Sairaslapsi .com kehoittaa antamaan lapselle kulutusmaitoa ja rasvaista ruokaa
Käykää katsomassa!
Mun mielestä jopa hyvä neuvo! Oma 3-vuotias on niin huono syömään ja nostamaan painoa. Tuntui naurettavalta samalla neuvolareissulla kuulla tytön alhaisesta painosta ja ottaa käteen esite siitä, että lapselle annetaan rasvatonta maitoa!
Kommentit (63)
neuvolassa neuvottiin antamaan tavallista maitoa, ja nimenomaan ei rasvatonta, kun on niin kevyt. Ihan ok.
Muualla Euroopassa suositellaan juurikin täysmaitoa, on aina suositeltukin ja silti meillä Suomessa on eniten liikalihavuutta ja sv-tauteja. Tässä mättää jokin, vai?
Esimerkiksi rypsiöljyssä on kaikki ihmisen tarvitsemat rasvahapot (mm. omega3 ja 6) pitkäketjuisina ja monityydyttymättöminä. Suhteessa suurempi kasvirasvojen käyttö auttaa jo itsessään alentamaan ns. pahaa kolesterolia kasvirasvojen sisältämien sterolien ansiosta. Ihmisen elimistö osaa muodostaa itse tarvitsemansa sterolit ja siksi niitä ei eläinrasvoista tarvitse nauttia.
Tulisi syödä kaksi kertaa viikossa rasvaista kalaa. Näin myös D-vitamiinin tarve tyydyttyy.
Ja mieluiten luonnollisista lähteistä. Eli punaista maitoa, rasvaista kalaa, pähkinöitä ja manteleita, öljyjä salaatteihin.
Mutta suurin osa taitaa syöttää lapsiaan niin, että rasvatonta maitoa, vähärasvaista jauhelihaa/kalapuikkoja ja välipalaksi vaikka keksi tai maissinaksuja tai vähärasvaista jogurttia. Tässä jo tulee todella kieroutunut rasvahappojen saanti.
mutta rasvaa annetaa esim. rypsiöljynä puurossa jne.
Perustelkaa!
Mitä ihmettä sille lapsen elimistölle tapahtuu siinä vaiheessa kun siirrytään äidinmaidosta lehmänmaitoon? Vai ihanko totta osalta imettäjistä tulee kasvirasvaa sieltä tissistä äidinmaidossa? Imetysaikaan se tyydyttynyt rasva äidinmaidossa on mitä terveellisintä, mutta kun se maito tulee toisesta tissillisestä, niin sitten se rasva onkin yhtäkkiä todella epäterveellistä?
SELITTÄKÄÄHÄN MIKSI!
Meillä käytetään myäs voita margariinin sijasta, rasvaisia juustoja, kermaa, munia ja rasvaista lihaa sumeilematta. Kolesterolini oli 2,2 kuukausi sitten ja olemme kaikki hoikkia/normaalipainoisia. Emme varmasti ala ostamaan rasvatonta maitoa lapsia varten.
suurin osa ihmisistä ei voi juoda maitoa. Eläinperäiset rasvat ovat tutkitusti osasyyllisiä sv-taudeissa (en sano, että ne pitäisi korvata kovetetuilla kasvisrasvoilla, niissä on ongelmia ihan samalla tavalla).
Tiesithän, että elukkarasvassa on myös tyydyttymättömiä rasvahappoja ja että kasvirasvoissa myös tyydyttyneitä?
Eläinrasva ei ole sama asia kuin kova rasva!!
Vierailija:
Tiesithän, että elukkarasvassa on myös tyydyttymättömiä rasvahappoja ja että kasvirasvoissa myös tyydyttyneitä?Eläinrasva ei ole sama asia kuin kova rasva!!
Ei, tarkoitin lähinnä maitotuotteiden rasvoja. Esim kalojen rasvahan on ihan loistavaa. Ja toisaalta esim. kookosrasva kovaa.
;) siis täys maidossa on rasvaa 3 % kamalaa!
meillä käytetään täys maitoa ruoanlaitossa, ja juodaan kevyt maitoa rasvaa 1,5% ja ihan terveitä ja hoikkia olemme.
Ja myöskään ravinnosta saatu kolesteroli ja korkeat kolesteroliarvot eivät korreloi keskenään.
Mutta edelleen, voisiko joku näistä rasvattomista kertoa miten se heidän lapsensa elimistö muuttuu siinä kun siirrytään imetyksestä lehmänmaitoon?!
Samalla voisitte perustella sen, että jos se eläinrasva on niin hemmetin epäterveellistä, niin miksemme me kuole omiin rasvoihimme, sitähän me olemme täynnä, eläinrasvaa, mokomat nisäkkäät!
Olen elänyt kasvissyöjänä suurimman osan elämästäni. Useita vuosia vegaanina. Veren rasva-arvoni ovat olleet aina loistavia ja vegaanina niin hyvät, että TK-lääkärikin hämmentyi.
Nyt lapsen syntymän myötä on tullut aikalailla perehdyttyä taas ravinto-oppiin. Netistä löytyy mm. TK henkilökunnalle annettavia suosituksia&oppaita lasten ruokavalioista, kasvisrasvojen käytöstä yms. Näistä oppaista olen lukenut. En muista miten olen minkäkin lähteeni löytänyt, mutta alla ainakin yksi.
(en osaa tänne linkittää, joten laita googleen terveyskirjasto + rypsiöljy ja tokanlinkin alta löytyy rypsiöljystä tietoja)
On totta, että kasvirasvoista ei saa d-vitamiinia, mutta se on myöskin maitoihin keinotekoisesti lisätty (häviää " puhdistusprosessin" aikana) ja siksi sen voi nauttia vaikka samoina tippoina kuin lapsetkin sen nauttivat. Kalasta saa d-vitamiinit luontaisina, mutta kalassa ja etenkin sen rasvassa on paljon kertymiä rasvaliukoisista myrkyistä (välttäisin itse, jos söisin kalaa)
t:6
jatkuva ummetus, mikään kuitu tms ei auta, vain levolac.
koitin välillä luomumaitoa ja joskus kulutusmaitoakin.
nyt 1v ja 4kk iässä aloitin muutama päivä sitten taas nan- korvikkeen, jossa on rasvaa 3, 5%.
uskon vakaasti, että kohta kakka luistaa, siltä näyttäisi.. tämä on testi, juodaan sitä nyt muutama viikko ja katsotaan:) jätän kaikki pellavansiemenet ja levolacit pois ja odotan kakkalastia:))
voiko noissa olla joku muukin ero, äidinmaidonkorvikkeessa ja ns. tavallisissa maidoissa, joka vaikuttaa ummetuksen syntyyn, sitä en tiedä.
jos joku osaa kertoa, otan tiedon ilolla vastaan, kiitos:)
Rasvaisissa maitotuotteissa rasva on kovaa rasvaa. Lapsi ja aikuinen, kaikki ihmiset, tarvii enemmän pehmeitä rasvoja. niitä sitten lisäillään lapsille suoraan ruokaan, leivän päälle, puuroon yms.
Ei vaikeaa!