Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ostin paljon kehuttua Steviaa...

Vierailija
06.06.2012 |

enkä voi muuta sanoa kuin että roskiin menee se purkki. Aivan järkky sivumaku :(! Jatkossa pitäydyn hyviksi havaitsemissani tavis Canderelissa tai Hermesetaksessa!

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

raakasteviaa vai sitä markettihöttöä? Ostahan luontaistuotekaupasta oikeaa ainetta, ja ei tarvitse paljon laittaa. Mut ei se ihan kaikkeen sovi, kannattaa muistaa.

Vierailija
2/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Steviassa on sellainen lakritsamainen sävy, eikä sitä saa laittaa yhtään liikaa.



Stevia on makeutuksista paras, kun on luonnollinen aine.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se sokerin veroista ole, mutta nuo Candarellitkaan eivät miltään herkulta maistu ja ovat tosiaan syöpää aiheuttavia.

Vierailija
4/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luontaistuotekauppojen terveysterrorismi ei ole mua varten! Ja tota Canderelia ja Hermesetasta tulen käyttämään kohtuudella ja pieniä määriä jatkossakin.



ap

Vierailija
5/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai tajuat, että stevia on luonnollista ja terveellistä, toisinkuin aspartaami ym. myrkyt? Eihän se sokerin veroista ole, mutta nuo Candarellitkaan eivät miltään herkulta maistu ja ovat tosiaan syöpää aiheuttavia.

No voihan se aito steviakasvi olla mutta nuo kaupan myymät steviamakeutusmönjät eivät ole steviakasvia nähneetkään vaan ihan on labrassa valmistettuja ne stevioliglykosidit joilla se makeus syntyy. Luonnollista se siis ainakaan ei ole. Steviakasvia ei ole edelleen sallittua myydä elintarvikkeeksi mutta esim. Ruohonjuuri sitä myy kyllä näennäisesti eri tarkoitukseen.

Sinänsä en ymmärrä tarvetta tällaisille makeutusaineille. Kun makeutusta käyttää kohtuudella, ei sokeristakaan ole mitään haittaa. Ja kohtuuttomasti käytettynä tuskin mikään makeutusaine on järin terveellistä, steviakaan.

Vierailija
6/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkista tietosi. Uudistus ei ole järin vanha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis ihan yhtä luonnollista kuin vaikkapa valkoinen sokeri.



Steviassa on sivumaku, mutta se ei erotu voimakkaammista mauista. Minä makeutan sillä esim. turkkilaisen jugurtin, siinä happamuus peittää sivumaun. Samoin se sopii monien marjojen makeuttajaksi, varsinkin puolukan ja mustaherukan. Leivontaan ei varmasti käy, mutta nythän on tullut uutuustuote eli karppisokeri. En ole siihen vielä tutustunut, joten en tiedä siitä sen enempää, mutta kovasti sitä on kehuttu. Ja eihän makeutusta juuri tarvitsekaan jos karppaa, koska makeaa tekee niin harvoin mieli sitten kun on vierottunut sokerista.

Vierailija
8/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

6, kyllä vaan Stevia on nykyään sallittu myös EU:n alueella Tarkista tietosi. Uudistus ei ole järin vanha.

Siellä ilmeisesti sitten vanhentunut tieto? Siellä lukee näin: "stevioliglykosidien (E 960) käyttö makeutusaineena sallittiin 2.12.2011 alkaen. Steviakasvin saattaminen markkinoille elintarvikkeena on edelleen kiellettyä."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun sitä ei käytännöllisesti katsoen ole laajassa mitassa vielä pitkään edes käytetty.



Oheiset Wikipediasta kopioidut suositukset muistuttaa aika paljon aspartaamin vastaavia:



"Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA:n asettaman paneelin mukaan stevian sisältämät yhdisteet eivät ole osoittautuneet karsinogeenisiksi tai genotoksisiksi. Yksittäisissä jyrsijäkokeissa erittäin korkeat annokset (> 8 000 mg/kg) aiheuttivat DNA-vaurioita ja vaurioittivat solujen tumaa.lähde? Järjestön asiantuntijain suosituksen mukaan steviosidien päivittäisen saannin ei tulisi ylittää 4 milligrammaa per painokilogrammaa päivässä (vastaa 75 kiloiselle henkilöllä 0,3 g/vrk).[4] Uudempien tutkimuksien mukaan näyttöä karsinogeenisuudesta ja mutageenisuudesta ei ole.[5][6]



Stevia sisältää glukosidejä, steviosidejä, jotka ovat 100–300 kertaa kidesokeria makeampia, eivätkä sisällä juurikaan energiaa. Se voi olla vähäenerginen ja glukoositon makeutusaine diabeetikoille ja kalorimäärän laskemisesta kiinnostuneille.[7]"

Vierailija
10/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että ei kaikkea luonnostakaan löytyvää saa syödä.



Kärpässienikin on ihan kuin tavallinen sieni, kielo ja näsiä ovat myrkyllisiä, puhumattakaan oravanmarjoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
06.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

nythän on tullut uutuustuote eli karppisokeri. En ole siihen vielä tutustunut, joten en tiedä siitä sen enempää, mutta kovasti sitä on kehuttu.

olen tehnyt paljon leivonnaisia, esim. suklaakakkuja. Rakenne on sama kuin tavallisessa sokerissa, joten sen voi vaahdottaa kananmunien kanssa.