Syötiinkö sinun lapsuudessasi salaatteja tai kasviksia arkisin aterioilla?
Muistelen, että omassa lapsuudessa ruoka oli perunaa ja kastiketta, mutta harvoin mitään kasviksia sen kanssa.
Kommentit (66)
Ei syöty. Joskus kesäisin oli lehtisalaatin seassa keitettyä kananmunaa.
70-80- luvuilla hedelmät oli kalliita, varsinkin talvella. Appelsiineja syötiin, ja omenoita. Joskus banaaneja. Rypäleitä oli vain kakun päällä, koristeena.
Vihanneksista oli kaali, sipuli, porkkana ja punajuuri. Koulussa oli raastesalaattia. Valkokaalia tai porkkanaraastetta. Joskus mukana oli appelsiininpaloja.
Ei syöty. Eikä syöty ultaprosessoitua ruokaakaan.
Ei. Kurkkuviipaleita tai tomaattia oli leivänpäälliseksi mutta ei ruokalautasella ollut kasviksia. En nykyäänkään tee usein salaattia mutta aina on jotain kasviksia lautasella.
Raastesalaatit tuli 70-luvulla muotiin kun yritettiin saada suomalaisia syömään terveellisemmin. Muuten yleisin vihannes oli peruna. Perunaa oli melkein joka aterialla.
Vierailija kirjoitti:
Ei syöty. Joskus kesäisin oli lehtisalaatin seassa keitettyä kananmunaa.
Meilläkin oli munasalaattia. Siinä oli myös semmoinen etikkakermaliemi. Minä teen sitä vieläkin mutta lisään joukkoon sipulia ja kirsikkatomaatteja.
Muutoin oli lähinnä hernemaissipaprikaa. Ehkä kurkkulohkoja, jos mummolasta satuttiin saamaan muutama tuore pötkö.
Ja sitten oli tietty maustekurkkusalaattia ja säilykepunajuurisiivuja, niitä tuli tädiltä purkkitolkulla. Hän oli himosäilöjä, ja hänellä oli iso kasvimaa.
Syötiin kyllä. Molemmat vanhemmat olivat pienviljelijä perheiden lapsia ja kumpaakin kiinnosti myös ruuan laittaminen. Molemmilla oli myös kansainvälisiä kytköksiä, joten sitä kautta saatiin myös "uusia tuulia". Olen syntynyt 70-luvulla.
Ja olen myös lapsesta saakka päässyt käymään ravintoissa.
Ei. Oli ruoan kanssa tomaatti ja kurkunpalaa viikonloppuisin. Koulussa pieni salaatti, mini. Keitetty porkkana oli kamalaa ylisuolattua, sitä oli joka paikassa ja risotto.
Muistan 70-luvun puolivälistä saakka, että viikolla syötiin ruuan kanssa tomaattia ja kurkkua. Viikoloppuisin oli parempaa salaattia. 80-luvun puolivälissä olin nirso teini, joten salaatinsyönti rajoittui lähinnä sen ajan muotijuttuun, kiinanakaali-ananas-salaattiin.
Oli yleensä jotain raastetta tai lämmintä vihannesta kuten herneitä tai papuja tai porkkanaa. Paljon ruokia tehtiin juurespedin päällä hauduttamalla.
omenasosetta ja marjoja /syötiin kans paljon.
60-70 luvulla oli perunaa ja kastiketta, lisukkeena puolukkahilloa, myöhemmin raasteita,
Porkkanaa, punajuurta, lanttua, pinaattia, sipulia ja valkokaalia. Kesällä lisäksi salaattia, herneitä, tilliä, persiljaa. Kasvatettiin itse.
Kyllä syötiin 70-luvulla monipuolisesti kasviksia pääruoan lisukkeena, vähintään tomaattia oli lautasen reunalla joka aterialla. Oltiin ihan tavallinen betonilähiössä asuva alemman keskiluokan perhe. Jo lapsena opetellut terveelliset elintavat ja kasvisten syönti ovat kantaneet pitkälle, nyt reilu viisikymppisenä veriarvot vastaa 10-15 vuotta nuorempaa henkilöä, ja viimeksi olin sairaana (flunssa) kahdeksan vuotta sitten.
Popsi popsi porkkanaa, hampaitaa se vahvistaa.
Syötiin. Miksi Hannes on vihainen? Koska se on vihannes.
Aina oli salaattia ruuan kanssa. 1980-luvun puolella pääasiassa raastesalaattia, 1990-luvulta alkaen vihersalaattia (Salaatti-kurkku-tomaatti pohjainen). Edelleen äiti tarjoaa joka aterialla salaattia. Olen syntynyt 1981.
OLi. Kurkkua porkkanaraastetta tomskua, hemapa. vuosimalli 1980
Kyllä meillä 90-luvulla oli vihersalaattia, porkkana- tai lantturaastetta, herneitä, säilykepunajuuria tai kaupan punajuurisalaattia, tms. aina lisukkeena. Ja esim. keitoissa aina keittojuureksia, "risotossa" hernemaissipaprikaa, yms. ihan lämpimän ruoan jatkeenakin.
En muista tarkalleen, mutta jos tarjolla oli, en minä ainakaan syönyt.
M, -83