Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Maijan kokkaukset meni pieleen, esille raakaa possua että tällainen tapaus tänään

Vierailija
19.03.2009 |

Aivan luokatonta kokkailua.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
19.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sami Garamista.



Kirjoitan kaikikista mokailevista kokeista.



ammattilainen

Vierailija
2/8 |
19.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

...saa kyllä haukut minultakin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
19.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

toki mainitaan tai kunnes se on kypsä. Eipä osannut toimia oman ohjeensa mukaan. Possunfile ei tule kymmenessä minuutissa oikeampi aika on 20 minuuttia.





Oliivi-pestokuorrutettua possua

19.03.2009 00:05



Herkullisen porsaan sisäfileen kruunaavat italialaiset maut oliivi ja pesto. Esimerkiksi salaatin seurassa viihtyvää possua voi nauttia niin kylmänä kuin lämpimänäkin.



* 600 g porsaan sisäfileetä

* 1 rkl oliiviöljyä

* ripaus suolaa

* vastajauhettua mustapippuria



Oliivi-pestotahna



* 1 dl hienonnettuja oliiveja

* 3 rkl pestotahnaa

* 3 rkl parmesaanijuustoa raasteena



Salaatti



* 2 tomaattia

* pieni punasipuli

* 1 dl mustia oliiveja

* 1 ruukku jääsalaattia

* 2 rkl oliiviöljyä

* vastajauhettua mustapippuria



Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista.



Sekoita oliivi-pestotahnan ainekset keskenään.



Poista terävällä veitsellä kalvot possufileistä. Ruskista pinta oliiviöljyssä kauniin ruskeaksi. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Muista huomioida, että oliivi-pestotahna on suolaista.



Sivele tahna fileiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia fileen koosta riippuen, kunnes filee on kypsä. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Viipaloi salaatin ainekset lautasille tai tarjoiluastiaan ja valuta salaatin päälle hieman oliiviöljyä. Viipaloi liha ja aseta se salaatin päälle.



Oliivi-pestokuorrutettu possu sopii hyvin myös kylmäksi alkuruoaksi tai buffeepöytään.

Vierailija
4/8 |
19.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Trikiini

Wikipedia



Trikiini (Trichinella spiralis) on sukkulamato, joka voi loisia kaikissa lihaa syövissä eläimissä, myös ihmisessä. Loinen leviää eläimestä toiseen, kun loisen toukkia sisältävää puutteellisesti käsiteltyä lihaa syödään. Lihan kuumentaminen sisälämpötilaltaan yli 78 °C tai pakastaminen yli kuukauden ajan alle -18 °C:n lämpötilassa tappaa loiset, minkä jälkeen liha on turvallista syödä. Suomessa kuitenkin esiintyy trikiinilajia, joka kestää pakastamista, joten ainoa varma keino estää trikiinitartunta on kuumentaa liha kunnolla. Kotipakastimen teho ei riitä trikiinien tappamiseen. Trikiinitartunnan alkuvaiheessa suolistossa oleviin toukkiin tehoaa tiabendatsoli-niminen lääkeaine, mutta myöhemmin voidaan käyttää vain oireenmukaisia hoitomenetelmiä.



Trikiinin toukat kulkeutuvat isäntäeläimen (ainakin sian) lihaksiin ja varsinkin pallean tuntumaan. Palleaan siksi, että se on lihas, jossa on vilkas verenkierto. Palleaa käytetään nukkuessakin hengittämiseen. Kun seuraava eläin tai ihminen syö tartunnan saaneen lihaa, toukat vapautuvat uudessa isännässään koteloistaan, käyvät läpi muutaman kehitysvaiheen ja koteloituvat uuden isännän lihaksiin ja kierto jatkuu. Kotelot alkavat vähitellen kalkkeutua ja aiheuttavat ihmisellä reumantyyppisiä kipuja. Kaikkein vakavimmissa tapauksissa esiintyy lihashalvauksia ja potilas voi jopa menehtyä.[1] Ihmistä ei enää syö mikään, joten kierto ei enää jatku. Eläimillä trikiinit eivät yleensä aiheuta oireita, siat teurastetaan niin nuorina, että koteloituneet toukat eivät ole vielä ehtineet kalkkeutua. Trikiinitartuntaa kutsutaan trikinoosiksi.



Teurastamoilla tehtävässä lihantarkastuksessa jokaisesta siasta otetaan näyte, jotka tutkitaan määrätyllä tavalla. Riistaeläimistä myytävä karhunliha täytyy tarkastaa. Trikiinin esiintymistä rotissa ei tunneta mutta oletetaan, että sikojen tartunnat ovat peräisin rotista. Sika on erittäin nopea rotanpyytäjä. Trikiinejä löydetään Suomessa vuosittain vain muutamia tapauksia. Trikinoosi ei ole Suomessa yleinen sairaus, koska ruuanlaittoperinteeseen ei kuulu kuumentamattoman sianlihan käyttö. EU-sääntöjen mukaisesti trikiinit tarkastetaan sioista aina teurastuksen yhteydessä mutta muualla maailmassa käytäntö ja säädökset vaihtelevat. Trikiinit kuolevat kuumennettaessa ja kuumennetun ruuan syöminen matkoilla on muutenkin hyvä varokeino.



Suomessa yleisimmät trikinellalajit ovat Trichinella nativa ja Trichinella spiralis. Näiden lisäksi maassamme on todettu myös lajit Trichinella britovi ja Trichinella pseudospiralis.

Vierailija
5/8 |
19.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Trichinella spiralis



Trichinella spiralis eli trikiinimato on yleinen riistaeläinten, kuten villisian, karhun ja ketun, loinen, mutta sitä voi esiintyä myös siassa, hevosessa sekä raatoja tai eläinjätteitä syövissä eläimissä. Siat voivat saada tartunnan esimerkiksi syömästään rotasta. Trikiini aiheuttaa ihmisessä trikinoosiksi kutsutun lihassairauden.



Tartuntatavat



Tartunta saadaan tyypillisesti raa'asta tai huonosti kypsennetystä trikiinin toukkia sisältävästä sianlihasta, villisianlihasta, karhunlihasta tai niistä tehdyistä lihavalmisteista tai verestä.



Itämisaika



Oireita alkaa ilmaantua 2-3 viikon kuluttua tartunnasta.

Vierailija
6/8 |
19.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirjoitan kaikikista mokailevista kokeista.

Pätemisen tarve yhdistettynä saamattomuuteen ja kateuteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
19.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja että pitää paistaa kypsäksi asti. Joten ei mikään hirveä moka minusta kun korjasi virheensä. Telkkari lähetyksessä ei ole aikaa enää ruvea possua kypsentämään.



Mikä on tämän "mollaaja ammattilaisen "pointti näissä mollaamisissa?

Olisi edes jotain oikeaa aihetta!



Esim. kakkosen ruokaohjelmassa (missä se kokki neuvoo perheelle ruuan laittoa) se kokkki leipoi kerran jotain sämpylöitä tms. ja sanoi että suolaa laitetaan taikinaan siksi että se auttaa hiivaa toimimaan. Tuota voisi kutsua jo emämokaksi!

Vierailija
8/8 |
19.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

yleensähän ne on valmistaneet jo aiemmin sen mitä laittavat esille joten siksi ihmettelen tuota mokaa.



Vastaavassa tilanteessa en olisi leikannut lihaa ja asettanut sitä esille niiden kasvisten vai mitä siinä olikaan päälle.



Huolimattomuutta jota ei voi ymmärtää mitenkään.



Olisi heittänyt "rehut" esille ja sanonut että file vaati vielä lisäaikaa jne.



Possunfileen tuntee käteen kun painaa soremlla onko kypsää vai raakaa jo ennen leikkaamista.



Hössö Maija.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yhdeksän yksi