Tykkäisin syödä salaatteja, mutta ne ei maistu miltään
Tiedän kyllä että salaattiakin voi maustaa ja salaatinkastikkeita on olemassa, mutta ne tekee salaatista sitten epäterveellisemmän. Yritän nimenomaan lisätä kasvisten syöntiä ja syön ne mieluiten tuoreeltaan.
Kertokaas jotain helppoja ja maukkaita, terveellisiä salaatteja. Juuri mutustelen tomaattia, ituja ja kiinankaalia. Vetisen makuista on, vaikka muuten noista tykkään.
Kommentit (70)
Laita majoneesia, se nykyään on terveelliseksi luokiteltu.
Keitä lihalientä ja liota liemessä. Alkaa makua tulemaan
Ihminen tarvitsee myös rasvaa. Itse teen erilaisia yrtti- valkosipuliöljyjä ja sinappikastikkeita. Öljypohjaisia kaikki ja niillähän ei ole tarkoitus läträtä.
Täysin suolaton salaatti ilman lisukkeita on vaan mautonta. Etkö voisi vähän karsia suolaa muusta ruuasta?
Voi sinne laittaa oreganoa, sitruunaa ja vaikka mitä mausteita. Salaatinkastikkeen voi tehdä itse.
Maustathan sinä ruokaa ja lihojakin, miksi et voi sitä tehdä salaatille?
Myös syö mielummin Pinaattia kuin salaattia. Pinaatissa paljon ravinteita
Ruokalusikallinen etikkaa (valkoviini, omenaviini, balsamico jne), pari ruokalusikallista oliiviöljyä, vähän suolaa, pippuria ja muita mausteita maun mukaan, ehkä sitruunamehuakin ja kaikki sekaisin. Siinä on salaatinkastike, jota ei kovin epäterveelliseksi voi sanoa.
Mausta kevytkermaviili? Tai sydänmerkki salaattikastikkeessa. Raasteena ja juomaa.
Pannulla tai uunissa paahtaminen tekee ihmeitä.
Teet vaikka kiinalaisen korianterisalaatin, jo on makua. https://www.chinasichuanfood.com/chinese-coriander-salad/
Muutenkin kannattaa katsoa salaattiohjeet muualta kuin läntisistä maista (Aasia, lähi-itä, afrikka)
Ihan hyviä kommentteja. Kiitän niistä.
Hedelmät ja marjat ei kaipaa mitään maistuakseen. Kasviksista paprika ja herneet on herkullisia, tomaattikin. En halua opetella siihen että kaiken kanssa läträtään jotain soossia. Terveys on minulle tärkeää.
Suolaa laitan maltilla ruokiin ja silti päivän saanti tulee heittämällä täyteen useimpina päivinä.//ap
Vierailija kirjoitti:
Voi sinne laittaa oreganoa, sitruunaa ja vaikka mitä mausteita. Salaatinkastikkeen voi tehdä itse.
Maustathan sinä ruokaa ja lihojakin, miksi et voi sitä tehdä salaatille?
Myös syö mielummin Pinaattia kuin salaattia. Pinaatissa paljon ravinteita
Tai sitten heittää sen mauttoman jääsalaatin roskiin ja teet oikean oregano salaatin.
Tässä sinulle herkullisen ja terveellisen salaatin ohje!
Kastike:
2 dl maustamatonta jugurttia/kreikkalaista jugurttia, 1/2 sitruunan mehu, 1 rkl Cabbage Karma- maustetta (Mill&Mortar), 2 rkl oliiviöljyä, 1 salottisipuli pieneksi pilkottuna, 1 tl valkosipulimaustetta tai tuoretta, 3 dl silputtuja yrttejä (esim. pinaatti, persilja, basilika), kourallinen pähkinöitä tai manteleita, 1 tl hunajaa (voi jättää pois), 1 tl suolaa (voi jättää pois).
Salaatti:
1 pieni valkokaali pilkottuna, 1 kurkku pilkottuna, 3 kevätsipulia ohuina renkaina.
Laita kastikkeen ainekset blenderiinnja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kastike salaattiin.
Mikset voi vaan syödä mautonta salaattia?
Laita salaattiin kurkun ja tomaatin sijaan vaikka viinirypäleitä, pilkottua omenaa, granaattiomenan siemeniä. Jotain pohjaksi (se salaatti), jotain mehevää (kurkku, kesäkurpitsa, meloni), jotain hapahkoa (hedelmiä), jotain siemeniä tai pähkinöitä. Fetaa tai raejuustoa. Kokeile eri yhdistelmiä, tulee hyvää!
Itse meinasin tehdä tänään granaattiomenista, fetasta ja omenanpaloista salaatin, lisään ehkä myös pistaasipähkinöitä joukkoon.
Tuoreilla yrteillä saa makua salaatteihin.
Vierailija kirjoitti:
Täysin suolaton salaatti ilman lisukkeita on vaan mautonta. Etkö voisi vähän karsia suolaa muusta ruuasta?
Niiiiinn!
https://kotiliesi.fi/ruoka/salaatinkastike-kruunaa-salaatin/
No ensinnäkin vihanneksilla on satokaudet ja kypsyysaste. Tomaatti on maukkain kun se on kypsä. Idättäessä paras aika syödä papu tai siemen on yleensä juuri ennen kuin se alkaa itämään, sillä se juuri ja varsi eivät maistu juuri miltään. Toisaalta ennen liotusta se saattaa olla myrkyllinen.
Itse laitan salaatteihin: harmaata merisuolaa, sitruunamehua ja yrttejä. Jotkut laittavat oliiviöljyä, mutta itse en siitä pidä, eikä se siihen kuulu. Jos pitää oliiveista niin oliiveja voi laittaa sellaisenaan. Itäblokin maissa on tapana "fermentoida" vihanneksia suolavedessä n. viikon verran ennen kuin syö ne. Siinäpä makua.
Ja jos vertaat salaattia johonkin porsaankyljykseen, rasvajuustoon, vehnäpullaan ja valkoiseen sokeriin niin ei sen kuulukaan maistua miltään. Se on sen pointti. Vesi on terveellista ja hedelmissä oleva strukturoitu vesi vielä terveellisempää kuin hanavesi. Kun syöt vehnää ja sokeria, syöt syöpää.
Tuoreet kyllä maistuvat tähän aikaan vuodesta. Tammikuusta kevääseen on jo tosi raskas ja väkevä maku.
Joten syö nyt kun niissä tosiaan vielä vähän makua.
Monet ovat väkeviä ja maistuvat liikaa tuoreelle. En minäkään syö muuta kuin vihreetä salaattia, porkkanaraastetta, makeita paprikoita, ja makeita tomaatteja, muuta ovat niin vetisiä.
En edes viitsi laittaa muita laatuja.
Vierailija kirjoitti:
Syön suolaa jo ihan liikaa muutenkin.//ap
Et voi syödä liikaa suolaa, suola poistuu kehosta jos sitä on liikaa. Kun kehonkoostumuksesi on muuten kunnossa ja juot reippaast nestettä, tarvitset myös paljon suolaa, jotta tuo neste ylipäätään imeytyy. Huomioi kuitenkin, että syömäsi suola on terveellistä eli harmaata merisuolaa, eikä hivenaineista stripattua tai synteettistä tiedeukkojen sötkötystä (pöytäsuola). SE on vaarallista.
Syön suolaa jo ihan liikaa muutenkin.//ap