Viikon ruokalistan suunnittelu etukäteen?
Ajattelin kokeilla tällaista kun nykyään käyn joka päivä kaupassa ja tulee ostettua kaikkea turhaakin niin jos jokusen kolikon saisi säästöön. En ole kyllä ennen kokeillut tällaista, en tiedä miten menee käytännössä.
Olisiko tämä hyvä suunnitelma:
ma-ti viikonlopun jämät, tiistaina aina kauppaan
ke keittopäivä
to "normaalin" ruoan päivä, esim. kanakastike & riisi, ranskalaiset ja nakit jne
pe herkkuruokapäivä, esim. tortillat tai pizzaa
la isompitöisempi ruoka, esim. uunikalaa, lihapullia, lasagnea tmv
su paisti tai joku muu "hienompi" ruoka
Miltä kuulostaa? Samalla ostaisi peruselintarvikkeita kuten aamu- ja iltapala-ainekset, juotavat, kasvikset jne.
Paha puoli on se meillä on kauppa ihan kotiovella että helposti tulee haettua milloin mitäkin jätskiä yms.
tulla 6 pväksi:
- lihapullat kermakastikkeessa ja paistetut uudet perunat 2pv
- kesäkeitto 2pv
- pakkasesta makaronia ja tomaattista jauhelihakastiketta - siihen laitan juustokastikkeen päälle ja uuniin 1pv
- tänään grillataan t-luupihviä ja karitsan sisäfileitä:)
Me tankataan lauantaisin ruuat ja viikolla vain tuoretta leipää jos tarvis