Anna mulle paras RAPARPERI reseptisi, pliiis :)
Pihassa iso kasa raparperia, mutta hyvä resepti puuttuu.
Piirakat on kuivia ja kiisseliin ollaan jo kyllästytty.
Voisko kokeilla kaurapaistosta? vrt. omena-kaurapaistos? onnistuisko raparperista?
Entä joku oikein hyvä ja mehevä ja maukas piirakkaohje?
Kommentit (9)
En ole kyllä ikinä niitä raparpereja erikseen kiehautellut ja ihan hyvää on tullut silti. Tuolla yhdellä on varmaan ollut vanhoja varsia :)
Pikkasen pehmittelet raparperiä kiehauttamalla ja lisäät maitorahkan ja kerman.. ja vähän sokeria ;) NAM!
Toinen on että teet keksipohjan ja sen päälle liivatteella tuon rahkatäytteen, mutta lisäät siihen vähän mansikoita sekaan. On hyvää ;D
jonka sisälle kermaa, johon sekoitettu raparperihilloketta. On muuten hyvää!
Eli pilko ja keittele pienessä vesitilkassa raparperejä vähän pehmeiksi. Sitten tekaiset murotaikinasta pohjan ja kippaat raparperit päälle (valuta nestettä vähän pois jos on ihan lientä) ja sitten päälle kermaviili/muna/sokeri -viritys. Ei kun uuniin ja sitten naamariin :) Ei takuulla ole kuivaa ja on hyvää!!
tulee parempi, jos ensin vähän kiehautat sokerin kanssa ja pehmität raparpereja. Jos vaan raakana viipaloit vuoan pohjalle, niin jäävät koviksi ja kitkeriksi.
Tätä olen itse tehnyt usein ja vieraat ovat kehuneet. Vaniljakastiketta tai -jäätelöä kyytipojaksi.
RAPARPERI-OMENAKEIKAUSKAKKU
http://www.pirkka.com/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=582&page=0,10&point…
Raparperi-kanelihillo
(n. 7dl valmista hilloa)
1 litra raparperinpaloja,
1.5dl omenamehua tai vettä (mä laitoin vettä ja ihan vähän sitruunamehua)
2dl hillosokeria
Raparperit kattilaan ja vesi kans. Keitä niin kauan kunnes raparperit hieman soseutuvat. Ota pois liedeltä, lisää sokeri ja kiehuta uudestaan. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Kuori vaahto ja purkita. Vaahdon kuorimisen jälkeen laitoin summissa kanelia sekaan.