Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä tapahtuu jos syö raakaa taikinaa?

Vierailija
23.12.2015 |

Kaupasta ostettua Myllyn paras piparitaikinaa?
Voiko syödä yhtä hyvin kuin itse tehtyä?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähemmän siinä todennäköisesti bakteereja on kuin itse tehdyssä. 

Vierailija
2/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saattaa vähän pierettää. Ei kai siinä muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi sitä syödä. Viimeksi kun söin melko paljon, paskoin lientä kaksi päivää.

Vierailija
4/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avainasemassa on määrä. Ei saa syödä liikaa tai tulee maha kipeäksi. Kuten yllä kerrottu.

Vierailija
5/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei tietenkään mitään. Oletko pöpi, teini vai molempia?

Vierailija
6/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tapahtuu niin, että taikina alkaa sulaa suussa syljen sisältämän amylaasin johdosta, jotta se olisi helpompi niellä, ja se aloittaa ruuansulatuksen sulattamalla tärkkelystä. Sitten taikina siirtyy vatsahappojen täyttämään mahalaukkuun, jossa pepsiinit alkavat pilkkoa proteiineja. Sitten matka jatkuu ohutsuoleen, jossa monet eri entsyymit jatkavat prosessia, lipaasi pilkkoo voin rasvan miselleiksi ja ravintoaineet imeytyvät elimistön käyttöön. Sitten piparitaikina alkaakin hiljallee muistuttaa ulostetta, mutta jos nyt iskee ripuli, niin saattaa poltella persreikää, koska taikina on tässä vaiheessa kovin juoksevaa ja hapanta. Paksusuolessa bakteerit viimeistelevät taikinan, vitamiinien ohella syntyy suolikaasuja, joista 90% poistuu hengityksen mukana ja loput pieret. Neste imeytyy kehosi käyttöön ja massa siirtyy peräsuolen kautta ulos. Tulee kakkahätä.

Niin tapahtuu, jos syö raakaa taikinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ahh, raaka taikina on parasta joulussa :D

Vierailija
8/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit syödä vapaasti, mut sust tulee pullava

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vähemmän siinä todennäköisesti bakteereja on kuin itse tehdyssä. 

Missään muualla ei ihailla steriiliä (teollista) ruokaa niin paljon kuin Suomessa. Ei ihme että sairastellaan.

Vierailija
10/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pierettää reippaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
23.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voit syödä vapaasti, mut sust tulee pullava

 

Syön vain yhden levyn :D

500g :O

Vierailija
12/14 |
24.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

:D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
24.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kovin paljon syö raakaa taikinaa niin maha saattaa reagoida leivinjauheeseen. Ei siitä muuta seuraa.

Vierailija
14/14 |
24.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raaka piparitaikina on parempaa kuin itse piparit. :D