Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kastikket - Miksi ihmeessä ihmiset ei suurusta?!

Vierailija
13.11.2010 |

Olen törmännyt nyt niin paljon eri ruokablogeissa seuraavanlaisiin kastikkeisiin:



" 2 dl kermaa, 1 pala (!!!) Aura-juustoa"

"3 dl kermaa, 1 pala pippurijuustoa (musta pekka)"



Siis mitä helvettiä, kuinka rasvaisia ja tunkkaisia kastikkeita ihmiset oikein tekevät? Eivätkö ihmiset nykypäivänä osaa suurustaa? Kotitaloudessa se kyllä koulussa opetetaan.



Minä ainakin suurustan kastikkeen ensin, ja ylläolevissa tapauksissa laittaisin 0.5,-1 dl kermaa ja 1/4 palan juustoa...siis maksimissaan.



Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

hiilihydraatteja.

Vierailija
2/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset


ei suurustamisessa mene kuin 2 rkl vehnäjauhoja tai maizenaa + vettä. Että ei pitäisi hiilarit hirvittää, tai sitten on ruokavalio kyllä muuten jo pielessä.



Tämä siis vastauksena kakkoselle.



Ihmettelen itse samaa - mutta näkeehän sen monesta ihmisestä, että näyttää kermaa tosiaan ruokaan lurahtavan vähän enemmänkin... ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

menee kallista aikaa...

Vierailija
4/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja osaan toki suurustaa.

Se nyt on aivan herttaisen yhdentekevää millaisia kastikkeita sinä teet.

Vierailija
5/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset


ei suurustamisessa mene kuin 2 rkl vehnäjauhoja tai maizenaa + vettä. Että ei pitäisi hiilarit hirvittää, tai sitten on ruokavalio kyllä muuten jo pielessä.

Tämä siis vastauksena kakkoselle.

Ihmettelen itse samaa - mutta näkeehän sen monesta ihmisestä, että näyttää kermaa tosiaan ruokaan lurahtavan vähän enemmänkin... ;)


Eikös se olekin niin, että karppaamalla laihtuu, ja karppauksessa vältetään hiilihydraatteja ja suositaan rasvaa? En tiedä kun en karppaa, mutta näin oon kuullu. En myöskään juuri tee kastikkeita.

Vierailija
6/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

menee kallista aikaa...

Jep, :D , se kaks sekuntia kun ravistaa suuruksen suuruspurkissa tai pilttipurkissa... :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja osaan toki suurustaa.

Se nyt on aivan herttaisen yhdentekevää millaisia kastikkeita sinä teet.

:D taisi osua ja upota.

Joo, kolesterolit nousuun vaan, ja viskeraalista rasvaa keräämään...

t. akateeminen

Vierailija
8/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja osaan toki suurustaa.

Se nyt on aivan herttaisen yhdentekevää millaisia kastikkeita sinä teet.

:D taisi osua ja upota.

Joo, kolesterolit nousuun vaan, ja viskeraalista rasvaa keräämään...

t. akateeminen


miksi sun mielestä oli niin hirveän tärkeää kertoa, että oot akateeminen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja osaan toki suurustaa. Se nyt on aivan herttaisen yhdentekevää millaisia kastikkeita sinä teet.

:D taisi osua ja upota. Joo, kolesterolit nousuun vaan, ja viskeraalista rasvaa keräämään... t. akateeminen


ole huolta.

ps. toi akateemisuus-kortti oli säälittävä =)

Vierailija
10/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tällaiselle duunarille reseptin, miten teen kastikkeen suurustamalla esim. tuorejuustosta?

Mistä aloitan, suurustanko ensin veteen sen vehnäjauhon ja sitten lisään juuston vai miten?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ensin suurustat, lopuksi juusto tai kerma.



Esim. ruskistetun jauhelihan sekaan laitat 4 dl vettä ja kuumennat kiehuvaksi. Sitten ravistat jossain purkissa sekaisin 3 rkl vehnäjauhoja ja 3/4 dl vettä ja kaadat koko ajan sekoittaen jauhelihan joukkoon. Kun seos on sakeentunut, lisäät juuston tai kerman.



t. toinen "säälittävä" akateeminen, jonka mielestä akateemisuus ei ole koskaan säälittävää ;)

Vierailija
12/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

siinä siis vastaus. ja laiskuus. kuvittelevat pääsevänsä helpommalla, vaikka siihen ei todellakaan mene sitä paria sekuntia kauempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ensin suurustat, lopuksi juusto tai kerma. Esim. ruskistetun jauhelihan sekaan laitat 4 dl vettä ja kuumennat kiehuvaksi. Sitten ravistat jossain purkissa sekaisin 3 rkl vehnäjauhoja ja 3/4 dl vettä ja kaadat koko ajan sekoittaen jauhelihan joukkoon. Kun seos on sakeentunut, lisäät juuston tai kerman. t. toinen "säälittävä" akateeminen, jonka mielestä akateemisuus ei ole koskaan säälittävää ;)


tilanteessa jossa sillä ei ole mitään merkitystä, on SÄÄLITTÄVÄÄ.

Onko akateemisillä useinkin vaikeuksia sisäistää lukemansa

Vierailija
14/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

täällä toitottavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

muistin, että olen suurustanut aiemminkin, mutta aina niin että jauhelihan sekaan heitän jauhoja ja sekoitan ja sitten lisään vettä.

Vierailija
16/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

täällä toitottavat.

Vierailija
17/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja osaan toki suurustaa.

Se nyt on aivan herttaisen yhdentekevää millaisia kastikkeita sinä teet.

:D taisi osua ja upota.

Joo, kolesterolit nousuun vaan, ja viskeraalista rasvaa keräämään...

t. akateeminen


Kun aloitin karppaamaan oli kolesteroliarvoni korkeat, järkyyttävät mielestäni. Sittemmin karppauksen edistyessä arvot laskivat huomattavasti ja saavuttivat tason jota lääkäri kehuu "loistavaksi". Tästä on nyt n. 5 vuotta. Milloinkahan ne alkavat sitten taas nousemaan? Odotan jännityksellä..

Vierailija
18/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja tavalliset kastikkeet suurustankin, mutta olen tehnyt tuota Musta Pekka-kastiketta ja se on taivaallisen ihanaa lihan kanssa juuri sellaisena. Ei ravintolassakaan kaikkia kastikkeita suurusteta. Tuokin oli aikoinaan entisen esimieheni (ravintolapäällikkö) vihje.



Vierailija
19/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

heitän kermaa, tai creme gulinesseä sekaa..

Vierailija
20/25 |
13.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo kerma-juusto-kastike on ihan älyttömän hyvää pastan kanssa. Jos mäkin teen sitä kerran kolmessa kuukaudessa, mä tuskin kuolen sen takia... Tai kukaan muukaan meidän perheestä.