Miten sellaista "italialais-tyyppistä" kahvipannua käytetään? Pliis kertokaa
On siis metallinen ja kuuluu keittää hellan levyllä. On kahvinkeitin, ei espersso.
Eli millaista kahvia sinne säiliöön kuuluu laittaa ja millaisia mittasuhteita mahd. käytetään.
OHjeet ovat kadonneet!
KIITOS
Kommentit (6)
1 l Vettä
1½ dl jauhettua kahvia (pannujauhatus, tai kahvimyllyssä jauhetut pavut)
Valmistus:
Kiehauta vesi kahvipannussa. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää jauhettu kahvi. Sekoita. Jätä kahvi muutamaksi minuutiksi kirkastumaa
Teen tällä ohjeella aina retkellä meille kahvit
Ei ap.
Kyllähän sen selville saa millainen on mutteripannu kun googlaa mutta helpommalla pääsisi kun heti olisi tuossa ohjesivulla kuva kys. pannusta.
Toisaalta ihan juomakelvotonta litkua on sitten tullutkin. ;)
Millä ne italiassa tekee sitten espressonsa, jollei ole mitään kallista sähkökäyttöistä konetta?
Ei sillä mutteripannulla tosin tule espressoon sitä kuuluisaa cremaa (vaahtoa), mutta ihan tujua kahvia kuitenkin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Moka_pot
Kai jokainen osaa tavallisella pannulla kahvit keittää, eikä siinä ole mitään italialaista.
http://www.paulig.fi/about_coffee_preparing_coffee_moka_napolitana?rf