Lue keskustelun säännöt.
Tekee mieli perunaa ja kananmunakastiketta
21.10.2024 |
Pinaattilättyjen kera. No, lättyjä saa kaupasta ja perunat osaan keittää, mutta kananmunakastiketta en.
Kommentit (2)
Missä päin Suomea tätä kananmunakastiketta syödään? Itse en ole koskaan törmännyt siihen, vaikka olen jo kuusikymppinen.
Tuo yhdistelmä peruna + kananmunakastike + pinaattiletut kuulostaa sekin minun korviini oudolta. Onko se oma keksintösi vai onko se tyypillinen yhdistelmä jollain tietyllä alueella?
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusohje
60 g margariinia tai voita
0,75 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
3 keitettyä kananmunaa
suolaa, valkopippuria
0,5 dl ruohosipulia tai kesäsipulin varsia pieneksi hakattuna
1. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja imeytä siihen jauhot. Hauduta miedolla lämmöllä pieni hetki, jauhot eivät saa ruskistua.
2. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan paksuista.
3. Anna kiehua hiljaa hymyillen noin 5 minuuttia. Palaa herkästi pohjaan.
4. Murskaa kananmunat esim. haarukalla ja sekoita kastikkeeseen.
5. Lisää myös ruohosipuli tai kesäsipulia.
6. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Maista.
Tarjoa uusien perunoiden tai paistetun kalan kanssa.
Testattu Marttakeittiössä