Matkusteleeko joku oikeasti niin ettei syö ravintoloissa?
Normisti ainakin kaksi kertaa päivässä syödään ravintolassa.
Kommentit (229)
Minä! Olen emetofoobikko enkä käy ravintoloissa edes kotimaassa. Silti nautin matkustelusta. Ostan säilyviä kuivatarvikkeita paikallisista kaupoista, välipalapatukoilla selviytyy pitkään. Paastoan myös mielelläni, joskus useitakin päiviä putkeen. En tunne jääväni mistään paitsi: nautin nähtävyyksistä, museoista, kaupunkikierroksista ja kauniista luontomaisemista. Kukin tavallaan!
Paikallisissa ruokakaupoissa käyminenhän on parasta koko reissussa.
Miten voi matkustella syömällä ravintoloissa?
Me vuokrataan talo pariksi viikoksi. Käydään melkein joka päivä lounaalla, kun ajellaan pikku kylissä. Iltaisin ei enää huvita lähteä minnekään vaan kokataan itse. Usein laitetaan erilaisia tapaksia pöytään tai grillataan jotain tai ihan vain paistetaan kalaa pannulla tai keitetään pastaa.
Vierailija kirjoitti:
Paikallisissa ruokakaupoissa käyminenhän on parasta koko reissussa.
Siellä on mielenkiintoista katsoi mitä herkkuja paikalliset vetävät ja mihin hintaan....
Riippuu. Kun olemme aktiivilomilla niin silloin tulee enemmän laitettua ruokaa itse, ei pitkän patikan tai koko päivän pyöräilyn jälkeen jaksa minnekään ravintolaan mennä.
Jos taas on kevyempää lomailua, esim näyttelyissä tai museoissa kulkemista niin sitten ravintoloissa on ihan ok istahtaa.
Itselleni ravintolassa käyminen kuitenkin on niin arkipäiväistä että en pidä sitä mitenkään erityisesti lomiin liittyvänä asiana, ennemmin tympeänä pakkona. Jos on aikaa kotona laittaa ruokaa pitkän kaavan mukaan niin se on sitä harvinaisempaa lomaluksusta.
En jaksa syödä ravintoloissa kahta kertaa päivässä millään. Varsinkin lomakohteissa joissa ei voi maksaa etukäteen, vaan joutuu pyytämään lopuksi laskun, niin ei. Muutaman kerran loman aikana jaksaa tuon. Odottelua että saa tilata, odottelua että saa ruokaa, tyrkytetään alkupaloja, tyrkytetään jälkiruokia, tyrkytetään kahvia, tyrkytetään viinaksia, viivytellään laskun tuomista,,, plaah. Jos tuon tekee kaksi kertaa päivässä niin ei paljon muuta ehdikkään. Lisäksi vielä alkuun sopivan ravintolan löytäminen.
Ennen kävin ravintoloissa, mutta nykyään kokkaan paikallisista aineksista itse. Juomia nautin ravintoloissa jos on kivat näkymät.
Ravintolaruoka on monissa maissa esim Manner-Euroopassa niin suolaista, ettei sitä pysty useampaa päivää peräkkäin syömään tulematta kipeäksi. Pakko siis ostaa kaupasta tarvikkeita ja laittaa itse. Tai korvata muutama ateria hedelmillä ja porkkanoilla tms.
Me syömme välillä ravintolassa ja välillä asunnolla itse tehtyä ruokaa, pidemmillä matkoilla ainakin.
Vierailija kirjoitti:
Paikallisissa ruokakaupoissa käyminenhän on parasta koko reissussa.
Mäkin tykkään käydä fiilistelemässä, ja ostankin, mutta siis tyyliin jotain suklaita, mausteita, säilykkeitä. Eipä siellä hotellissa paljon pysty mitään keittelemään enkä missään nimessä kuluttaiskaan aikaani kokkaamiseen reissulla, puoliso vielä vähemmän. Tossa just taannoin oltiin tutun kanssa samaan aikaan Kreikassa, hän kyll osti paikallisesta lihakaupasta t-luupihvit ja jauhelihat sun muut ja kokkas about joka päivä, en ihan tajuu kun heti hotellin alakerrassa, ja ovelta muutama askel, olis ollut paikallisia ravintoloita.
Kerran eräs henkilö sanoi minulle, että häntä ahdistaa syödä ravintolassa. Oletan, että hän matkoillakin syö vain noutoruokaa hotellissa/majapaikassa.
Vierailija kirjoitti:
Ravintolaruoka on monissa maissa esim Manner-Euroopassa niin suolaista, ettei sitä pysty useampaa päivää peräkkäin syömään tulematta kipeäksi. Pakko siis ostaa kaupasta tarvikkeita ja laittaa itse. Tai korvata muutama ateria hedelmillä ja porkkanoilla tms.
Suomalaiset on koulutettu siihen mauttomaan ruokaan niin että heti on vatta kuralla ja elämä sekasin jos saa jotain eksoottisempaa.
Oltiin just lomalla ja täytyy sanoa että kyllästyin ravintoloihin. Joka paikassa samaa ruokaa. Joka ilta syötiin ravintolassa. Suunnittelen jo seuraavaa reissua että max puolet kokataan itse ja puolet raflassa. Huoneistohotelleissa yleensä kun majoitutaan niin on mahdollista.
Vierailija kirjoitti:
En jaksa syödä ravintoloissa kahta kertaa päivässä millään. Varsinkin lomakohteissa joissa ei voi maksaa etukäteen, vaan joutuu pyytämään lopuksi laskun, niin ei. Muutaman kerran loman aikana jaksaa tuon. Odottelua että saa tilata, odottelua että saa ruokaa, tyrkytetään alkupaloja, tyrkytetään jälkiruokia, tyrkytetään kahvia, tyrkytetään viinaksia, viivytellään laskun tuomista,,, plaah. Jos tuon tekee kaksi kertaa päivässä niin ei paljon muuta ehdikkään. Lisäksi vielä alkuun sopivan ravintolan löytäminen.
Niin ollaan erilaisia... aamiainen hotellilla, sitten kävelyä tai joku vaikka moporeissu, riippuu missä ollaan tietty, sit jotain pientä iltapäiväpalasta. Illalla pitemmän kaavan mukaan, ihanaa just kun saa notkua ilman kiirettä ja omaa vaivaa.
Vierailija kirjoitti:
Oltiin just lomalla ja täytyy sanoa että kyllästyin ravintoloihin. Joka paikassa samaa ruokaa. Joka ilta syötiin ravintolassa. Suunnittelen jo seuraavaa reissua että max puolet kokataan itse ja puolet raflassa. Huoneistohotelleissa yleensä kun majoitutaan niin on mahdollista.
Missä on kaikissa ravintoloissa samat ruoat?
Me. Syömienn nyt vaan on huomattavasti halvempaa niin, että itse kokkaa. Tai hakee kaupasta puolivalmisteita tms.
Kahden teinin kanssa matkustleemme muutenkin niin, että vuokraamme huoneiston/talon tms. Hotellit ovat tällä kokoonpanolla järkyttävän kalliita.
Ollaan paljon reissussa ja syödään usein kaupasta ostettua ruokaa milloin missäkin.