PIKA-APUA herkulliseen jauhelihakastikkeeseen!!
Elikkä tarkoitus olisi nauttia spaghetin kera, mutta kauppaan ei viitsisi enää lähteä ja jääkaapista löytyy; 400g sika-nauta jauhelihaa, 1prk tomaattimurskaa, valkosipulia jne.. Nyt tarttisin herkullisen ohjeen! KIITOS!
Kommentit (2)
Jos sulla on myös ruoka kermaa tms ja neilikkajauhetta kokeile tätä
1silputtu sipuli
400g naudan paistijauhelihaa
1-2 valkosipulin kynttä maun mukaan
2dl ruokacremeä
ketsuppia tai purkillinen tomaattimurskaa
jauhettua neilikkaa
pippuria (itse käytän ripauksen musta-, valko- ja maustepippuria
basilikaa ja oreganoa (myös pizzamauste käy)
paprikajauhetta
suolaa
Kuulota silputtu sipuli öljyssä pannulla. Lisää jauheliha. Paista jauhelihaa kunnes se on kunnolla paistunutta, jos jauheliha jää vaalean harmaanruskeaksi se maistuu keitetyltä. Lisää valkosipuli, oman makusi mukaan pippuri/pippurit, hyppysellinen basilikaa ja oreganoa (tai pizzamaustetta), paprikajauhetta, ja ripaus neilikkaa, HUOM! Ole varovainen neilikan kanssa, neilikka on vahva mauste. Lisää tomaattimurska (tai n. 0,5dl ketsuppia) jauhelihan joukkoon, anna hautua hetken ja lisää ruokakerma. (Voit tehdä kastikkeesta kevyemmän korvaamalla osan kermasta vesi-jauhoseoksella) Koemaista ja lisää suola ja mausteita tarvittaessa.
Tarjoa spaghetin tai makaroonin, salaatin ja juustoraasteen kanssa.
Ohje löytyy myös ruokablogistani kohdasta pasta ja kastike. =)
http://www.sekasoppa.vuodatus.net
Kuullotat sipulin ja valkosipulin, jauheliha sekaa ruskistumaan, sekaan tomaattimurskapurkki, tomaattipyrettä jos sitä on, loraus ketsuppia, sokeria teelusikallinen, halutessasi lihaliemikuutio tai sitten ihan vain suolaa, pippuria, desin verran vettä ja sitten piiiitkä haudutus tai ainakin vähintään 20 min, ja nam, valmista on! Tarjolle pastan kanssa.