Miten sämpylöistä kuohkeita?
En saa ensinnäkään taikinaa kohoamaan ja sämpylöistä tulee muutenkin kuin kiekkoja, niillä saisi varmaan nirrin pois, jos jotakuta nakkaisi.... :) Jos yritän laittaa jauhoja vähemmän, on taikina niin " märkää" , ettei siitä pysty leipiä leipomaan, kun taikina tarttuu käsiin kiinni. Olen kokeillut eri sämpyläjauhojakin ja sama homma. Mitä siis tehdä, että saisin kohotettuja, kuohkeita sämpylöitä? :)
Kommentit (4)
Eli liikaa jauhoja, luulen. Itse teen sämpylät pudotellen suoraan kupista taikinanokareita pellille, tulee pehmeitä ja kuohkeita!
meille tosi ihanan: www.myllynparas.fi : kaurahiutalesämpylät. On hyviä! (En osaa kopioida linkkiä..).
Ja sitten jätän myös taikinan löysäksi. Nostelen suoraan pellille nokareita, vähän jauhoisilla käsillä muotoilen niitä, ainakin reunoja. Mutta näin tulee pehmeitä..
Lisäksi taikinaa pitää alustaa tarpeeksi kauan eli lisäät jauhoja vähitellen, koko ajan vaivaten taikinaa. Kohota taikinaa tarpeeksi kauan myös sämpylöiksi leipomisen jälkeen ja laita kuumaan uuniin. Kaurahiutaleet taikinassa antavat mielestäni mukavasti pehmeyttä ja hunaja kaunista väriä.