Haen vinkkiä, miten tehdä maistuvat valkosipuliperunat
Kommentit (5)
Varmaan voisi myös kuoria perunat ja viipaloida, sitten laittaa mainitsemasi tavalla mausteet ja valkosipulit. Eikös?
vuokassa, mutta laittaa kerman tilalle liha- tai kasvislientä!
RTiina
VALKOSIPULIPERUNAT:
n. 1,5kg perunoita (kuoret mukaan lukien)
4dl kuohukermaa/ruokakermaa
5 valkosipulinkynttä tai maun mukaan
paprikajauhetta
pippurisekoitusta
suolaa
öljyä paistamiseen
Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna öljyä kattilassa, freesaa perunoita pannussa muutaman minuutin ajan, koko ajan käännellen. Lisää hienoksi hakatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Lisää vielä kerma ja kiehauta. Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa, kunnes ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
kotigastronomien valkosipuli dip-mixiä tai valkosipulirouhettaki joskus.
eli pese perunat (rosamunda) hyvin, pilko pitkiksi suikaleiksi, kaada päälle vähän öljyä ja mausteita (paprikajauhetta) ja lisää pilkottua valkosipulia. sitten vaan paista 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes ovat kullankeltaisia ja valkosipulit paahtuneet ihanan rapeiksi.
valkosipuli kannattaa jättää suht isoiksi palasiksi, jos sen puristaa puristimella niin se vaan kärähtää uunissa.