Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

kasvisperheen jouluherkut? pistetään pinoon!

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
15.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siitä on tullu mulle jokavuotinen perinne... Se on siis pähkinöistä tehty " maksalaatikko" tietysti ilman maksaa. Nam;-)

Vierailija
2/7 |
16.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön siis jouluna kaikenlaisia lisukkeita.



Ehdoton ykkönen on punajuuri-sinihomejuustovuoka (Pirkan ohje). Tiukkana kakkosena tulee sellainen juureslisuke, kastikkeen ja padan välimuoto, jossa on shalottisipuleita, porkkanaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, herkkusieniä yms. (myös Pirkan ohje).



Sitten on tietenkin ihan perinteinen riisipuuro. Erilaisista salaateista myös tykkään esim. suolasieni- ja perunasalaatti.



Nämä näin tältä istumalta tuli mieleen.



Titi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
25.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

..Johon löytyi hyvö ohje puutteenperän kasvisruokasivuilta. (löytyy googlella kikhernemureke-hakusanalla.) Tosin mausteita saa laittaa reippaasti ohjetta enemmän! :)

Vierailija
4/7 |
10.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle kelpaa lakto-ovo -vinkit mieluusti ;)!

Vierailija
5/7 |
18.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

mm. ruiskuoren sisään leivottua punajuuri-juures-kotijuustosörsseliä.

Savumarinoitua tofua sinappihunnutettunakin meillä on kokeiltu, mutta meistä se maistui ihan makkaralta. Yök. Tänä jouluna yritän tehdä vähän vähemmän ruokaa, eikä sellaista katastrofia kuin yleensä. Suunnittelin, että jättäisin laatikot pyhinä mummien luona syötäväksi ja tekisin kylmien pikkuherkkujen lisäksi vain jonkun piirakan tms. Vinkkejä otan minäkin mielellään vastaan.

Vierailija
6/7 |
27.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

miten tuo ruiskuorijuttu tehdään?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
04.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan kaupan valmiista ruistaikinasta tein. Pannulla öljyssä kuullottelin juureksia ja purjoa ja maustoin. Siihen ohjeeseen tuli lisäksi kuutioitua (Valion) kotijuustoa. Ruistaikina kaulittiin kuoreksi, täytettiin juuresseoksella ja paistettiin uunissa. (Kannattaa ehkä koettaa etsiä ohjetta Valion Ruokamaailma-sivuilta, koska Valion ohje se oli).



Eilen kokeilin toisenlaista punajuuriruokaa ja ai kun tuli maukasta!

Kuullotin pannulla purjoa ja punajuurikuutioita. Lisäsin kourallisen kuivattuja suppilovahveroita, kasvisliemikuution ja vettä sillain vähäsen, että punajuuret saivat hiljakseen kannen alla kypsyä. Sitten vielä hiukkasen valkopippuria mausteeksi ja seos uunivuokaan. Päälle kaadoin munamaidon ja kypsensin suht miedolla lämmöllä uunissa.

Alunperin ajattelin paistaa paistoksen pienissä silikonisissa muffinssivuoissani mutta laiskuus iski. Mutta juhlapöytään ainakin pikkupaistokset sopisivat mainiosti. Ja huomattavasti helpompitekoisia ovat kuin vaikkapa joku patee.