä, hinta ei niinkään. Ja onhan se jonkun syötävä ne vähempiarvoisetkin osat jotta muut saavat sitä laadukkaampaa lihaa hyvällä omallatunnolla.
Valmiissa lihapullissa on paljon muutakin kuin ne mainitsemasi vähäarvoiset osat. Itse tehtynä voi käyttää myös niitä "huonoja" osia, mutta ei tarvitse käyttää ravinnoksi kelpaamatonta tavaraa.
Kerrotko vielä miten jatkaa niin että tulee sama määrä maistuvaa isommalle porukalle, ideoita kaipaisin. En tosin usko kovin paljon olevan virallisesti ravinnoksi kelpaamatonta einespullissakaan.
Tykkään siitä, että ruoka valmistuu vähällä vaivalla ja voin valmistaa sen esim. uunissa. En jaksa seistä pitkään kattilan ääressä. Laitan uuniin esim. broilerin koivet, riisiä ja juureksia. Teen helpon salaatin ja katan nätisti pöydän. Harvemmin teen esim. lihapullia, koska niiden pyörittelyyn menee aikaa.