Mistä kasvatettua kirjolohta?
Raskausaikana voi huoletta syödä kuulemma kasvatettua lohta. Kotimaisuus plussaa. Mistä tiedän onko kala kasvatettua? Pakkauksissa ei yleensä ole muuta mainintaa, kuin valmistusmaa. Hinta varmaan myös kertoo, mutta entä jos kala tarjouksessa? Nyt on K-supermarketissa Norjalainen vakuumilohi 8,95/kg..kasvatettua?
Entä se kotimainen, lihatiskiltäkö ainoastaan hillittömällä kilohinnalla?
Kommentit (4)
Kalatiskin takana on usein taulu, jossa on pyyntipaikka ja -päivä ja myös onko kasvatettua. Valmiiksi pakattua kalaa en osta koskaan...
Ei se kilohinta tiskillä ole kovinkaan paljoa enempää kuin vakuumissa. Turvallisuuden vuoksi sinuna ostaisin tuoretiskiltä... Raskauden jälkeen voit taas siirtyä vakuumeihin
Kaikki kotimainen kirjolohi on kasvatettua. Samoin käytännössä kaikki Norjalainen lohi. Jos lohta kaupataan kotimaisena villilohena on se Itämerestä pyydettyä luonnonlohta. Norjalainen jäämeren lohi on kasvatettua. Väristä voi varmistaa asian. Kasvatetulle kalalle syötetään väriaineita jotta liha tulee punaiseksi. Luonnonlohen väri on vaaleampi. Kannattaa kysyä kalatiskiltä mistä lohi on peräisin.