Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

saako kukaan tehda hyvaa pizzaa

Vierailija
16.09.2008 |

kotona, kaipaan hyvaa pohjan ohjetta (ja helppoa..)

tekisi mieli tehda mutta olen tosi surkea kokki.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
16.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuni täysille! Älä polta!

Tulee rapea pohja.

Vierailija
2/6 |
16.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

3dl kädenlämpöistä vettä (tai hiukan lämpimämpää, jos käytät kuivahiivaa)

1 rkl kuivahiivaa

1 tl sokeria

1 tl suolaa (tai vähemmän, jos omaat terveet elämäntavat :)

1 rkl oliiviöljyä (myös rypsiöljy käy tai voisula)

ja vehnäjauhoja niin paljon, ettei taikina enää tartu sormiin.





Sekoita veteen kuivahiiva(vehnäjauhoihin sekoitettuna) ja loput aineet. Anna turvota puoli tuntia ja kauli levyksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
16.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

vettä

hiivaa

suolaa

vehnäjauhoja joista osa durumjauhoja tai kokonaan niissä on parempi sitko

öljyä



hiivaa laitat teelusikallisen ja riittää varmasti isoonkin takinaan

liotat siis hiivan haaleaan veteen ja lisäät suolan ja sitten jauhoja tarpeen mukaan ja vaivaat ja loppuvaiheessa lorautat öljyä

vaivaat hyvin



annat taikinan levätä 5 -10 min ja leivot palloiksi joita nostatat hetkisen ja kaulitset haluamasi kokoisen pizzakiekon tai teet isomman pallukan josta riittää pellilliseen.



Käytän taikinanesteeksi noin 3 dl vettä ja siitä saan kolme pellillistä pizzaa tykkään ohuesta pohjasta.



Joskus teen jokaiselle oman pyöreän toivepizzan ja saavat valita täytteet

niihin. Kastikkeeksi käytän valmiita purkkipastakastikkeita ja puserran niihin lisäksi valkosipulia ja laitan oreganoa ja basilikaa. Sitten täytteet ja päälle juustoraastetta joka sopii pizzaan valmiita raasteita löytyy kaupasta joissa lukee pizzaraaste

Vierailija
4/6 |
16.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaulinnan jälkeen täytetään heti ja paistetaan kuumassa uunissa 250-275 asteessa, uunin täytyy olla todella kuuma kun sinne pizza laitetaan.



Pellille leivinpaperi ja pizza siihen ja jos ei kaulinta ole hallussa voi kaulita sen paperinkin päällä jossa on jauhoa.



Durumista valmistettu taikina on helppo venytellä myös käsin

Vierailija
5/6 |
16.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin siitä tulee ihana pehmeäpohjainen pizza.

Vierailija
6/6 |
16.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo kaulia.