Teen kotikaljaa pääsiäiseksi, ja laitoin 5 x sokeriannoksen, tuleeko makoisaa?!?
teen kotikaljaa ja se on ollut päivän vasta tuossa , laitoin 5 x sokerimäärän eli tuleeko siitä vahvaa ja kuinka kauan tuota 5 litran kattilaa uskaltaa pitää keittiössä ettei se ala homehtumaan? ja montako prosenttia siitä tulee alkoa?
ollut jo päivän ja hiiva ainakin haisee.
jos laittaa jääkaappiin, niin käsittääkseni käyminen lakkaa.
eli voiko tuota pitää vielä 3 päivää tuossa käymässä ja arvio mitä tulee prosentteja ja maku on varmaan hyvä!??
Kommentit (14)
Jos eilen laitoit niin se on valmista ehkä vapuksi.
T. Panomies
Jos prosentteja haluat, niin älä päästä ilman happea muuttamaan alkoholia etikaksi. Hommaa vesilukollinen käymisastia.
Vierailija kirjoitti:
Jos prosentteja haluat, niin älä päästä ilman happea muuttamaan alkoholia etikaksi. Hommaa vesilukollinen käymisastia.
Ei tarvita vesilukko, oluttakin käytetään avosammioissa.
Vierailija kirjoitti:
Aika makiaa on pääsiäisenä
Näinhän se on. Käymisasioissa maltti on valttia.
laitoin sitä kotikaljauutetta 2 pussia ja siitä paketista sitä hiivajauhetta 3 pussia ja 1 kg sokeria 5 litraan vettä
siis valmispaketista kaikki paitsi sokeri
kai tää viikossa on jo hyvä? tosin ei mulla oo peitteenä kuin kattila ja reunoista pääsee ilma
no sama se ei tuo maksanna kuin 1 kg sokeria, eli 60 senttiä katotaan mitä tulee, kun ruoka avusta saa kotikaljauutepakettejakin nykyään
Vierailija kirjoitti:
laitoin sitä kotikaljauutetta 2 pussia ja siitä paketista sitä hiivajauhetta 3 pussia ja 1 kg sokeria 5 litraan vettä
siis valmispaketista kaikki paitsi sokeri
kai tää viikossa on jo hyvä? tosin ei mulla oo peitteenä kuin kattila ja reunoista pääsee ilma
Tuskinpa on hyvä, mutta potentiaalia on 12,6% asti. Veikkaan että hiiva väsyy ensin ja jää makeaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
laitoin sitä kotikaljauutetta 2 pussia ja siitä paketista sitä hiivajauhetta 3 pussia ja 1 kg sokeria 5 litraan vettä
siis valmispaketista kaikki paitsi sokeri
kai tää viikossa on jo hyvä? tosin ei mulla oo peitteenä kuin kattila ja reunoista pääsee ilma
Tuskinpa on hyvä, mutta potentiaalia on 12,6% asti. Veikkaan että hiiva väsyy ensin ja jää makeaksi.
eikö sitä voi sitten laittaa lisää hiivaa?
Jos päihdyttävää kotikaljaa haluaa, niin myös hiivaakin pitää lisätä suhteessa sokeriin.
Ei se sokeri yksin tee kaljasta päihdyttävää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
laitoin sitä kotikaljauutetta 2 pussia ja siitä paketista sitä hiivajauhetta 3 pussia ja 1 kg sokeria 5 litraan vettä
siis valmispaketista kaikki paitsi sokeri
kai tää viikossa on jo hyvä? tosin ei mulla oo peitteenä kuin kattila ja reunoista pääsee ilma
Tuskinpa on hyvä, mutta potentiaalia on 12,6% asti. Veikkaan että hiiva väsyy ensin ja jää makeaksi.
eikö sitä voi sitten laittaa lisää hiivaa?
Voi sitä ainakin kokeilla jatkaako käymistä. Turbohiivaa jos ei muu auta.
Vierailija kirjoitti:
Jos päihdyttävää kotikaljaa haluaa, niin myös hiivaakin pitää lisätä suhteessa sokeriin.
Ei se sokeri yksin tee kaljasta päihdyttävää.
Hiiva kyllä lisääntyy ihan itsestään jos vaan innostuu käymään.
Riippuu hiivasta, pullahiiva jaksaa käyttää 12-13% asti jos olosuhteet on hyvät. Sahtihan tehdään pullahiivalla.