Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tehdä herkullisia rapeita lettuja? joita onnistuuu myös kääntää

Vierailija
04.07.2006 |

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
04.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

pyöritä pannua ilmassa niin että taikinaa valuu pannun reunoille asti -nämä ohuet reunakohdat sitten paistuu rapeiksi, ei se rapeus voista tai jauhoista ole kiinni. Pitsireunaiset letut=ohutreunaiset letut

Vierailija
2/6 |
04.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja polta letut pannuun kiinni!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
04.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paksulla taikinalla tulee paksuja lettuja. Lisäksi tuo vissyn lisääminen taikinaan on hyvä konsti, tosin itselläni on niin pomminvarma pitsireunaisten lettujen resepti mummon 30-luvun keittokirjasta, ettei tosikaan! Kaikki kehuu maasta taivaisiin niitä lettuja. Ja voilla tietysti paistetaan, ei millään margariinilla.

Vierailija
4/6 |
04.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


tosin itselläni on niin pomminvarma pitsireunaisten lettujen resepti mummon 30-luvun keittokirjasta, ettei tosikaan! Kaikki kehuu maasta taivaisiin niitä lettuja. Ja voilla tietysti paistetaan, ei millään margariinilla.

Vierailija
5/6 |
04.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitsireunaisten ohukaisten salaisuus on ohut taikina ja juuri niin kuin joku kertoi taikina keskelle paistinpannua ja sitä valutellaan reunoille pannua keikutellen.



Paistolämötila tavallisella sähköliedellä 4-5 ja ruskeaksi ei kuitenkaan polteta.



Taikinaan voi lorauttaa vichyä, ei välttämätöntä.

Paistorasvana ehdotonta on voi tai voimariini. Tuo hyvän maun.



Ohukaiset

sekoita jauhot osaan maidosta, saat jauhot paksuksi tahtaaksi (saat taikinasta paakuttoman). Lisää vähitellen loput maidosta ja kananmunat sekä suolaa, ripaus sokeria.



Valmista takina ja anna turvota mieluusti puoli tuntia ennen paistoa tai kauemmin. Jos käytät vichyä lisää se juuri ennen paistoa.



Suurin osa pilaa letut valmistamalla ne liian paksusta taikinasta ja sitäkin liikaa, tulos muistutta enemmän pannukakkua kuin ohukaista. Lisäksi liian lyhyt paistoaika jolloin sisältä on lötköä.



5 dl maitoa (josta 1 dl voi olla kermaa tai kermaviiliä)

2,5 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

loraus vichyä

paistamiseen voita



Jauhojen nesteensitomiskyky vaihtelee joten testaa ja tarvittaessa lisää nestettä.



Muurinpohjaletut



1 litra maitoa

2 dl kermaviiliä

2 kananmunaa

2,5 dl ohrajauhoa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa



paistamiseen öljyä

yleensä muurikka on niin kuuma että paistotuloksen kannalta öljy on parempi sillä kestää kuumuutta paremmin

jos haluat tee seos jossa 1/3 voisulaa ja 2/3 öljyä niin saat voin maun ja öljyn paistokestävyyden.



Muurikassa se taikinan laitto tapahtuu reunoilta, kierros 5 cm pannun reunasta sisäänpäin tai sisempää alkuun ja sieltä taikina valuu kohti keskustaa.



Bon appetit! ja hyvää kesää kaikille



Vierailija
6/6 |
04.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannun tulee olla kuuma ja voin pähkinänruskeaa ennen kuin lisätään taikina siihen.



Aloittelija onnistuu varmimmin teflonpannulla.

Valurautapannu on huippuhyvä kun malttaa kuumentaa hyvin ennen paistoa. Liian kylmään taikina tarttuu. Liian kuumassa palaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi viisi