Veget hei: mitä kikherneistä 2- ja 3-vuotiaille?
Meidän tytöt syövät tosi vähän lihaa, jauheliha ei juuri maistu. Eikös kikherneistä saa proteiinia? Mitä niistä voisi tehdä? Helppoja ruokavinkkejä, sillä monimutkaisia ruokia en osaa/jaksa/ehdi tehdä! Kiitos!
Kommentit (11)
laitan kikherneitä perunasalaattiin. Puolet perunaa, puolet kikherneitä. Sitten ruohosipulia.
Niin, ja perunasalaattiin en koskaan laita majoneesiä, yöks. Yleensä oliiviöljyä ja tietty suolaa.
Mun 1- ja 3-vuotiaat tykkää hulluna linssikeitosta. Laitan siihen porkkanaraastetta, linssejä, hirssiä tai quinoaa, currya, sipulia, valkosipulia ja loraus kermaa.
Mun 1- ja 3-vuotiaat tykkää hulluna linssikeitosta. Laitan siihen porkkanaraastetta, linssejä, hirssiä tai quinoaa, currya, sipulia, valkosipulia ja loraus kermaa.
Laitan usein myös paksua sosekeittoa, jossa on (esikeitettyjä) kiksuja, porkkanaa, sipulia, yrttisuolaa, pippuria, ruokakermaa/kookoskermaa. Vihanneksia keitetään kauan, että ovat kunnolla pehmeitä, sitten muut ainekset sekaan, ja soseeksi sauvasekoittimella (osa nesteestä kannattaa kaataa toiseen astiaan ja lisätä tarpeen mukaan, muuten voi tulla liian lirua). Jätän aika paksuksi, jotta lapsen on helppo syödä. Tästä meidän 2 v. poika tykkää. Aika kevyt ruoka tosin.
siihen voi dipata vihanneksia tai sitä voi laittaa leivän päälle. On tosi hyvää. http://fi.wikipedia.org/wiki/Hummus
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
juoksevaa hunajaa
punasipulia
valkosipulia
ripaus suolaa
mustapippuria
paljon silputtua basilikaa
Sekoita kaikki aineet ja anna huuhdeltujen kikherneiden marinoitua yön yli.
Hummus on myös todella hyvää, samoin kuin falafel-pullat (http://fi.wikipedia.org/wiki/Falafel).
Kikherneitä voi myös lisätä salaattiin tai miksei raasteisiinkin ihan sellaisenaan.
Jatkuvasti suurina määrinä käytettynä kikherne on myrkyllinen. Myrkytyksiä ei tosin tavata kuin lähinnä sellaisissa kulttuureissa, joissa kikherne on pääasiallinen/yksi tärkeimmistä proteiininlähteistä. Suosittelisin silti, että kikherneruokien lisäksi valmistaisit lapsillenne sapuskaa myös muista pavuista. 2- ja 3-vuotiaat ovat vielä niin pieniä, ettei kannata yksipuolisesti tarjota todella voimakasta ruokaa.
Myös minä liputan linssikeittojen ja -muhennosten puolesta. Hyvää proteiini- ja rautapitoista.
ja niitä saa myös valmiinakin jos ei jaksa itse tehdä mutta suosittelen myös monipuolista valikoimaa noissa kasvisproteeneissa. Kenties voisivat tykätä linsseistä, voipavuista, mungpavuista, härkäpavuista (näistä myös ihanaa rouhetta saatavilla, jota voi siis käyttää soijarouheen tavoin eli siis jauhelihan tilalla ruuassa kuin ruuassa), adukipavuista (niissä kivan mieto maku, kidneypavuista, soijarouheesta, tofusta, hampunsiemenistä, muista siemenistä ja siementahnoista (meillä erityisesti mantelista on lapsi tykännyt) ymym. Papujen laitto ei lopulta vaadi paljon vaivaa vaikka aikaa viekin. Mutta hyvinhän niitä saa nykyään myös esikäsiteltyinä jollei halua liottaa papuja. Lapsistasi sitten varmaaan riippuu se syövätkö mieluummin pavut kokonaisena vai jauhettuina ja muun ruuan sekaan häivytettyinä.
Meillä oli juuri tänään kikhernekasviskeitto, jossa muun muassa palsternakkaa, perunaa, porkkanaa, sulatejuustoa, yrttejä ja runsaasti kikherneitä. Lisänä oli vielä raejuustoa tms. mistä lapseni, joka ei lihaa syö pitää.
Kiksut🤢🤢🤢 Kuka idioootti käyttää tuollaista sanaa?
kattilaan ja maustat hyvin. On hyvää!