Mitä kalaa syötte?
Kommentit (22)
Lohta siikaa nieriää kuvaa ahventa silakoita silliä muikkua kampelaa merianturaa miekkakalaa ja kaikkia minkä nimiä en edes tiedä.
Mutta tonnikalaa en syö kuin tuoreena.
Lohta, kirjolohta, muikkuja ja tonnikalaa(ei säilykettä purkista).
Lohta, seitiä ja silakkaa. Ja tonnaria vain purkista. Tai siis tonnikalan sukulaista.
[quote author="Vierailija" time="07.08.2015 klo 21:14"]Pakaste seitiä, kermakastikkeessa ja sitruunamehulla.
[/quote]
Laittaisitko reseptin? Seiti on niin halpaa, että pitäisi syödä useamminkin, mutten osaa tehdä siitä muuta kuin kalakeittoa.
Enimmäkseen siikaa ja ahventa, lisäksi muikkuja, lahnaa, kuhaa ja haukea. Mies ja poika harrastavat kalastusta ja näitä lähinnä tulee saaliiksi, paitsi tuo siika on yleensä ostettu suoraan kalasatamasta. Joskus harvoin ostan silakkaa. Kasvatettua lohta en syö.
Kaikkea valkoista kalaa mieluiten. Siikaa, kampelaa jne. Lohikalat ei oikein maistu, mennyt kyllästymispisteen yli, sillä Suomessa ei usein muuta ooe tarjolla (jos kalapuikkoja ei lasketa).
Oota 7! Etsin lapun menee hetki! Ap
Lohta, kampelaa, kuhaa, puna-ahventa, haukea ja silakkaa. Niin ja muikkuja.
Ahvenia, kuhaa, siikaa, kampelaa,
paistettuna fileinä, savustettuna, siikaa myös raavattuna ja ahvenista soppaa.
Lohta, nieriää, taimenta, siikaa, muikkuja, kampelaa. Joskus myös kuhaa tai haukea.
Ei ikinä seitiä.
Lohta, kirjolohta, nieriää, taimenta, kuhaa, ahventa, muikkua, silakkaa, seitiä, kampelaa, siikaa ja ulkomailla ollessa sitten vielä kaikennäköstä muuta noiden lisäks. Kalaruuat ja merenelävät on kyllä ihan mun herkkua!
Sitruunaseiti:
- 400g pakaste seitiä
- itse puristettua sitruuna mehua, itse käytän aika paljon, mutta ihan omanmaun mukaan
- 1 dl ruoka kermaa
Ja kerman lisään, kun kala on ollut uunissa 10min, sen jälkeen jatketaan vielä 20 min kypsentämistä. T.ap
[quote author="Vierailija" time="07.08.2015 klo 21:25"]Sitruunaseiti:
- 400g pakaste seitiä
- itse puristettua sitruuna mehua, itse käytän aika paljon, mutta ihan omanmaun mukaan
- 1 dl ruoka kermaa
Ja kerman lisään, kun kala on ollut uunissa 10min, sen jälkeen jatketaan vielä 20 min kypsentämistä. T.ap
[/quote]
Kiitos! Mutta eikö pakasteseitistä sulava neste jää lillumaan uuniastian pohjalle?
No itse en ole ainakaan huomannut, kun sekaan lisätään kerma ja sitruunamehu. Ap
Sitä mitä saaliiksi tulee tähän aikaan vuodesta: ahventa ja haukea, satunnaisesti jokikaloja eli siikaa tai harria, harvemmin tammukkaa. Kaupasta muikkua ja lohta, harvoin tonnikalaa purkista ja vielä harvemmin pakasteseitä.
Kuoliaaksi rääkättyjä ahvenia.
T. Pee Ulvilasta.
Pakaste seitiä, kermakastikkeessa ja sitruunamehulla.