Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Huono kokki kyselee suolan määrästä

Vierailija
19.09.2025 |

Pitäisi tehdä burgundinpata viikonloppuna ja ohjeessa on kilo lihaa. Suolan kohdalla lukee lyhyesti ja hyvin ytimekkäästi suola.

Voisiko parempi kokki kertoa minulle minkä verran tuota suolaa tulee laittaa. Käytän vain tavallista pöytäsuolaa.

Kiitos etukäteen tietävälle vastaajalle, jos sellainen löytyy.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nostanpa vielä, josko se tietäjä siellä olisi.

Vierailija
2/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Netissä on burgundinpadan reseptejä.  Eräässä on 1 kg lihaa ja 1 tl suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa lisätään tietenkin oman maun mukaan, äly hoi älä jätä.

Vierailija
4/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaa lisätään tietenkin oman maun mukaan, äly hoi älä jätä.

 

Sen suolan tulee imeytyä lihaan. Vähän on vaikea raakaa lihaa pureksia.

Vierailija
5/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaa lisätään tietenkin oman maun mukaan, äly hoi älä jätä.

Joo, alkuun kohtuudella, kun sitä on helppo lisätä jos maistuu että on liian vähän, eli maistele.

 

Vierailija
6/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perussääntönä 15gr per kilo eli tuohon 3tl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos käytät tavallista pöytäsuolla niin 0 tl on sopiva määrä. Jos merisuolaa tai himalajan suolaa niin sitten oman maun mukaan.

Vierailija
8/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

1% suola eli punnitset ainekset ja siitä saat suolan määrän. Kannattaa punnita myös se suola eikä mittailla teelusikallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Semmoinen vinkki että osta hienoa (jodioitua) merisuolaa, sitä ravintoloissakin käytetään eikä mitään tympeänmakuista mineraalisuolaa. Laita suolasirotin pöytään jos olet epävarma, tuollaisessa ruoassa ei haittaa mitään jos joutuu lisäämään suolaa jälkikäteen.

Vierailija
10/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaa lisätään tietenkin oman maun mukaan, äly hoi älä jätä.

Saa sitä kysyä.

Enkä ole ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos noin paljon lihaa, niin vähintään ruokalusikallinen suolaa.

Vierailija
12/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

1% suola eli punnitset ainekset ja siitä saat suolan määrän. Kannattaa punnita myös se suola eikä mittailla teelusikallisia.

Lisätään vielä että punnitset kaikki ainekset etkä tietenkään pelkkää lihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lasket sen niin, että suolaa on 1,7%, silloin sitä on riittävästi.

Vierailija
14/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lasket sen niin, että suolaa on 1,7%, silloin sitä on riittävästi.

1% on hyvä nyrkkisääntö koska kypsennettäessä haihtuu nestettä; ei tule sitten liian suolaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
19.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Semmoinen vinkki että osta hienoa (jodioitua) merisuolaa, sitä ravintoloissakin käytetään eikä mitään tympeänmakuista mineraalisuolaa. Laita suolasirotin pöytään jos olet epävarma, tuollaisessa ruoassa ei haittaa mitään jos joutuu lisäämään suolaa jälkikäteen.

Jodioimaton merisuola on parempi. Jodista tulee kitkeryyttä.

Yleisemmin/ap:lle: sellainen 1,5 prosentin suola on sopiva perussuolaus melkein kaikelle ruoalle. Lihalle minimi. Kala on hyvä aloittaa kahdella prosentilla. Tästä sitten lisäsuolaa maistamalla tai maun mukaan. Prosentin tai alle jäävä suolapitoisuus on jo mautonta ja järkevää ainoastaan verenpainetautia sairastaville.

Usein kokoliha vaatii enemmän suolaa jos sen voi erikseen suolata ja muut osat voivat olla vähäsuolaisempia.