Kuka jaksaa/ehtii kokkaamaan työpäivän jälkeen?
Ihmetyttää nuo tv kokkien höpinät. Että ei siihen nyt niin kauan siihen kokkaukseen mene. Kyllä siihen menee. Ei tulisi mieleenkään alkaa jotain perunankuorintaa värkkäämään kun tulee kotiin. Aina menee tunti vaikka reseptissä olis mainittu joku naurettavan lyhyt aika 20min tms). Siihen päälle kyökin putsaus.
Kommentit (67)
Perheellisen on pakko, ei lapsia voi einesruualla kasvattaa. Suuria annoksia kokkaamalla ja pakastamallakin voi välttyä jokapäiväiseltä kokkaamiselta. Järjen käyttö sallittua.
Valmisteluihin harvemmin menee puoltakaan tuntia. Uuni tai vastaava hoitaa loput.
Ihan helposti ehtii ja jaksaa. Ja pakkokin on, koska on lapset ruokittavana. Joka toinen päivä iso satsi ruokaa, joka toinen päivä lämmitellään edellispäivästä. Ihan iisi homma.
Vain lapsetonta kakskymppistä väsyttää niin, ettei jaksa.
Paistat kanaa ja kasviksia pannulla ja keität riisiä. Menee alle 30min.
Vartissa valmistuu kalafile ja salaatti.
Kyllä lapsillle einesruokaa ostellaan, kalapuikkoja, pakastevihanneksia, purkkihernekeittoa, tortilloja. Kala- ja broileripyöryköitä. Ei ole lapsiperheessä aikaa kokkailla.
On olemassa myös nopeasti valmistuvia ruokia.
Vierailija kirjoitti:
Paistat kanaa ja kasviksia pannulla ja keität riisiä. Menee alle 30min.
Me elettiin pannulla paistetulla kanalla, riisillä ja pastalla, kun mulla oli vielä lapsi kotona. Nyt yksin ehtii keittää perunat ja paistaa kalan/lihan ihan uunissakin, kun ei ole niin tarkkaa aikataulujen kanssa. Jos en jaksa nyt laittaa ruokaa, niin keitän tai paistan kananmunia, tai syön vaan voileipää.
Esivalmisteluja, kuten sen perunoitten kuorimisen, voi tehdä myös paremmalla ajalla, vaikka jo vuorokautta aiemmin. Jotkut ns. ruokapreppaajat tekevät yhtenä päivänä viikossa kaikki viikon ruoat valmiiksi ja vain lämmittävät niitä sitten.
Esimerkkivideo YouTubesta, josta voi ottaa ideoita viikon ruokapreppaukseen: "Cheap And Healthy Meals For The Week, Done In 1 Hour"
Itse teen maksimissaan 3 kertaa viikossa ruokaa eli 2x2 pv:lle ja 1x3 pv:lle (viikonlopulle; pe-su).
Olin yh ja lapsella harrastuksia, itsellä vaativa työ työmatkoineen, niin oikeasti se arki oli minuuttipeliä.
Jep, ei vaan jaksa. Ostan mielummin jotain valmisruokaa tai tilaan vaikka pizzan.
Vierailija kirjoitti:
Valmisteluihin harvemmin menee puoltakaan tuntia. Uuni tai vastaava hoitaa loput.
Ja kun ruoka on siellä uunissa, sillä aikaa saa siihen mennessä tulleet tiskit ja keittiön siivouksen hoidettua.
Ihan normaalisti jaksaa, kun jättää sen pallin raapimisen telkkarin edessä välistä ja käyttää johonkin hyödyllisempään. Parhaatkin laiskimukset näkee kuitenkin vaivaa sen eteen, että saa näitä eineksiä. Takuulla menee vähemmän aikaa, vaivaa ja rahaa kun, otat jääkaapista perunat ja kuorit ne. Kuin että juokset koko kaupungin ja jonkun prisman läpi.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä lapsillle einesruokaa ostellaan, kalapuikkoja, pakastevihanneksia, purkkihernekeittoa, tortilloja. Kala- ja broileripyöryköitä. Ei ole lapsiperheessä aikaa kokkailla.
Kyllähän on aikaa kokkailla. Toki välillä helpoimman kautta jotain tuollaista, mitä luettelit.Mutta ei kyllä kestä kukkaro ruokkia lapsia jatkuvasti eineksillä, ne on vain satunnaista hätävaraa.
Se on pakko tehdä kun kukaan tässä perheessä tykkää valmisruoista. Itse tehty peittoaa yleensä aina myös ravintolan ja niidenkin hinnat alkaa olla sitä luokkaa ettei tee mieli edes harkita jos joutuu useamman ruokkimaan.
Ensinnäkin perunoita ei tarvitse kuoria ja ne voi myös syödä kuorineen tai kuoria sitten kun ovat lautasella. Pastan tai riisinkään valmistamisessa ei kauaa kestä. Pihvi, kana tai kala airfryerissä valmistuu myös nopeasti. Ei tulisi mieleenkään olla itse kokkaamatta.
Terveysintoilijat ruikuttaa, että kasvikset pitäisi syödä mahdollismman nopeasti sen jälkeen, kun ne on käsitelty, muuten niistä häviää ravintoarvot. No voi olla. Mutta monet ison perheen ruokapreppaajat katsovat, että olellisempaa on, että vatsa täyttyy ja he tekevät myös raasteet, salaatit yms. etukäteen, vaikka sitten ravintoarvo vähän köyhtyisikin viikon aikana. Näiden preppaajien ansiosta olen itsekin tehnyt parin kolmen päivän salaattiannoksen jääkaappiin, kun ennen tein vain pienen erän.
Laitan melkein joka päivä ruokaa itselleni ja vaimolleni. Tosin, joskus oikaisen ja teen isomman annoksen, jota sitten syödään pari päivää. Itsellä lyhyet ja helpot työpäivät, koska lukion opettaja.
Tällä viikolla kokkailun esim tonnikalakastiketta ja täysjyväpastaa, lihapullia ja lohkoperunoita, lohisalaattia ja tomaattifetakeittoa + tuoreet sämpylät.
T. M53
Niinpä. Joko haen tiskiltä valmista tai wolttaan.