Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leipä ei lihota

Vierailija
08.01.2025 |

Näin se menee

Kommentit (101)

Vierailija
1/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihottaa

Vierailija
2/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lihottaa

Perustele

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin menee. Mikään ei lihota jos syö kohtuudella eikä "mätä ja vedä" lapiolla pesuvadillisia tai koko kilon leipää yhdellä kertaa. 

Vierailija
4/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

T. maa- ja metsätalousministeriö

Vierailija
5/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lihottaa

Minua ei ainakaan ole lihottanut. Pari, joskus kolme siivua päivittäin hyvää leipää itsellä tapana syödä. Ne leivän päälliset ja levitteet tietty lihottaa kun niitä mätetään paksulti yhden siivun päälle ja juodaan litra maitoa palan painikkeeksi. 

 

Vierailija
6/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rakastan leipää<3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Innovaationi mukaan kattilaan maitoa ja siihen kuivunut leipä paloina.

Lapsena oli veripalttua maidossa.

 

Vierailija
8/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lihottaa

Perustele

Kaksi miljoonaa vuotta ihmisen keskeisin polttoaine oli rasva ja siihen myös geeniperimämme on soveltunut. Hiilihydraatteja ihminen alkoi saada runsain mitoin vasta maanviljelyksen alettua. Geeniperimämme on yhä sama kuin metsästäjä-keräilijä esi-isillä; runsauden aikana meidät on ohjelmoitu lihomaan ja varastorasvojen avulla selvisimme niukoista ajoista. Nykypäivänä niukat ajat puuttuvat kokonaan. Syömme siis ruokaa, johon geenimme eivät ole tottuneet ja kehomme on jatkuvasti haasteen edessä.

Hiilihydraatit ovat sokeristuvia ravintoaineita. Eniten verensokeria kohottavia hiilihydraatteja ovat kaikki jalostetut viljatuotteet (leivät, murot, pastat), tärkkelykset (riisi, peruna, maissi) ja sokeri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No eihän mikään yksittäinen ruoka-aine lihota, vaan ruokavalion kokonaisenergiamäärä.

Vierailija
10/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lihottaa

Minua ei ainakaan ole lihottanut. Pari, joskus kolme siivua päivittäin hyvää leipää itsellä tapana syödä. Ne leivän päälliset ja levitteet tietty lihottaa kun niitä mätetään paksulti yhden siivun päälle ja juodaan litra maitoa palan painikkeeksi. 

Heh, yhtäläisesti se leipä lihottaa, jos mätät leipää paksulti leivän päälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

T. maa- ja metsätalousministeriö

Leivän syömisestä tulee isänmaallinen ole. On se jännä miten paljon maatalous vaikuttaa kunkin maan virallisiin ruokasuosituksiin. Itse noudatan viinimaa Kreikan suosituksia. 

Vierailija
12/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu leivästä, ja siitä mitä sen päällä on.

Leivän kuitupitoisuus vaikuttaa, ja onko päällä juustoa ja metvurstia, vai kalkkunaa ja salaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Elän leivällä ja karkeilla, pituus 165 cm ja paino 85 kg. Kyllä muuten lihottaa.

Vierailija
14/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riippuu leivästä, ja siitä mitä sen päällä on.

Leivän kuitupitoisuus vaikuttaa, ja onko päällä juustoa ja metvurstia, vai kalkkunaa ja salaattia.

Nykyviljat eivät enää juurikaan muistuta alkuperäisiä lajikkeita, vaan ne ovat moneen kertaan risteytettyjä ja geenimuunneltuja ja eroavat alkuviljoista geneettisesti, rakenteellisesti ja kemiallisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on varmaan jotkin ruipelogeenit, koska en liho yhtään vaikka syön päivittäin leipää. Tosin laitan margariinia aina kohtuudella ja päälliseksi kevytjuustoa ja tuorekurkkua. 🤔

Vierailija
16/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä mitä leipää syö ja kuinka paljon. Kun lautasella on perunaa, riisiä tai makarooonia, niin silloin ei ole välttämätöntä ottaa leipää. Ei ainakaan sellaisen joka tekee istumatyötä.

Vierailija
17/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lihottaa

Perustele

Insuliini lisää ruokahalua: Suuri määrä sokeri veressä -> runsans insuliinin tuotanto -> verensokeri laskee nopeasti -> alhainen verensokeri -> ruokahalu herää uudelleen -> syöminen -> taas sokeria verenkiertoon

Sokeri lisää kudosten yleistä tulehtumista. Sokeri verottaa elmistön vitamiini-, kivennäis- ja hivenainevarastoja. Sokerilla on haitallinen vaikutus aivojen välittäaineisiin, se altistaa mielenterveyshäiriöille kuten masennukselle.

Ja Suomessa on kaksi pandemiaa ylitse muiden, ylipaino ja mielenterveysongelmat.

Vierailija
18/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mulla on varmaan jotkin ruipelogeenit, koska en liho yhtään vaikka syön päivittäin leipää. Tosin laitan margariinia aina kohtuudella ja päälliseksi kevytjuustoa ja tuorekurkkua. 🤔

Nerokasta. Taidat syödä kohtuudella? 🤔 Mites tuo kehonkoostumus? 🤔 

Vierailija
19/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivässä on se 250-350 kcal/100 grammaa ja itse kuluttaa sen sairaala-annoksen verran 1600 kcal / päivä, jolla mies riutuu langan laihaksi, niin vettä ja leipää saa syödä päivässä 600 gr, jos ei syö mitään muuta, ja laihtuu.

Ennen sanottiin että "leipä se miehen tiellä pitää".

Ruisleivässä ei ole paljoakaan enempää (jos ollenkaan) proteiinia kuin vaaleammassa leivässä, mutta vaaleassa leivässä ei ole kuin pieni osa kuiduista joita ruisleivässä on ja ruisleivässä on myös tallella muita hivenaineita maaperästä, jotka vaaleasta leivästä on puhdistettu pois.

 Vaaleaa lepää tulee helposti syötyä kahvin jne kanssa päivän mittaan aivan liikaa ja lihominen johtuu ylensyönnistä.

 

Ruisleipää harvempi jaksaa puputtaa liikaa ja ruisleipä on kaloreiltaan vähän kevyempää ja tiiviimpää leipää kuin vaalea kuohkeaksi tehty leipä, joka on kuin pullaa söisi.

Ihan hyvin pärjää vaikka vaaleaa leipää syömällä, laskee vain päivän proteiinit että saa jostain edes vähän sinnepäin määrän kuin suositellaan, ja syö suuren osan päivän kaloreista kaurapuurona ja vihanneksina ja hedelminä ja käyttöö myös maitotuotteita (kalsiumia).

Em, ei varmaankaan täytä ravintoasiantuntijan kriteerejä, mutta 70-luvulla ei toitotettu että leipä lihottaa ja leipää pidettiin ihan hyvänä ravintoaineena.   Juustosämpylä oli ihan suositeltava välipala :D Nyt on varmaan hampurilaiseen verrattava roskatuote.

Vierailija
20/101 |
08.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riippuu leivästä, ja siitä mitä sen päällä on.

Leivän kuitupitoisuus vaikuttaa, ja onko päällä juustoa ja metvurstia, vai kalkkunaa ja salaattia.

Nykyviljat eivät enää juurikaan muistuta alkuperäisiä lajikkeita, vaan ne ovat moneen kertaan risteytettyjä ja geenimuunneltuja ja eroavat alkuviljoista geneettisesti, rakenteellisesti ja kemiallisesti.

Teen itse leipää mihin lisään jauhettuja siemeniä, joten leivästä saa sellaista mitä itse haluaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi neljä neljä