Mitä tapahtuu jos syö raakaa taikinaa?
Kaupasta ostettua Myllyn paras piparitaikinaa?
Voiko syödä yhtä hyvin kuin itse tehtyä?
Kommentit (14)
Saattaa vähän pierettää. Ei kai siinä muuta.
Voi sitä syödä. Viimeksi kun söin melko paljon, paskoin lientä kaksi päivää.
Avainasemassa on määrä. Ei saa syödä liikaa tai tulee maha kipeäksi. Kuten yllä kerrottu.
No ei tietenkään mitään. Oletko pöpi, teini vai molempia?
No tapahtuu niin, että taikina alkaa sulaa suussa syljen sisältämän amylaasin johdosta, jotta se olisi helpompi niellä, ja se aloittaa ruuansulatuksen sulattamalla tärkkelystä. Sitten taikina siirtyy vatsahappojen täyttämään mahalaukkuun, jossa pepsiinit alkavat pilkkoa proteiineja. Sitten matka jatkuu ohutsuoleen, jossa monet eri entsyymit jatkavat prosessia, lipaasi pilkkoo voin rasvan miselleiksi ja ravintoaineet imeytyvät elimistön käyttöön. Sitten piparitaikina alkaakin hiljallee muistuttaa ulostetta, mutta jos nyt iskee ripuli, niin saattaa poltella persreikää, koska taikina on tässä vaiheessa kovin juoksevaa ja hapanta. Paksusuolessa bakteerit viimeistelevät taikinan, vitamiinien ohella syntyy suolikaasuja, joista 90% poistuu hengityksen mukana ja loput pieret. Neste imeytyy kehosi käyttöön ja massa siirtyy peräsuolen kautta ulos. Tulee kakkahätä.
Niin tapahtuu, jos syö raakaa taikinaa.
Ahh, raaka taikina on parasta joulussa :D
Voit syödä vapaasti, mut sust tulee pullava
Vierailija kirjoitti:
Vähemmän siinä todennäköisesti bakteereja on kuin itse tehdyssä.
Missään muualla ei ihailla steriiliä (teollista) ruokaa niin paljon kuin Suomessa. Ei ihme että sairastellaan.
Vierailija kirjoitti:
Voit syödä vapaasti, mut sust tulee pullava
Syön vain yhden levyn :D
500g :O
Jos kovin paljon syö raakaa taikinaa niin maha saattaa reagoida leivinjauheeseen. Ei siitä muuta seuraa.
Raaka piparitaikina on parempaa kuin itse piparit. :D
Vähemmän siinä todennäköisesti bakteereja on kuin itse tehdyssä.