Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Syöttekö Valion Aurajuustoa odotusaikana?

15.12.2006 |

Tästä tuntuu olevan niin monta tietoa, että en enää tiedä, mihin uskoisi. Mitä teille muille on sanottu? Syöttekö siis " raakana" kotimaista Aura-juustoa? Näin maallikkona ajattelisi, että suurempiakin vaaroja voisi olla kuin kotimaisesta juustosta tuleva listeria/salmonella...

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

tässä ns. neuvolan lista:

Pastöroimaton maito, siitä valmistetut tuorejuustot, homejuustot:

Käyttöä ei suositella raskauden aikana. Homejuustoa ei tule syödä, paitsi pastöroidusta maidosta valmistettua voi syödä jos se on kypsennetty hyvin (esim. uuniruuassa).

(Listeria monocytogenes-riski )

Vierailija
2/6 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kuitenkin yrittänyt nauttia aurajuustosta esim piirakassa (eli hyvin kuumennettuna). Ehtiihän sillä sitten mässäillä myöhemminkin.. :)



Mammanalku + Tiitiäinen 24+0

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

" outolintu" syö valion aurajuustoa vaikka raskaana :)

Esikosta en syönyt ja pyörin tuskissani kun en syönyt, toisesta söin ja syön jälleen ollessani raskaana. En pakettia kerral, mutta esim: välil joulupipareiden päällä ja ruuissa samalla tavalla kuten normaali kroppaisenakin.

Ja syön kyllä pitseerioissa pitsassakin....



...ja joku kohta haukkuu mut alimpaan....piiip....



Näin siis täällä tehty ja tehdään :)



RV: 10+4 ja 2 isompaa vauhdikasta lasta.

Vierailija
4/6 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle taas sanottiin neuvolassa että Valion juustoja voi syödä, vaikka sitten raakana. Mutten ole kuitenkaan uskaltanut raakana, ja ruuassakin vain pari kertaa. Lempiruokaani, aurajuustopastaa en ole tehnyt koko raskausaikana. Mutta ilmeisesti raakanakin ihan ok.



Mies oli ostanut Glimmingen port salutia enkä sitten tiennyt mistä maidoista se on tehty niin mies mailasi valmistajalle. Ja kuulemma myös kaikki Skånen meijerin juustot tehdään pastöroidusta maidosta!



-Veruska, tasan 12vk!-

Vierailija
5/6 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

olla yli 70 asteessa kuumennettu, ettei ole listeria riskiä. aiheuttaa mm. aivokalvontulehduksia vastasyntyneellä se pöppiäinen.



laitan itse pataruokiin, pizzoihin.. raakana en syö nyt, vaikka mieli tekisi :)



rv34

Vierailija
6/6 |
18.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsekkin olen tata miettinyt. Asumme USAssa ja taalla ohjeistuksena on, etta pastoidusta maidiota valmistettuja juustoja saa syoda " raakana" , mutta niin kuin myos muiden ruokien kanssa niiden sailytyksessa pitaa olla tarkka. Ei saa jattaa huoneen lampoon ylimaaraisiksi ajoiksi, jaakaapin pitaa olla tarpeeksi kylma, eika siellakaan saa sailyttaa mitaan pitkaan. Taalla FDA:n (vastaa laake- ja elintarvike turvallisuusdesta) saannot muuten tiukemmat kuin Suomen ohjeet. Olen kylla huomannut etta suomalaiset suositukset ristiriitaisia, osa terveysviranomaisista ei salli kypsentamattoman pastoroidun homejuuston syontia ollenkaan, toiset taas sallivat niin kuin taalla. Siksi itse olen tehnyt myos muunlaisia hakuja ja tullut siihen tulokseen, etta mihinkaan tietoon ei perustu pastoroidun homejuuston valttaminen. Vastaava (oikein sailytettyna olematon) riski sisaltyy myos muihin avatuissa pakkauksissa oleviin pastoroituihin maitotuotteisiin. Maitoa ym kutenkin ehdottomasti raskausaikana tarvitaan. Suomeenkin kaivattaisiin kokomaan kattavia suosituksia. Tata palstaa lukiessa olen huomannut, kuinka epaselvia nama ruoka-asiat ovat ja kuinka erilaisia tietoja erineuvolat antavat. Itse koen olevani hyvin fanaatiinen ruoka suositusten kanssa, enka syo mitaan kiellettya (pastoroitua homejuustoa siis minulta ei ole kielletty).





www.fda.gov