saako kukaan tehda hyvaa pizzaa
kotona, kaipaan hyvaa pohjan ohjetta (ja helppoa..)
tekisi mieli tehda mutta olen tosi surkea kokki.
Kommentit (6)
3dl kädenlämpöistä vettä (tai hiukan lämpimämpää, jos käytät kuivahiivaa)
1 rkl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa (tai vähemmän, jos omaat terveet elämäntavat :)
1 rkl oliiviöljyä (myös rypsiöljy käy tai voisula)
ja vehnäjauhoja niin paljon, ettei taikina enää tartu sormiin.
Sekoita veteen kuivahiiva(vehnäjauhoihin sekoitettuna) ja loput aineet. Anna turvota puoli tuntia ja kauli levyksi.
vettä
hiivaa
suolaa
vehnäjauhoja joista osa durumjauhoja tai kokonaan niissä on parempi sitko
öljyä
hiivaa laitat teelusikallisen ja riittää varmasti isoonkin takinaan
liotat siis hiivan haaleaan veteen ja lisäät suolan ja sitten jauhoja tarpeen mukaan ja vaivaat ja loppuvaiheessa lorautat öljyä
vaivaat hyvin
annat taikinan levätä 5 -10 min ja leivot palloiksi joita nostatat hetkisen ja kaulitset haluamasi kokoisen pizzakiekon tai teet isomman pallukan josta riittää pellilliseen.
Käytän taikinanesteeksi noin 3 dl vettä ja siitä saan kolme pellillistä pizzaa tykkään ohuesta pohjasta.
Joskus teen jokaiselle oman pyöreän toivepizzan ja saavat valita täytteet
niihin. Kastikkeeksi käytän valmiita purkkipastakastikkeita ja puserran niihin lisäksi valkosipulia ja laitan oreganoa ja basilikaa. Sitten täytteet ja päälle juustoraastetta joka sopii pizzaan valmiita raasteita löytyy kaupasta joissa lukee pizzaraaste
Kaulinnan jälkeen täytetään heti ja paistetaan kuumassa uunissa 250-275 asteessa, uunin täytyy olla todella kuuma kun sinne pizza laitetaan.
Pellille leivinpaperi ja pizza siihen ja jos ei kaulinta ole hallussa voi kaulita sen paperinkin päällä jossa on jauhoa.
Durumista valmistettu taikina on helppo venytellä myös käsin
niin siitä tulee ihana pehmeäpohjainen pizza.
Uuni täysille! Älä polta!
Tulee rapea pohja.