Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

EU-komissio laillistanut WEF-globalistien ajaman hyönteisjauhojen käytön elintarvikkeissa

Vierailija
08.02.2025 |

EU-komissio hyväksyi asetuksen ja presidentti Ursula von der Leyen allekirjoitti säädöksen. Asia koskee UV-käsiteltyä jauhomatojauhe, joka on hyväksytty uuselintarvikkeena Euroopan markkinoille. EU on pitkään väittänyt, että EU:n kansalaiset syövät liikaa lihaa ja pitävät tällaisia vaihtoehtoja parempina, TVP World raportoi.

EU:n komission ilmastopolitiikan tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 90% vuoteen 2040 mennessä vuoden 1990 tasosta. Maatalous tuottaa sen mukaan yli kymmenen prosenttia vuotuisista päästöistä. Tästä syystä laboratoriossa valmistettuun lihaan on panostettu ja hyönteisiä on pyritty sisällyttämään EU:n kansalaisten ruokavalioon.

Hyönteisillä voi olla tärkeämpi rooli vaihtoehtoisten proteiinien saatavuuden ja hankinnan lisäämisessä, sanoi Rafael Perez-Berbejal, uuselintarvikkeiden päällikkö GD SANTEsta, EU:n elintarviketurvallisuus- ja terveyspolitiikasta vastaavasta osastosta.

Hyönteiset ovat proteiinia ja kuivattuina sisältävät suhteellisesti suuremman määrän kuin perinteiset lihatuotteet, mutta niiden ulkoluurankot on sisältää terveydelle haitalliseksi katsottia kitiiniä, jota ihmisten ruansulatuksen on vaikea käsitellä, joka puolestaan rajoittaa ravintoaineiden, kuten proteiinien ja aminohappojen, imetymistä.

Uuden asetuksen mukaan leipä saa laillisesti sisältää neljä grammaa jauhomatoja 100 grammassa ja 3,5 grammaa toukkia 100 grammassa leivontatuotteissa.

UMV/UVM, 8.2.2025

Lähde: Samnytt

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla