Mikä on maultaan paras tomaattimurska?
Kommentit (32)
Eikö se ole ihan sama, mitä niistä käyttää. Kaikki maistuu tomaatilta ja kun ne menee ruokiin, jotka kuitenkin maustetaan monilla mausteilla, niin ei kai sitä makua enää erota.
Jokapäiväkö tätä pitää täällä kysyä ja uusi avaus tehdä?!
Kaikki maistuu samalta. Samoja tomaatteja ne siellä purkin sisällä on ei se teksti purkin kyljessä muuta sitä sisällä olevan tomaatin makua muuta kuin placebo vaikutuksen toimesta.
Vierailija kirjoitti:
Eikö se ole ihan sama, mitä niistä käyttää. Kaikki maistuu tomaatilta ja kun ne menee ruokiin, jotka kuitenkin maustetaan monilla mausteilla, niin ei kai sitä makua enää erota.
Ei todellakaan ole, on niissä ihan valtavia eroja. Maun lisäksi ovat rakenteeltaan erilaisia. Ei esim. pizzan kastikkeeksi käy sellainen vetinen murska, missä on isoja tomaattikuutioita, vaan täytyy olla sellaista Muttin tyyppistä sileämpää murskaa.
Vierailija kirjoitti:
Xtra tomaatti murska👴🏻👍🏻
Tämä on oikeasti paras ja lisäksi halvin, taisi maksaa vain 30 senttiä purkki prismassa.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki maistuu samalta. Samoja tomaatteja ne siellä purkin sisällä on ei se teksti purkin kyljessä muuta sitä sisällä olevan tomaatin makua muuta kuin placebo vaikutuksen toimesta.
Ei todellakaan maistu. Siis Ihanko oikeasti kaikki tomaatit aina maistuu sun mielestä samalta? Ihan sama ovatko puoliraakoja vai kypsiä?
Monet halvemmat murskat kaipaa todella pitkää kypsytystä ja sokerilisäystä, että niistä saa hyvää ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö se ole ihan sama, mitä niistä käyttää. Kaikki maistuu tomaatilta ja kun ne menee ruokiin, jotka kuitenkin maustetaan monilla mausteilla, niin ei kai sitä makua enää erota.
Ei todellakaan ole, on niissä ihan valtavia eroja. Maun lisäksi ovat rakenteeltaan erilaisia. Ei esim. pizzan kastikkeeksi käy sellainen vetinen murska, missä on isoja tomaattikuutioita, vaan täytyy olla sellaista Muttin tyyppistä sileämpää murskaa.
Käytätkö pizzakastikkeeksi tomaattimurskaa sellaisenaan? Aika outoa. Paseerattu tomaatti maustettuna kävisi, se on sileätä, mutta jos tomaattimurskaa käyttää, niin eikö se joka tapauksessa kannata sauvasekoittimella tasaiseksi vetää?
Mä käytän Lidlin luomutomaattimurskaa yleensä, se on tosi hyvä kaikkeen perusruoanlaittoon, ja pakkaus on 500g eikä 400g. Pizzan päälle se ei käy, siihen käytän Muttia tai Pettiä, niissä on ihan erilainen rakenne kuin muissa tomaattimurskissa (esim. Espanjassa kaikki tomaattimurskat on rakenteeltaan sellaisia, ne halvimmatkin, mutta Suomessa ei monelta merkiltä löydy).
Pirkka paseerattu tomaatti maultaan yrtti. Tomaattimurskassa on inhoja paloja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö se ole ihan sama, mitä niistä käyttää. Kaikki maistuu tomaatilta ja kun ne menee ruokiin, jotka kuitenkin maustetaan monilla mausteilla, niin ei kai sitä makua enää erota.
Ei todellakaan ole, on niissä ihan valtavia eroja. Maun lisäksi ovat rakenteeltaan erilaisia. Ei esim. pizzan kastikkeeksi käy sellainen vetinen murska, missä on isoja tomaattikuutioita, vaan täytyy olla sellaista Muttin tyyppistä sileämpää murskaa.
Käytätkö pizzakastikkeeksi tomaattimurskaa sellaisenaan? Aika outoa. Paseerattu tomaatti maustettuna kävisi, se on sileätä, mutta jos tomaattimurskaa käyttää, niin eikö se joka tapauksessa kannata sauvasekoittimella tasaiseksi vetää?
Käytän, jos en osta sitä Muttin valmista pizzakastiketta.
Ja siksi sellainen Suomessa yleisesti myytävä tomaattimurska just ei käy pizzaan, kun siinä on niitä isoja paloja. Muttissa ei ole. Myöskään puolikypsistä tomaateista tehty hapan tomaattimurska ei käy, koska se kaipaa pidempää kypsytystä, ja pizzan päällään se ei pitkää aikaa ehdi kypsyä.
Paseerattu tomaatti tai soseutettu tomaatti nyt ei kuulu pizzaan, vaan joko hienorakenteinen murska, tai käsin murskatut kokonaiset tölkkitomaatit. Toki suola, oliiviöljy, ja mahdollinen sokeri ripaus ja basilika kuuluu sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Pirkka paseerattu tomaatti maultaan yrtti. Tomaattimurskassa on inhoja paloja.
Paseerattu tomaatti on ihan eri tuote kuin tomaattimurska.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Xtra tomaatti murska👴🏻👍🏻
Tämä on oikeasti paras ja lisäksi halvin, taisi maksaa vain 30 senttiä purkki prismassa.
Onko liian halpa myytäväksi S-marketeissa vai piilotettu niin hyvin etten ole löytänyt?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki maistuu samalta. Samoja tomaatteja ne siellä purkin sisällä on ei se teksti purkin kyljessä muuta sitä sisällä olevan tomaatin makua muuta kuin placebo vaikutuksen toimesta.
Ei todellakaan maistu. Siis Ihanko oikeasti kaikki tomaatit aina maistuu sun mielestä samalta? Ihan sama ovatko puoliraakoja vai kypsiä?
Monet halvemmat murskat kaipaa todella pitkää kypsytystä ja sokerilisäystä, että niistä saa hyvää ruokaa.
Samaa tomaattia se on ja samoilta viljelijöiltä se tulee. Vain pakkaus eri. Vähän kuten maito. Ihmisiä voi mielikuvilla kusettaa aika helposti. Olen muuten kokki enkä vain mutuile vaan tiedän mistä puhun koska olen asian tutkinut. Aika monet esim kauppojen halpismekit ovat sama tuote kuin se merkkituote, vain eri paketti.
Tomaatti on tomaatti laittoi sen purkkiin sitten mutti tai xtra. Jos itse viljelet tomaattia ja purkitat omaa murskaa niin pian tämän ymmärrät. Sokkotestillä voit testata löytyykö eroja, ei löydy, mutta hinta nelinkertainen ja te mutilevat hifistit maksatte homeopatiasta.
Vierailija kirjoitti:
Taas sama mainosketju
Mikä mainosketju se on, jos keskustellaan tomaattimurskasta? Eilen yritin avata tällaisen ketjun, ja se oli poistettu. Miksi ihmeessä tomaattimurskaketjun on joku halunnut poistattaa?
Vierailija kirjoitti:
Jokapäiväkö tätä pitää täällä kysyä ja uusi avaus tehdä?!
No ainakin eilen joku oli poistattanut tällaisen ketjun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki maistuu samalta. Samoja tomaatteja ne siellä purkin sisällä on ei se teksti purkin kyljessä muuta sitä sisällä olevan tomaatin makua muuta kuin placebo vaikutuksen toimesta.
Ei todellakaan maistu. Siis Ihanko oikeasti kaikki tomaatit aina maistuu sun mielestä samalta? Ihan sama ovatko puoliraakoja vai kypsiä?
Monet halvemmat murskat kaipaa todella pitkää kypsytystä ja sokerilisäystä, että niistä saa hyvää ruokaa.
Samaa tomaattia se on ja samoilta viljelijöiltä se tulee. Vain pakkaus eri. Vähän kuten maito. Ihmisiä voi mielikuvilla kusettaa aika helposti. Olen muuten kokki enkä vain mutuile vaan tiedän mistä puhun koska olen asian tutkinut. Aika monet esim kauppojen halpismekit ovat sama tuote kuin se merkkituote, vain eri paketti.
Tomaatti on tomaatti laittoi sen purkkiin sitten mutti tai xtra. Jos itse viljelet tomaattia ja purkitat omaa murskaa niin pian tämän ymmärrät. Sokkotestillä voit testata löytyykö eroja, ei löydy, mutta hinta nelinkertainen ja te mutilevat hifistit maksatte homeopatiasta.
No et ole kokki, jos ei sun makuaistilla edes erota puolikypsiä tomaatteja kypsistä 😃.
Ihan oikeasti mitä sekoilet? Vaikket olisi Kokkolaan, niin kai sinä tiedät, että vihannekset ei koskaan ole identtisiä keskenään, vaan niiden lajike ja kypsyysaste vaikuttaa huomattavasti makuun?
Eihän kaikki tuoreet tomaatit maistu samalta? Osa on haalean värisiä ja happamia, kun eivät ole kypsyneet kunnolla. Osa taas tummanpunaisia, makeita ja aromikkaita. Nämä erot eivät poistu minnekään tomaatteja purkitettaessa.
Olet vaan ihan täysin yksiselitteisesti väärässä. Totta kai sokkotestissä erottaa toisistaan jo ihan eri tomaattimurskatyypit. Ei kai kukaan vois olla erottamatta sileämmän ja karkeamman murskan rakennetta? Ja onhan niissä ihan valtavia eroja happamuuden suhteen? Ja jo silmämääräisesti voi nähdä, että jotkut on paljon tummemman punaisia, ja osassa on paljon enemmän haaleita puoliraa'an tomaatin paloja seassa.
Mutti. Paseerattu tom.