Kun keitin perunoita ja kananmunia samassa kattilassa
samaan aikaan, tuttava sanoi että hän ei tekisi niin, se on vaarallista?!
Kommentit (19)
Mitähän vaarallista tuohon liittyy?
Perusteliko se mitenkään? Mikä siinä on vaarallista?
Itsellä ei ole tullut mieleenkään.. Perunakattila on aina niin täynnä, ei mahdu.
Toiset ihmiset on tuollaisia.
Heidän tapa tehdä asioita on ainut ja oikea.
Enpä usko että siinä mitään vaarallista on.
Ei varmaan vaarallista, mutta ajatuksena inhottava. En söisi moisia perunoita.
Salmonellaa kai pelkää. Mutta eikö ne bakteerit kuole kiehuvassa vedessä?
Ehkä perusteena oli se, että kananmuniahan ei pestä, eli niiden ulkopinnalla voi olla ulostetta -> salmonella. Salmonellabakteeri tosin kuolee keitettäessä, joten ei pitäisi olla vaaraa.
Suomalaisissa munissa ei ole salmonellaa, rakkaat ystävät.
[quote author="Vierailija" time="16.01.2014 klo 19:02"]
Ehkä perusteena oli se, että kananmuniahan ei pestä, eli niiden ulkopinnalla voi olla ulostetta -> salmonella. Salmonellabakteeri tosin kuolee keitettäessä, joten ei pitäisi olla vaaraa.
[/quote]On se silti aika ällöä. Mutta kukin tekee miten tekee, ei kuulu mulle.
Niin, ja siellä maassahan ei mitään eritteitä ole, joten perunat on ihan puhtaita.
[quote author="Vierailija" time="16.01.2014 klo 19:03"]
Suomalaisissa munissa ei ole salmonellaa, rakkaat ystävät.
[/quote]
Kyllä muuten voi olla. Se on tosin todella harvinaista ja tapauksia on pari vuosittain. Vaikka määrä on noin pieni, niin ei voi julistaa, että suomalaisissa kananmunissa ei olisi salmonellaa.
Ja nämä yleistyneet "kotikanalat" onkin sitten asia erikseen, niiden salmonellavapautta ei mitenkään tutkita. Etenkin jos kanat pääsevät olemaan tekemisissä villilintujen kanssa, niin en suosittelisi syömään raakana.
[quote author="Vierailija" time="16.01.2014 klo 19:03"]
[quote author="Vierailija" time="16.01.2014 klo 19:02"]
Ehkä perusteena oli se, että kananmuniahan ei pestä, eli niiden ulkopinnalla voi olla ulostetta -> salmonella. Salmonellabakteeri tosin kuolee keitettäessä, joten ei pitäisi olla vaaraa.
[/quote]On se silti aika ällöä. Mutta kukin tekee miten tekee, ei kuulu mulle.
[/quote]
Joo on myös aika ällöä yleensäkään koskea mihinkään ruokaan mitä syö, sillä silloinhan siihen voi mennä vaikka mitä bakteereja >:O
Siis näille, joiden mielestä tämä on ällöä faktaa kananmunista. Kananmunia ei pestä siksi, että kananmunan kuoressa on pieniä reikiä, joista likainen pesuvesi munisi kananmunan sisään.
Eli aina kun syöt keitettyä kananmunaa se hirveen kauhee "kakkavesi"/keittovesi on jo mennyt sen kananmunan pinnalle.
Hui hirveää!!!!
Enemmän maata kulkeutuu pestyissäkin perunoissa. Minä en keitä samassa kattilassa, koska harvemmin tulee syötyä sekä perunaa että kananmunaa ja kananmunan keittoaika on tarkka, kun perunaveden kiehumiseen menee suuremman määrän takia paljon enemmän aikaa. Haluan munat vain vähän pehmeinä keskeltä, mutta aivan kovia ne eivät saa olla.
Mun mielestä on sanottu, että kananmunien kuorissa on rikkiyhdisteitä, jotka liukenevat veteen ja ainakin minä olen oppinut, että ei keitetä samassa kattilassa ja, että munat pitäisi keittää ilman kantta, jotta pääsee höyryt haihtumaan!
Sekotit sipulin ja kananmunan. Sipulissa on rikkiä ja se pitää keittää ilman kantta.
[quote author="Vierailija" time="16.01.2014 klo 19:15"]
Mun mielestä on sanottu, että kananmunien kuorissa on rikkiyhdisteitä, jotka liukenevat veteen ja ainakin minä olen oppinut, että ei keitetä samassa kattilassa ja, että munat pitäisi keittää ilman kantta, jotta pääsee höyryt haihtumaan!
[/quote]
Miksi niiden höyryjen pitäisi päästä haihtumaan? Että ne on paremmin hengitettävissä? Rikki puhdistaa varmaan hyvin ilmaa aerosolina.
Ei kiehuvaa kattilaa tarvitse pitää auki, jos osaa muuten seurata milloin se alkaa kiehua. Kun kattilaa pitää auki, päästää samalla aika ison määrän lämpöä karkuun.
[quote author="Vierailija" time="16.01.2014 klo 19:18"]
Sekotit sipulin ja kananmunan. Sipulissa on rikkiä ja se pitää keittää ilman kantta.
[/quote]
Juu ja uunisipuleita varten pitää pitää uunin luukkua auki.
[quote author="Vierailija" time="16.01.2014 klo 19:10"]
Siis näille, joiden mielestä tämä on ällöä faktaa kananmunista. Kananmunia ei pestä siksi, että kananmunan kuoressa on pieniä reikiä, joista likainen pesuvesi munisi kananmunan sisään.
[/quote]
Meilläpäin myydään vain reiättömiä kananmunia. Pysyy sisuksetkin paremmin tallella, kun ei ole reikiä, josta se valuisi pois.
Onpa sulla outoja tuttavia. Minä teen aina noin. Säästyy aikaa ja sähköä.