Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten hyödyntää ylijääneitä munanvalkuaisia?

06.03.2006 |

Tein spagetti carbonaraa johon tarvittiin munankeltuaisia ja mietin mitä voisi tehdä jäljellejääneistä munanvalkuaisista... en viitsinyt vielä heittää niitä pois, taloudellinen kun olen. Mutta en tiedä mihin ruokalajiin/ruokaan tarvitaan pelkkiä valkuaisia! Osaako kukaan ehdottaa mitään? Kiitos!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
06.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko kokeillut marja vaahtoa/ jäädykettä? valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, vajaa kilo marjoja (esim mansikka vadelma mustikka) Anna sulaa hieman niin että marjat ovat kuitenkin vielä kohmeisia ja murskaa marjat tehosekoittimessa murskaksi, Lisää valkuaisvaahtoon , mausta reilulla sokerilla ja nauti heti tai laita pakkaseen valmiiksi annospikareihin (esim muovimuki) ja syö jäädytettynä. Jäädykkeeseen voi myös lisätä 2 desiä maustamatonta tai vanilja jogurttia. Laita kulhoon ja pakkaseen, vatkaa 1-2 tunnin päästä jäätyvää vaahtoa,laita pakkaseen ja vatkaa taas 1 tunnin päästä. Anna jäätyä ja Nauti " jäätelön" tapaan



marenki on toinen mitä voisi tehdä valkuaisista. Tein itse eilen uuniomenoita ja paistamisen loppuvaiheessa viimeiset 5-10 minuuttia laitoin päälle 2 vatkattua valkuaista johon oli lisätty sokeria ja pähkinämurskaa. Paistoin kunnes marenki oli saanut väriä. Hyvää oli. Laitan tuon uuniomenaohjeen huomenna päivällä blogiini jos haluat käydä kurkkaamassa.



http://www.sekasoppa.vuodatus.net

Vierailija
2/2 |
07.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esimerkiksi tällä ohjeella:



Marengit





2 kananmunan valkuaista

1 dl sokeria (tomusokerikin käy!)

koristeluun tomusokeria





1. Riko kananmunat, mutta valuta kuorten raosta vain valkuaiset kulhoon samalla kun keltuaiset jäävät kuoriin.

2. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun se ei putoa eikä valu ylösalaisin käännetystä kulhosta.

3. Nostele seoksesta lusikalla kokkareita leivinpaperille pellin päälle.

4. Paista marenkeja 75 °C:ssa n. 2 tuntia, kunnes ne saavat vaalean kellertävän värin ja kuivuvat sisältä.

5. Jäähdytä ja halutessasi koristele tomusokerilla enne tarjoilua.



Vinkki: Kun teet pursotettavia kuvioita marengista, vatkaa valkuaiset ja sokeri vesihauteessa eli kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä. Tällöin vaahdosta tulee kiiltävää ja sitkeämpää.



Vinkki: Munanvalkuainen vaahtoutuu nopeammin, kun seoksen pH laskee. Lisäämällä valkuaiseen tilkka happoa esim. etikkaa tai sitruunamehua, saadaan nopeammin ja kestävämpää vaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä neljä kolme