Mikä on inhokkimausteesi ?
Itse olen lapsuudesta saakka inhonnut aromisuolaa. Sehän tietty on maustesekoitus. Meillä oli kotona pöytämausteena ja kaikki muut käytti sitä innolla, mutta itse en voinut sietää.
Mies tykkää aromisuolasta myös. Joskus laittanut vahingossa lämpimiin leipiin tms, mutta onneksi yleensä muistaa, että minä en aromisuolalla maustettua syö.
Toinen inhokki minttu. Hammastahnassa menee, mutta ruokiin ei sovi. Ihan painajaista oli, kun kerran tilasin jossain kreikkalaisessa ravintolassa liharuoka-annoksen, joka tosiaankin maistui siltä, kuin olisi pepsodenttia syönyt.
Anis kuuluu myös inhokkeihin. Siihen taustalla liialliset anislikööriannokset ja huonovointisuus joskus nuoruudessa
Kommentit (131)
On kylläkin yrtti eikä mauste mutta tilli pilaa kaiken mihin sitä tungetaan
Chili, jota tungetaan nykyään joka paikkaan koska kaikkien kuuluu pitää siitä...
Tilli, Maustepippuri, Rosepippuri.
kumina on ihan hirveä. Linkosuolla on/oli leipä, jossa kuminaa. Syömättä jäi.
Valkosipuli
Tillistä taas tykkään
Vierailija kirjoitti:
On kylläkin yrtti eikä mauste mutta tilli pilaa kaiken mihin sitä tungetaan
Tykkään kalassa, mutta muinainen kouluruoka tillilihakastike oli jotain käsittämätöntä.
En missään muualla ennen sitä enkä sen jälkeen ole törmännyt moiseen enkä syönyt sitä.
Oli ihan hirveää ja alaluokilla vielä lisäksi pakotettiin syömään lautanen tyhjäksi
ap
Vierailija kirjoitti:
Chili, jota tungetaan nykyään joka paikkaan koska kaikkien kuuluu pitää siitä...
Olin tekemässä ensimmäistä kommenttia siitä että suomalaiset vihaavat ainakin chiliä tai jotain sinne päin.
On kyllä surkeeta suomalaisten viha chilejä kohtaan. Todella harmittavaa. Ei yksi keskitulinen chili tee yhtään mitään muuta kuin lisää makua 3litran pataan.
Chilejä voi käyttää niin että sitä ei huomaa ruoassa edes chilin vihaajat ja kaikki muut maut tulee paremmin esille. Suomalainen chiliviha on säälittävää
Korianteri koska maistuu overille hajustetulle saippualle ja pilaa kaikki ruuat
Rucola myös vaikka ei ehkä mauste ole
En pidä mistään pippureista, aniksesta enkä mintusta. Ehkä suklaakonvehdeissa minttu menettelee. Kardemumma ei kuulu suosikkeihin, voin syödä, mutten itse esim. leivonnassa käytä.
Tilli. Miksi kaikkeen kalaruokaan pitää tunkea tilliä, voisikohan valmistajat tehdä tillittömät vaihtoehdot. Olisi kiva syödä kalaruokia eväänä mutta en pidä tillistä.
Valkosipuli, junteista junteimpien mauste.
Kirveli. Nimensä mukaisesti ajatuskin ko. mausteesta saa mieleni kirvelemään.
Korianteria yritän opetella syömään. Ei enää niin pahalta saippualta maistu kuin ennen, mutta edelleenkin pitää totutella siihen. Eikö siitä ole ihan tutkimuskin tehty, että joillain ihmisillä se nyt vain maistuu pahalta saippualta ja toisilla tätä geeniä ei ole, joten heillä maistuu aivan erille kuin meille saippuasuille...
Kumina on inhokki, ei sovi oikein mihinkään. Paprika pilaa myös jotkut ruuat.