Miks mun juustokakku ei onnistu
Olen useita kertoja yrittänyt tehdä juustokakun. Aina huonolla tuloksella. Kakusta tulee " lötkö" ja sellainen rakeinen. Laitan siihen tuorejuustoa, kermavaahtoa, liivatetta, sokeria ym. Laitanko jotakin liikaa / liian vähän, sekoitanko liikaa/liian vähän ?
Kertokaa vinkkejä !!
Kommentit (3)
+ muihin aineisiin (jäähdyttää samalla liivatteen sopivaksi) ja vasta viimeisenä nostella löysähkö kermavaahto muiden täyteainesten sekaan. Tässä kohtaa ei saa enää liikaa sekoitella tai vatkata. Nosteluun hyvä apuväline on metallinen lankavispilä tai taikinanuolija, jossa on reikä keskellä.
lisännyt liivatenesteen liian kuumana. Varsinkin jos täytteessä on esim jäisiä marjoja, liivate hyytyy samantien kohdatessaan jäiset marjat.
Jäähdytä siis liivatenestettä muutama minuutti ennen lisäämistä täytteeseen ja sekoita huolellisesti. Lisää liivateneste vähän kerrallaan.
Mutta mulle tuli mieleen, että vatkaatkohan sen kermavaahdon liian kovaksi vaahdoksi?