Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Minkätakia jauheliha on muuttunut rusehtavaksi?

Vierailija
04.11.2010 |

Siis paistamaton, sen väri on mennyt ruskeaksi. Päiväys on vielä ihan ok ja olen säilyttänyt jääkaapissa kuten yleensä. Äsken avasin sen paketin, ei ainakaan haise millekään. Voiko sen vielä syödä? :O

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis paistamaton, sen väri on mennyt ruskeaksi. Päiväys on vielä ihan ok ja olen säilyttänyt jääkaapissa kuten yleensä. Äsken avasin sen paketin, ei ainakaan haise millekään. Voiko sen vielä syödä? :O

Vanhentuessaan ruskettuu, en osaa selittää tarkemmin. Kaipa sitä voi syödä jos se ei haise.

Yks keino on paistaa se heti.

Vierailija
2/6 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jauhelihalle. Mutta jos ei haise niin voi ihan rauhassa syödä. Mutta kannattaa tosiaan käyttää se heti, huomenna voi olla jo hajukin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kannattaa ostaa jauheliha ja samntien tehdä siitä ruokaa

Vierailija
4/6 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

saattanut alkaa ruskettua pinnalta, vaikka päiväystä olisikin vielä jäljellä.

Vierailija
5/6 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä johtuu, että suojakaasuun pakatun nauta-sika jauhelihan väri muuttuu

harmahtavaksi, vaikka viimeiseen käyttöpäivään on vielä aikaa?



Kaasupakkauksissa on yleensä typpeä, happea ja hiilidioksidia sopivissa suhteissa, jotta paremman säilyvyyden lisäksi myös lihan väri säilyy punaisena. Jos pakkauksessa olevan lihan väri tummuu ennen aikojaan, voi näiden pakkausten kaasusuhteissa olla jotain vialla. On myös syytä tarkistaa, että pakkaus on ehjä.



Pakkauksessa annettua säilytyslämpötilaa on tietysti noudatettava. Liha voi silti olla täysin käyttökelpoista, vaikka se olisi harmahtavaa. Väri harmaantuminen kertoo lähinnä hapen puutteesta. Näin tapahtuu, kun jauheliha on pakattu vakuumiin eli tyhjiöön.



Väri palautuu hetken kuluttua pakkauksen avaamisen jälkeen. Kelvollinen liha tuoksuu raikkaalta, korkeintaan siinä voi olla lievää hapahkoa tuoksua. Jauheliha suositellaan valmistettavaksi ostopäivänä, sillä useinkaan kotijääkaappien lämpötila ei ole tarpeeksi alhainen. Lämpötilan pitäisi olla alle 4 astetta, mielellään 0-2 astetta.



Lähde: Finfood Lihatiedotus

Vierailija
6/6 |
04.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

nitriittiä, mikä pitää lihan punaisena, eli punainen väri ei aina tarkoita että se olisi tuoretta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan kuusi