Grillikausi on käynnissä - jaa kasvisgrillaus vinkkisi
Kommentit (16)
Suippopaprika on ihanaa. Pilkotaan reilun kokoisiksi paloiksi ja maustetaan omatekoisella kastikkeella. Öljyä, suolaa, hunajaa, mustapippuria, chiliä.
Maissi on klassikko, hyvän makuinen mutta vähän hankala syödä.
Kesäkurpitsa viipaleina.
Herkkusienet.
Sipuli. Leikataan puolikkaaksi, grillataan hetki leikkuupinta alaspäin että siihen tulee väriä, sen jälkeen toisin päin. Pienet kesäsipulit sopii tähän parhaiten.
Tankoparsa ja pekonia sen ympärille käärittynä. On kyllä hyvää kasvista!
Sian niskaa, pekkonia, hevosta, kanaa, kengurua, poroa, karhua, peuraa...
Vierailija kirjoitti:
Sian niskaa, pekkonia, hevosta, kanaa, kengurua, poroa, karhua, peuraa...
Ja kaikki Vilja- sarjan tuotteita:
viljapossua, viljahevosta, naapurin viljamaalaiskanaa, viljakengurua, viljaporoa, ...
Kiitos vastauksista. Oon kyllä aiemmin grillannut ainakin paprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa, sieniä ja tomaatteja. Nyt kävin ostamassa kokeeksi mm. suippopaprikaa, vihreitä grillipaprikoita, pientä varhaisperunaa, avokaadoa, hunajamelonia, maissia ym.
-.Ap
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista. Oon kyllä aiemmin grillannut ainakin paprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa, sieniä ja tomaatteja. Nyt kävin ostamassa kokeeksi mm. suippopaprikaa, vihreitä grillipaprikoita, pientä varhaisperunaa, avokaadoa, hunajamelonia, maissia ym.
-.Ap
Liha ja kana puuttuu sitten puhutaan grillauksesta...
Varhaiskaalilohkot on tosi hyviä grillattuna. Grillauksen jälkeen maustaa esim. yrttivinaigretellä tai jollain maustevoilla.
En jaksais grilliä starttailla pelkille kasviksille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista. Oon kyllä aiemmin grillannut ainakin paprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa, sieniä ja tomaatteja. Nyt kävin ostamassa kokeeksi mm. suippopaprikaa, vihreitä grillipaprikoita, pientä varhaisperunaa, avokaadoa, hunajamelonia, maissia ym.
-.Ap
Liha ja kana puuttuu sitten puhutaan grillauksesta...
Lihaa ja kanaa olen grillannut iät ja ajat. Se on hanskassa enkä ole sitä nytkään unoihtamassa.
-Ap
Mitä järkeä on grillata "rehuja"? Ne syödään siltään tai keitetään!
Grillatusta munakoisosta saa ihanan dippikastikkeen. Munakoiso puoliksi ja viiltoja siihen sisukseen, reilusti öljyä suolaa ja vaikka yrttejä. Puolikkaat napakasti vastakkain ja tiukkaan foliokääreeseen. Grillaa hitaasti ja pitkään niin, että sisuksesta tulee pehmeää mössöä. Kaavi mössö ja anna jäähtyä. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin ja mausta esim sitruunamehulla, tilkalla öljyä ym.
Lehtikaali on hyvä paistaa runsaassa öljyssä, että se on helppo kaapia pannulta roskikseen.
Tomaatti, tankoparsa, broccoliini, kukkakaali, varhaiskaali, peruna, kesäkurpitsa, munakoiso, herkkusieni, paprika, maissi.