Tortilla apuja, niitä on niin monenlaisia kaupassa
kovia, pehmeitä ja eri makuisiakin. Mitä sisälle , ostetaanko joku mausteseos, mikä lämmitetään tortilla sit kokonaan,
vinkit kehiin...
Kommentit (6)
Eli lämmitetään tortillalettuja, ja sinne sisään jokainen täyttää oman maun mukaan broilerin suikaleita/jauhelihaa, paistettua sipulia ja paprikaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, fetajuustoa, ananasta yms. ja tietysti salsaa ja ranskankermaa. Joskus tehdään myös juustodippiä (sellainen valmis pussi, johon lisätään vain maito ja keitetään). Guacamole ei ole meidän makuun...
Välillä ostetaan niitä valmiita mausteseoksia, joka lisätään paistetun lihan sekaan.
santa marian " lättyjä" , taitavat olla original-nimellä, no siis ihan niitä perustortilloja punaisessa paketissa. Löytyy myös kokojyvää (ja luomuakin), mutta vaikka kokojyvätuotteiden ystäviä muuten ollaan, ei nuo mielestäni ole niin hyviä.
Tortillan voit kuumentaa pannulla pikaisesti. VÄliin voit tehdä erilaisia täytteitä, kanaa, jauhelihaa, vaikka soijarouheesta kastikkeen, ihan omien makumieltymysten mukaan. Meillä maustetaan saman sarjan maustepussilla jauheliha ja kana. Hyvää tulee. Lihan tms lisäksi laitetaan niitä lasipurkeissa myytäviä kastikkeita, Old El Pasoa näissä suositaan (yleensä medium, voi olla kyllä lapselle lliian mausteinen). Sitten salaattia, tomaattia, kurkkua, juustoraastetta, toisinaan fetajuustoa, kurpitsansiemeniä, mung-pavun ituja., kermaviiliä..... Ihan mitä vaan mieleen juolahtaa. Näistä ainakin meillä tykätään!
Hyviä tortillahetkiä :)
Ostoslista:
Juusto (tai juustoraaste valmiina)
salaatinlehtiä (ruukku tai jäävuori)
tortilloja eli niitä pehmeitä " lättyjä"
jauheliha
taco-mausteseospussi
kermaviili
salsakastike lasipurkissa
tomaattia (en aina osta...) menee ilmankin
OHJE:
paista jauheliha ja lisää tacomausteseos ja vesi, anna veden haihtua
lämmitä tortilla mikrossa
lisää ensin salsakastike, jauheliha, juustoraaste, salaattia ja lopuksi kermaviiliä ja taittele rullaksi niin, et on toisesta päästä kiinni.
Takuuvarma makunautinto, burritoiksi näitä kutsumme :)
olen kerran kylässä saanut, ja hyviä olivat. Silloin kyllä tortilla kylmeni nopeasti, pitääkö kaikkien täytteiden olla kuumia, salaatit?
Netissä mainittiin myös cream fraiche?? tai kermaviili.
no anyway tekiessä oppii, mitähän olis kiva tarjota jälkiruoaksi?
Vierailija:
olen kerran kylässä saanut, ja hyviä olivat. Silloin kyllä tortilla kylmeni nopeasti, pitääkö kaikkien täytteiden olla kuumia, salaatit?Netissä mainittiin myös cream fraiche?? tai kermaviili.
no anyway tekiessä oppii, mitähän olis kiva tarjota jälkiruoaksi?
Niin laita ne lämmitetylle lautaselle ja peitä foliolla. Tuo Cream Fraiche on ranskankermaa.
me tehdään usein fajitaksia, eli lämmitetään ne tortillakuoret uunissa, sitten paistetaan sisäfilepaloja, sipulia ja paprikaa. Lisäksi sitten on salsaa, guacemolea sekä creme fraichea. Niitä maun mukaan sinne tortillan sisään. Mutta sitähän voi laittaa sinne myös vaikka jauhelihaa, broileria tms.