Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko huono juttu jos leikki-ikäinen juo päivittäin kevytmaitoa?

Vierailija
21.11.2008 |

Meillä siihen on totuttu ja kaikki tykkää siitä. Nyt neuvolasta suositeltiin siirtymään rasvattomaan maitoon. Ei kuulosta kivalta.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

lapset juo kevyt maitoa. En ole koskaan kuullutkaan, ettei sais... Onko lapsenne jotenkin pullukka tms, kun tuollaista ehdotti (vaikkei se minun mielestäni siltikään kuulosta oikein hyvältä), vai oliko joku normisuositus kaikille leikki-ikäisille??

Vierailija
2/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsi on hoikka, melkeinpä laiha ja muutenkin pienikokoinen. Tämä on joku yleinen suositus kuulemma nykyisin...



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vain minä (äiti) juon rasvatonta, muut eivät pidä sen mausta..

Vierailija
4/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

se on näitä yleisiä suosituksia, että äidinmaidon/korvikkeen jälkeen annetaan rasvatonta maitoa ja sitten ruokaan rasvalisää... Meillä on jo 4 lasta juonut kevyt maitoa koko ikänsä eikä noissa näytä mitään vikaa olevan, kasvavatkin tasaisesti. Kun sitä juo muutkin, niin miksei lapsetkin.

Vierailija
5/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja lapsi on melkoisen laiha ja pieni.



ap

Vierailija
6/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

=o

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

nyt olen siirtynyt kevytmaitoon sekä jättäny kermakkeet ja kevytlevitteet suosiolla kaupan hyllylle. Luulis, että mitä vähemmän ruoka-aineita on käsitelty niin sen parempia ne ihmiselle on.



Ja tosi asiahan on, että ihminen, myös lapsi tarvitsee rasvaa.

Vierailija
8/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

saisi siitä energialisää



Kolesterolihommaahan siinä rasvattomuudessa haetaan....riippu niin kamalan paljon geeneistä...



Ukkoni suku on rasvatonta maitoa ja kevytlevitteitä "nauttivaa" laihansorttista kuikeloporukkaa joilla on kolesteroliarvot taivaissa. Kotan saada ukolle vähän kaloreita ruokaan juuri tuon ruokaöljylisäyksen avulla. Siinähän on rasvaa sata.



minä nautiskelen surutta voita kermaa ja juustoa ja kolesteroliarvot ei voisi olla paremmat. rasvatonta maitoa tosin juon. se on ihan tottumiskysymys, minusta maku on paras rasvattomassa...saanpahan sitten voita ja juustoo...



Lasten kannalta hankala, en tiedä kumman ominaisuudet on periytyneet heille. JOten rasvatonta maitoa, mutta kyllä sit oivariinia, ei levitteitä, juutstoja kaikenlaisia, kohtuulinjalla koitetaan olla



Eläinrasvaa muuten myös makkaroissa lihassa eineksissä lihapiirakoissa ym

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

10 vuotiaskin taaperosta puhumattakaan. Luomumaidossa on lisäksi 80% enemmän antioksidantteja kuin tavallisessa maidossa joten en aio vaihtaakaan. En ole nyt ihan varma onko urbaanilegendaa kun joskus puhuttiin että rasvatonta maitoa värjätään valkoiseksi kun muuten on harmaata litkua. Itsekin muistelisin että joskus 80-luvulla rasvattoman maidon olleen paljon harmahtavampaa ihan kuin olisi puolet vettä seassa. Joka tapauksessa, en usko rasvattoman olevan terveellisempää.

Vierailija
10/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ainesosat näet purkin kyljestä.

Mahtaako luomumaitotutkimuksesi olla ihan kotimaista alkuperää ?



Lehmien ruokinnalla on nimittäin todella paljon vaikutusta maidon koostumukseen. Suomessa jossa lehmiä ruokitaan tuorerehulla ja pääsevät ulos kesällä maito on keskimäärin parempaa kuin maissa joissa lehhmät aina sisällä ja ruokitaan paljon maissilla ym.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja siitä, että jo lapsilla saattaa olla ahtautuneet suonet sen takia. Ja lapset juo kokoonsa nähden aika paljon maitoa. Ymmärrän ihan täysin, että maitorasvaa pitäis rajoittaa, tärkeintähän maidossa on se kalsium ja d-vitamiini jota on rasvattomassa yhtä paljon kuin rasvaisemmassakin maidossa. Sydän ja verisuonisairaudet voi tuntua kaukaisilta pienen lapsen ollessa kyseessä, mutta kyllä heidänkin kolesterolistaan kannattaa pitää huolta.

Vierailija
12/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

kevytmaitoa menee sitäkin enemmän. En paljo kolesterolista välitä. Ite olen juonut ekat 18 vuotta oikeeta vähintään 4%:sta lehmän maitoo suoraan kotitilalta ja syönyt ruokia jotka höystetty voilla ka kermalla. Mitään ongelmia ei koskaan ollut. Eikä sillon edes tiedetty rasvattomista tuotteista.. ja niiden terveellisyydestä ;-))

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
21.11.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Suurin ero luomuruuan ja tavanomaisen ruuan välillä on nähtävissä maidossa, EU-rahoitteisen QLIF-tutkimuksen ennakkotiedoissa esitetään. Tutkimuksessa luomumaito sisälsi kesällä 60 - 80 prosenttia ja talvella 50 - 60 prosenttia enemmän antioksidantteja kuin tavanomainen maito.



Myös luomuhedelmät ja -vihannekset sisälsivät jopa 40 prosenttia enemmän antioksidantteja kuin tavanomaisesti tuotetut vastaavat kasvikset.



Parin vuoden takaisen Brittiläisen Aberdeen yliopiston tutkimuksen mukaan taas luomumaito sisältää melkein kolme neljäsosaa enemmän n-3-rasvahappoja kuin tavallinen maito.



Hiljattain on julkaistu myös hollantilainen tutkimus, jonka mukaan äidinmaidon CLA-pitoisuutta (maidon rasvahappo)CLA voitiin nostaa merkitsevästi, jos äiti korvasi tavanomaisen maidon luomumaidolla ja -lihalla. On viitteitä siitä, että luonnollinen CLA pienentäisi mahdollisesti syövän vaaraa.



- Käsitykseni mukaan luomumaidon ja tavanomaisen maidon välillä ei kuitenkaan ole ravitsemuksellisesti merkittäviä eroja. Maitoa ei yleensä pidetä hyvänä antioksidanttien lähteenä ylipäätäänkään, ja n-3 rasvahappoja saa helpommin muualta. Esimerkiksi maku ja eettisyys voivat kuitenkin mielestäni olla hyviä syitä käyttää luomumaitoa, Maito ja Terveys ry:n ravitsemusasiantuntija Taina Luova kommentoi.



Maidosta saatavia antioksidantteja ovat hänen mukaansa A-, C- ja E-vitamiini sekä jotkut hivenaineet kuten seleeni.



Isobritannialaisen Newcastlen yliopiston johtama tutkimus on osa nelivuotista QLIF-projektia (Quality Low Input Food). Tutkimuksessa kasvatettiin hedelmiä, vihanneksia ja lehmiä sekä luomutuotannolla että tavanomaisella tuotannolla 293 hehtaarin maatilalla. QLIF-projektissa on mukana 31 tutkimuskeskusta, yritystä ja yliopistoa. (Finfood)"

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi seitsemän