Mitä muuta syötävää pihalta nyt kuin nokkonen, vuohenputki ja voikukka?
Ja mitä olette tehneet ilmaisesta ulkoruuasta? Itse olen eniten käyttänyt nokkonen pinaatin asemasta. Mitä ja miten säilötte talven varalle? Tällaiselle köyhälle olisi iso apu saada talveksi ulkoa rehuja. Voisikohan voikukan nuppuja pakastaa.
Kommentit (25)
Ei meillä voikukan kukintoa syödä. Vain lehtiä salaattiin, myös koivunlehdet.
Nokkosen voi ryöpätä ja pakastaa.
Kuusenkerkästä siirappia.
Käpyjen sisällä on pähkinä, joka on ihan yhtä syötävä kuin pähkinäsekoituspussinkin sisältö.
Ovat vaan niin pieniä ja hankalia, ettei noita hirveästi massatuoteta.
Tammenterhot olivat ammoisina aikoina ihmisille erittäin merkittävä ruoanlähde.
Joo, meidän pihalle kun katsoo niin räkättirastaita, mustarastaita, rusakko ainakin. Jotain noista nurmikon kasviksistakin saattaa olla syötäviä.
Horsmat: versot keitetään/paistetaan ja "lehtihapsuja" salaattiin.
Vadelmanlehdistä voi kuivattaa teen tapaista hauduketta. Pihatähtimö (vesiheinä) sopii salaatiksi, nuoria koivunlehtiä voi myös laittaa salaattiin. Voikukan nuppuja voi säilöä etikkaliemeen "kapriksiksi". Marjat ja sienet syksymmällä.
Voikukan nuput friteerattuina ja horman alut parsan tavoin.
Voikukasta voi tehdä siirappia, jota voi käyttää hunajan tilalta.
Ihanko oikeasti joku syö vuohenputkea? Minusta sen hajukin on etova. Väinönputki on eri asia.
Hyönteiset on ihana proteiinilisä: kesällä niitä on paljon, nami nami, pusi pusi!
Vadelmanlehdet onkin jo mainittu, ja mustikan- ja mansikanlehdistä saa samaan tapaan hauduketta. Voi käyttää myös kuivattuna.
Nokkosta voi hienontaa varmaan lähes minkä tahansa ruoan joukkoon. Siinähän on hurjasti rautaa ja muitakin ravintoaineita. Olen usein kuivannut nokkostakin talveksi ja laittanut sitä murustettuna sämpylätaikinan sekaan.
Voikukan kukista ja kuusenkerkistä voi valmistaa simantapaista juomaa.
Ööö, lunta? Tuntuu ihan uskomattomalta, että nyt jo jotain kasvais :D
Siis on meillä varaa ruokaan, mutta jos samaa tavaraa saa kerättyä ilmaiseksi luonnosta, niin onhan se kannattavaa. Esim sen kaupan jääsalaatin rahan voi sitten käyttää jonkin muuhun.
Vierailija kirjoitti:
miten köyhiä työ ootte?
Ravintoköyhiä kaupan salaatin syöjiä.
Vieläköhän noita korvasieniä löytäisi? Tosin en syö niitä huolella ryöpättynäkään kuin pieniä määriä.
voikukannupuissa on aika usein matoja.
Vierailija kirjoitti:
Ei meillä voikukan kukintoa syödä. Vain lehtiä salaattiin, myös koivunlehdet.
Nokkosen voi ryöpätä ja pakastaa.
Kuusenkerkästä siirappia.
Miksi nokkonen pitäisi ryöpätä? Ryöppäyksestä sanotaan näin: Ryöppääminen eli ruoka-aineen nopea keittäminen voi tapahtua kuumassa vedessä tai höyryssä kiehuttamalla. Tarkoituksena on joko pehmentää ruoka-ainetta, poistaa siitä makuhaittoja tai myrkkyjä taikka hidastaa entsyymien toimintaa. Ryöppäämisessä ruoka-aine ei ehdi kypsyä.
Sieniä olen ryöpännyt, mm. korvasientä jotta myrkky lähtisi.
Järvissä on kaloja, pusikoissa jäniksiä ja puissa lintuja.
Ei se ruoka mitään maksanut kivikaudellakaan, joten edulliseksi tulee, jos vain ulkoa hakee ruokansa itse.