Mitä tänä päivänä voi oikein syödä kun kaikki on epäterveellistä?
Voi ja margariini ovat epäterveellisiä, hiilarit ovat pahasta, liha on pahasta.. jäljelle jää oikeastaan vain kasvikset
Kommentit (111)
Voi on terveellistä samoin liha ja kasvikset. Luulis löytyvän syömistä.
Sellaisia asioita joilla ei ole varjoa voi syödä hyvillä mielin!!
Oikeasti voi käyttää omaa harkintaa ja jopa tukia ja luottaa siihen omaan olotilaan, joka tulee sen jälkeen kun on syönyt. Suosituksetkin on vaan suuntaa antavia eikä oo kaikille sopivia, ja tutkimuksetkaan ei oo absoluuttisia totuuksia. Kannattaa luottaa itseensä ja harkintakykyynsä, vaikka tuo onkin radikaali asia nykymaailmassa, jossa kaikesta löytyy omat asiantuntijansa joihin olis niin helppo luottaa
Kaikessa on nykyään pfasseja ja pfosseja, ja mikro-nano-muoveja, tai jos ei niin, ainakin raskasmetalleja, nam nam. Paastotessa vain ilman epäpuhtaudet vaikuttavat, mutta voi hemmotella itseään vaikka säilötyllä himalajailmalla.
Tänään ajattelin laittaa uuniin ranskalaisia ja lihapullia
Ruoan terveellisyys tulee paljon enemmän asioista joista ei puhuta kuin niistä mistä puhutaan jatkuvalla syötöllä. Kyllä ruoka on terveellistä jos se on hyvää ja tuoksuu myös hyvälle. Vain palanutta ruokaa vältän muuten menee vaikka makkaralinja tai pasta.
Itse vedän hampurilaisia ja pizzaa. Hyvvee...
Ei ennen ollut tämmöistä ruoka ronklausta ja valinnan vaikeutta. Syötiin kaikkea mitä eteensä sai. Kotona syötiin yleensä kaikkein halvinta arkena. Viikonloppuisin aina leivottiin pullaa tai omenapiirakoita.
Unohdat ne netin ja somen "terveysgurut" ja seuraat virallisia ravitsemussuosituksia. Tosi simppeliä.
Sanoo ruokateollisuus ja joukko muita huippu tärkeitä ihmisiä. Koko maailmalle ei riitä lihaa pöytään edes kerran kuukaudessa muutamaa grammaa. Lihantuotantoa vähennetään ja väestö kasvaa, mutta luuletko rikkaiden luopuvan pihvistään? Lisäksi olisi oikein kiva, jos suuret massat voitaisiin syöttää halvalla ja hyvällä katteella. Siksi aikoinaan keksittiin margariini, ei terveyssyistä vaikka meille niin väitettiin.
Lihaa tai kalaa ja kasviksia ruuaksi, sekä lisäaineiden ja turhan sokerin välttely on taatusti paras ruokavalio, mutta se ei ole hyvää bisnestä, eikä sitä riitä kaikille.
Vierailija kirjoitti:
Unohdat ne netin ja somen "terveysgurut" ja seuraat virallisia ravitsemussuosituksia. Tosi simppeliä.
Eli rasvatonta maitoa jne. Ei voisi enempää metsään enää mennä
Vierailija kirjoitti:
Unohdat ne netin ja somen "terveysgurut" ja seuraat virallisia ravitsemussuosituksia. Tosi simppeliä.
Keinotekoista "kevytruokaa" sopimattomilla rasvoilla. Tosi simppeliä :)
Puolet lautasesta kasviksia, 1/4 osa perunaa/täysjyväpastaa/täysjyväriisiä, 1/4 lihaa/kanaa/kalaa/kasviproteiinia
Ei ole kovin vaikeaa jos ei ehdoin tahdoin tee asiasta monimutkaista.
Vierailija kirjoitti:
Puolet lautasesta kasviksia, 1/4 osa perunaa/täysjyväpastaa/täysjyväriisiä, 1/4 lihaa/kanaa/kalaa/kasviproteiinia
Ei ole kovin vaikeaa jos ei ehdoin tahdoin tee asiasta monimutkaista.
Entäs mitä on lautasen ulkopuolella?
On sekin vaihtoehto, että et lue ihan kaikkea.
Syön lounaaksi tänään paikkakunnalta pyydettyä muikkuja, jotka paistoin ja uusia perunoita. Ainakin ovat hyviä ja toivottavasti terveellisiä!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Unohdat ne netin ja somen "terveysgurut" ja seuraat virallisia ravitsemussuosituksia. Tosi simppeliä.
Keinotekoista "kevytruokaa" sopimattomilla rasvoilla. Tosi simppeliä :)
Paljon vihanneksia, juureksia ja hedelmiä, täysjyväviljaa, vähärasvaisia proteiinilähteitä sekä pehmeää rasvaa kuten virallisissa ravitsemussuosituksissa.
Vierailija kirjoitti:
Ei ennen ollut tämmöistä ruoka ronklausta ja valinnan vaikeutta. Syötiin kaikkea mitä eteensä sai. Kotona syötiin yleensä kaikkein halvinta arkena. Viikonloppuisin aina leivottiin pullaa tai omenapiirakoita.
Voit myös hetken miettiä, mitä söi se vanhimmaksi terveenä elänyt sukulaisesi. Lehmänmaitoa omasta navetasta, voita , sokeria ... ja tietenkin sitä ,mitä itse keräsi, kasvatti ja pyydysti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Puolet lautasesta kasviksia, 1/4 osa perunaa/täysjyväpastaa/täysjyväriisiä, 1/4 lihaa/kanaa/kalaa/kasviproteiinia
Ei ole kovin vaikeaa jos ei ehdoin tahdoin tee asiasta monimutkaista.
Entäs mitä on lautasen ulkopuolella?
Vesi on hyvä juoma.
Vierailija kirjoitti:
Niin. Mitähän ihmiset ovat tuhansia vuosia sitten syöneet? Itse olen ottanut lähtökohdaksi prosessoimattomuuden. Kananmunat, liha, kasvikset, pähkinät. Jos leivänpäällinen ahdistaa niin syö ilman.
Syötkö lihaa raakana ja prosessoimattomana? Ihminen ei oikein pysty raakaa lihaa kunnolla käsittelemään, niin sen takia se juuri prosessoidaan, eli paistetaan sellaiseen muotoon, jonka ruuansulatus pystyy paremmin käsittelemään.
Niin. Mitähän ihmiset ovat tuhansia vuosia sitten syöneet? Itse olen ottanut lähtökohdaksi prosessoimattomuuden. Kananmunat, liha, kasvikset, pähkinät. Jos leivänpäällinen ahdistaa niin syö ilman.