Talkkuna?!
Käyttääkö kukaan talkkunaa? Muistan mummon syöneen talkkunaa viilin kanssa ja yhtäkkiä aloin miettiä, olenko koskaan aikuisena sitä syönyt!
Onko talkkuna terveellistä? Miten sitä voisi käyttää? Onko sitä montaa eri merkkiä ja jos on, mikä on parasta? Nyt perinneruokavinkit kehiin, huomisella kauppareissulla ostan pussin/paketin takkunaa!
Kommentit (70)
Joskus käytän, mustikkarahkaan sopii hyvin.
Hämmästyshuttu: vatkattua kermaa,talkkunaa ja sokeroituja puolukoita, kokeilkaa!
Talkkunat on tosi eri makuisia eri puolilla Suomea, joten jos haluaa sitä lapsuuden talkkunaa, niin pitäisi tietää, mistä raaka-aineista se oli tehty.
Mustikkapöperö. Talkkunaa ja mustikoita muussattuna. Sokeria jos haluaa. Talkkunaa ja piimää. Kuin puuroa. On hyvä kesäruoka. Joissakin takkunoissa on hernettäkin proteiinilisänä.
Minä syön viiliä ja talkkunaa usein aamupalaksi. Eniten tykkään siitä talkkunasta jossa naisen kuva.
[quote author="Vierailija" time="01.09.2013 klo 18:15"]
Talkkunat on tosi eri makuisia eri puolilla Suomea, joten jos haluaa sitä lapsuuden talkkunaa, niin pitäisi tietää, mistä raaka-aineista se oli tehty.
[/quote]
Nimenomaan näin. Joku talkkuna on tosi kamalaa, joku taas herkkua, mihin on tottunut.
Syön talkkunaa piimän kanssa, pikkasen sokeria päälle ja NAM!
Sitten toinen herkku on maito, talkkuna ja marjoja esim. mansikoita. päälle ripaus sokeria.
Mun lapsuudenherkku oli juuri tuo talkkunaviili, muuten en ole talkkunaa syönyt. Omille lapsille olen opettanut, mutta mies ei moisen eteläpohjalaisen herkun päälle ymmärrä. Mutta talkkunoissa on eroa, joskus ostin väärän merkkistä ja jäi syömättä. Taivalkosken Myllyn Herkkutalkkuna on varma valinta. Mulla on tarkka muuten sekin miten se sekoitetaan eli täytyy laittaa sitä talkkunajauhoa pari ruokalusikallista ja sokeria ja sekoittaa sellaisen isoin ottein, jotta jää niitä paakkuja ja jauhokuplia sekaan :)
Muistan joskus tapahtuneen niin, että joku ulkomaalainen Suomessa söi talkkunaa ja vetäs sitä henkeen ja kuoli siihen.
Liekö totta, mutta josku olen saanut talkkunaa vedettyä henkeen ja ihan kamalaa se olikin. En kuollut...
Kiitos vinkeistä! Katson heti huomenna mitä talkkunaa lähi-Prismasta löytyy. Ostan tuota Taivalkosken myllyn talkkunaa jos sitä on.
Lähinnä ajattelin talkkunaa vaihteluksi kaurahiutaleille. Syön yleensä aamupalana rahka-kaurahiutale-marjamössöä ja mietin sopisiko talkkuna noiden hiutaleiden tilalle. ap
On hyvän makuista sopii hyvin jogurtin kanssa syötäväksi, kaiken lisäksi vielä terveyusruokaa!.
Mä en ole ikinä kuullutkaan, että talkkunaa voisi syödä viilin tms. kans. Meillä siitä on keitetty vain puuroa ja hyvää puuroa onkin!
Sehän on sellainen terveysruoka että toista saa hakea. Ja edullinen, helppo ja nopea.
mitä on talkkuna? mihin sitä oikeasti käytetään? tehdäänkö siitä puuroa, leivotaan, käytetään kuin vehnäjauhoja? eka kerran kuulin 30 vuotiaana että joku syö talkkunaa enkä koskaan oo viittiny kysyä mitä se on. en oo koskaan aiemmassa elämässä törmännyt
Mulla on ihana tuoremustikka-talkkunapiirakkaohje. Se on takuuvarma kahvipöydän suosikki ja kaikki haluaa aina sen ohjeen, kun ovat sitä maistaneet. Pitäisikin taas tehdä sitä.
Se on tehty viljoista ja ehkä herneistäkin.
Talkkunaa laitetaan vähän viiliin tai piimään
ja sekoitetaan mutta ei liikaa.
Mun äiti on kotonaan keitelly talkkunaa.
Kävin kerran jossain ruokalassa syömässä ja siellä oli jälkkärinä mustikkahyve. Ihastuin siihen ikihyvikseni! Ostin heti talkkunapussin ja kyljessä on mustikkahyveen ohje; siihen tulee talkkunaa, mustikoita, sokeria ja kermavaahtoa.Olemme nyt ihan mustikkahyve-hulluja koko perhe =). En ollut koskaan ennen maistanut talkkunaa enkä mustikkahyvettä.
Onko talkkuna se, josta tulee sellainen kuori viilin päälle? Alla mustikoita ja viili siis. Vai mitä se tökötti on? Mummoni söi sellaista, jäi mieleen vaikken ole itse moista syönyt, enkä tiedä mitä talkkuna on.
Piimää, sokeria ja hämäläisten talkkunajauhoa, nam! Mutta nimenomaan sitä hämäläisten talkkunajauhoa, muut ei ole lähellekään yhtä hyviä.
ei kovin usein tule nykyään käytettyä, mutta meilläpäin sitä syödään juurikin viilin tai piimän kanssa, aika jännän makuista tököttiä se. toinen vaihtoehto on sekoittaa talkkunajauhoon mustikoita ja survoa ne siis sellaiseksi mössöksi, jos haluaa enemmän makeutta niin mukaan voi laittaa vähän myös sokeria. tätä tulee nykyään syötyä muutaman kerran kesässä kun tuoreita mustikoita on saatavilla.