Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko 10 päivää vanhaa piimää vielä käyttää?

Vierailija
14.02.2015 |

Eli avaamaton rasvaton piimä on kyseessä ja tarkoitus olisi käyttää se saaristolaisleivän tekemiseen. Ollut luonnollisesti kylmässä. Vieläkö noin vanhaa uskaltaa käyttää ruuan valmistuksessa ja miltä se haisee ja näyttää, jos on pilaantunut?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
14.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se näyttää ja tuoksuu normaalilta piimältä, niin itse kyllä käyttäisin. Hapanmaitotuotteet eivät ole kovin herkkiä pilaantumaan.

Vierailija
2/5 |
14.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

piimä vaan paranee vanhetessa..jos ei enää voi juoda sit leivotaan!!avaa ja haistele..jos on suht normaali rakenne ja haju niin anna mennä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
14.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät hapanmaitotuotteet pilaannu hetkessä, happanemisprosessi vain jatkuu ja vanhempi piimä on happamampaa kuin tuore. Maun muuttumisen takia niissä on se parasta ennen päivä valittuna, siihen asti valmistajan mielestä maku pysyy samana.
Itse käytin juuri toissa viikolla piimätölkin loput leipätaikinaan. Piimä oli parasta ennen 10/2014 ja ollut avattuna jääkaapissa siitä saakka. Ja aivan täydestä meni, sellaisenaan maistettuna piimä oli vain normaalia happamamman makuista muttei missään nimessä pilaantunutta.

Vierailija
4/5 |
14.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitokset kaikille vastauksista. Näin minäkin sen olen ymmärtänyt, että eivät ole kovin herkkiä pilaantumaan, mutta kun itse olen niin ylivarovainen, niin täytyy hakea tukea asiantuntijoilta :)

Vierailija
5/5 |
20.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse juonut piimät kyllä, jos tuoksuu ja maistuu normaalille (ei pilaantuneelle). Pastöroitu maito pilaantuu, koska bakteereita siinä tapettu, mutta piimä valmistetaan nimenomaan antamalla bakteerikannan lisääntyä. 10 pv ei piimälle ole kovin pitkä aika. :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kahdeksan kaksi