Donitsiohje hakusessa?
Kaapin perukoilta löytyi donitsivuoka ja kokeilin tehdä sillä donitseja vuoan mukana tulleen ohjeen mukaan. En tiedä missä vika mutta donitsien maku oli omituinen, jotenkin karvas...Siispä, olisko kellään jemmassa jotain hyväksi koettua ja kokeilemisenarvoista donitsiohjetta? Kiitos jo etukäteen!
Kommentit (6)
Mites nuo donitsit sit kypsennetään? Kun nuo mun tekemäni donitsit paistettiin ihan siinä donitsivuoassa sähköuunissa suoraan ilman kohottamista.
No mites nuo donitsit sit paistetaan/kypsennetään? Kun nuo mun tekemäni donitsit paistettiin heti kohottamatta siinä donitsivuoassa ja uunissa.
niin minäkin oon aina käsittäny, et ne uppopaistettais ja silläpä olin innokkaana kokeilemassa, kun luulin, et löysin kevyen version...Mutta ei kai sitä hyvää ja kevyttä sitten olekaan...
Donitsit
2 kpl munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
50 g margariinia sulatettuna
6 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
öljyä
tomusokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon maito, kerma ja sulatettu, jäähtynyt rasva.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Ripottele pöydälle jauhoja ja kauli siinä taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi.
5. Ota levystä juomalasilla pyöreitä levyjä.
6. Tee pienemmällä muotilla reikä keskelle.
7. Kypsennä leivonnaisia padassa noin 180-asteisessa rasvassa molemmilta puolilta noin 2 minuuttia.
8. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
9. Kasta donitsit hienoonsokeriin tai ripottele niiden päälle tomusokeria.
Omppudonitsit
1 dl maitoa
1 muna
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
6 keskikokoista omenaa
Paistamiseen:
öljyä tai kookosrasvaa
Pinnalle:
tomusokeria
1. Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi.
2. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
3. Kasta viipaleet taikinaan ja keitä kuumassa rasvassa.
4. Valuta ja sokeroi.
5. Tarjoa heti lämpiminä.
Kuorrutetut donitsipallot
noin 35 palloa
2 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
1/2 rkl kardemummaa
1 muna
noin 6 dl vehnäjauhoja
3/4 dl juoksevaa margariinia
Mansikkakuorrutus
2 dl mansikkatomusokeria
2 rkl vettä
Minttukuorrutus
2 dl tomusokeria
2 rkl vettä
hyppysellinen vihreää elintarvikeväriä
3 tippaa piparminttu esanssia
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Vatkaa joukkoon sokeria, suola, vanilliinisokeri, kaneli, kardemumma ja muna.
3. Alusta taikinaan vehnäjauhoja niin, että taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa.
4. Lisää juokseva margariini alustamisen loppuvaiheessa.
5. Taikina saa jäädä normaalia pullataikinaa pehmeämmäksi.
6. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
7. Kaada taikina pöydälle ja painele taikinasta ilmakuplat.
8. Pyöritä taikina ohueksi tangoksi.
9. Jaa tanko 35 pieneksi palaksi.
10. Pyöritä paloista peukalonpään kokoisia palloja.
11. Peitä pallot leivinliinalla ja anna kohota noin 10 minuuttia.
12. Kuumenna öljy valurautapannussa tai teräskattilassa.
13. Nostele donitsipallot reikäkauhalla rasvaan.
14. Paista noin 5 minuuttia, tai kunnes pallot ovat kullanruskeita. Jos öljy on liian kuumaa, donitsit palavat herkästi pinnalta, mutta jäävät sisältä raaoiksi.
15. Nosta donitsipallot talouspaperin päälle ja jäähdytä.
16. Sekoita mansikkakuorrutuksen aineet keskenään tahnaksi.
17. Pyörittele puolet donitsipalloista kuorrutteessa.
18. Sekoita minttukuorrutuksen aineet keskenään ja kuorruta loput donitsipallot sekoituksella.
2 munaa
2,5dl sokeria
2,5dl maitoa
75gr sulatettua margariinia
1L jauhoja
5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1/2 tl muskottia
1/2 tl kanelia
1tl vaniljasokeria
Vaahdota munat, sokeri
sekoita kuivat aineet
Lisää vaahtoon maito, margariini, kuivat aineet.
Kohotetaan jauhotetulla alustalla ja HUOM! jauhomäärät pitävät paikkansa :)