Jouluaaton jälkiruokareseptisi tähän pinoon!!!! Josko saisi uusia ajatuksia!
Ajattelin tehdä tämän;
Suklaa-viskikakku
10-12 annosta
Pohja
1 pak (175 g) kaura- tai digestivekeksejä
50 g (1/2 dl) Valio Oivariinia
Täyte
5 liivatelehteä
1/2 dl vahvaa, kiehuvan kuumaa kahvia
1 prk (200 g) Valio Bulgarian ruokajogurttia
170 g taloussuklaata
3/4 dl viskiä
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl Valio kuohukermaa
Koristeluun
säilyke- ja/tai tuoreita hedelmiä
Tarjoiluun
1-2 dl Valio kuohukermaa
2 tl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22-24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu Oivariini. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liika vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin. Sekoita liivateseos ruokajogurttiin. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kuumassa vesihauteessa. Lisää suklaan joukkoon jogurtti, viski, sokerit ja vaahdotettu kuohukerma. Kaada täyte pohjalle, peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele vati hedelmillä. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Kommentit (10)
Piparkakku-maitosuklaa parfait (4 annosta) - Hitaat
Sulata maitosuklaa miedossa lämmössä. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon kaksi hienonnettua piparkakkua. Sekoita keltuais-piparkakkuvaahto maitosuklaan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää ranskankerma. Sekoita kermavaahto varovasti suklaavaahtoon. Kaada massa kelmulla vuorattuun vuokaan ja jäädytä yön yli. Tarjoile marjojen kanssa ja hienonna piparkakkua vielä koristeeksi lautaselle.
Ainekset
150 g maitosuklaata
3 kpl piparkakkuja
0,5 dl sokeria
3 munankeltuaista
3 dl kuohukermaa
1 tl kanelia
1,5 dl ranskankermaa
sillä sen aterian jälkeen on niin ähky että kokemuksen mukaan liian makeat ja runsaat jälkkärit ovat ihan mahdoton yhtälö. Tietty joku hirmu makea suklainen ja sitä ihan vain tosi vähän.
Aion tänä vuonna tehdä ihan perusohjeella puolukkajäädykettä. Se on raikas, sopivasti kirpakka, ja kun on vielä jäistä niin tuntuu mukavalle syödä ähkynäkin.
Hedelmäsalaatin sekoitan purkista + tuoreet omenaa ja banaania joukkoon, vaniljajäätelöön sekotan murennettuja piparkakkuja ja takaisin pakastimeen hetkeksi.
Arkista, mutta tuon aterian jälkeen on tosiaan ähky, kylmä ja raikas jälkkäri käy silloin. Suklaakin olisi hyvää, mtta sitä varten on hankittu juhlava suklaarasia.
sekä kuumaa kinuskikastiketta (itsetehtyä!), lakkoja ja vaniljajäätelöä. Nam!
5dl kermaa
1prk rahkaa
½prk luumusosetta
Ja kylmänä ruoan päälle. nam.
Hovibavaroise
8 annosta
145g maustamatonta tuorejuustoa (Hovi, nyk. kai viola)
100g rahkaa
2 keltuaista
1,5dl maitoa
90g sokeria
4 liivatetta
1,5dl kuohukermaa
-keltuaiset+ sokeri vaahdotetaan
-kaadetaan joukkoon kiehuva maito
-saostetaan kattilassa miedolla lämmöllä
- lisätään liotetut liivatteet
-jäähdytetään huoneenlämpöiseksi
-sekoitetaan rahka ja juusto keskenään
-lisätään saostettuun pohjaan rahka-juustoseos ja vaahdotettu kerma
tarjotaan vadelmakastikkeen kanssa.
Työläs, sanoisin jopa vaikea, mutta niin hyvää! Vaikeus on tietysti tuon munan saostamisessa. Juoksettuu nimittäin helposti.
purkin kermaa, rahkaa ja luumuhilloa yhteen, ja nautin.
Pohja
2 munaa
1 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
voita tai margariinia
Puolukkatäyte
5 liivatetta
2 dl puolukkasurvosta
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
tilkka puolukkamehua
2 dl kermaa vatkattuna
Vaniljatäyte
3 liivatetta
2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
Kiille
2 liivatetta
1 1/2 dl vahvaa puolukkamehua
Valmista ensin kakkupohja. Voitele joko pyöreä tai pitkänomainen irtopohjavuoka. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa 15¿20 minuuttia. Kumoa pohja jäähtymään ja pese vuoka.
Pane puolukkatäytteen liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita puolukkasurvoksen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri ja maitorahka. Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperipala ja nosta kakkupohja takaisin vuokaan.
Kuumenna puolukkamehu joko kattilassa tai mikrossa. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja tarkista, että seos on tasaista. Kaada hieman jäähtynyt liivate-mehuseos ohuena nauhana puolukka-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita seokseen lopuksi kermavaahto varovasti nostellen ja kaada seos kakkupohjan päälle ja tasoita täytteen pinta. Nosta vuoka kylmään hyytymään.
Valmista vaniljatäyte. Pane liivatteet taas likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike. Kuumenna tilkka vettä joko kattilassa tai mikrossa. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste pois. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja tarkista, että seos on tasaista. Sekoita vähän jäähtynyt liivate-vesiseos ohuena nauhana vaniljavaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos puolukkatäytteen päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka jälleen kylmään.
Valmista kiille. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna mehu kattilassa tai mikrossa. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Kaada kiille varovasti vaniljatäytteen päälle. Nosta vuoka kylmään ja peitä varovasti kelmulla, kun kiille on hyytynyt. Anna kakun olla kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Irrota kakun reunat varovasti vuoan reunasta ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku puolukoilla ja puolukanvarvuilla.
Googlaamalla löytyy useita ohjeita.
Joulupäivänä täytekakku.